Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Astrologie, telepathie, helderziendheid, precognitie, aura-reading, Reiki, reïncarnatie, mediums, Lotus, dromensymboliek, handlezen, Tarot, tantra, druiden, yoga, mysteriën, sjamanisme, antroposofie, hekserij/wicca, voodoo, kwantumkwak,...

Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Renaat » 12 jun 2015, 20:08

http://www.standaard.be/cnt/dmf20150612_01727763

Werkzekerheid of niet, ik vind het hallucinant.

Eigenlijk zou het wel mooi zijn als er iemand undercover aan zou deelnemen. Met al die helderzienden zou dat een 'onmogelijk opdracht' moeten zijn. Meer zelf, de organisatoren moeten natuurlijk op voorhand door hebben dat er iemand undercover wil gaan en wie dat is :wink:
Renaat
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 28 jul 2012, 20:26

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Renate » 13 jun 2015, 07:43

Idioot is het zeker. Op de website van Klopt Dat Wel is er een hele discussie over. Nou ja, discussie, bij een discussie zou je ook mensen moeten hebben die het verdedigen en die zijn er nog niet te vinden bij Klopt Dat Wel. Wel bij andere nieuwssites. Daar zitten ook mensen, die gewoon roepen dat een baangarantie een baangarantie is en zolang het beroep in een behoefte voorziet, is er niets mis mee. Er worden ook patatbakkers opgeleid en dat is ook ongezond (tja, zo lust ik er nog wel een paar.)
http://kloptdatwel.nl/2015/06/12/uwv-ve ... derziende/
Renate
 
Berichten: 2236
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Heeck » 13 jun 2015, 13:55

In 1913 geeft prof. mr. I.H. Hymans in een helder overzicht van 28 pagina’s weer wat er in ruim honderd jaar nauwelijks is veranderd:

http://leesmuseum.bibliotheekarnhem.nl/ ... M02907.pdf schreef:
Er kunnen menschen zijn, die gelooven, dat om een brand te blus-
schen, het voldoende is, een teekening of fotografie van het bran- dende huis, door een bepaald persoon in een emmer water te doen doopen. Dit middel mag als minstens even probaat opgevat worden als het zenden van het hemd van een zieke naar een somnambule.


Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Magnolia » 14 jun 2015, 16:58

Renate schreef:Idioot is het zeker. Op de website van Klopt Dat Wel is er een hele discussie over. Nou ja, discussie, bij een discussie zou je ook mensen moeten hebben die het verdedigen en die zijn er nog niet te vinden bij Klopt Dat Wel. Wel bij andere nieuwssites. Daar zitten ook mensen, die gewoon roepen dat een baangarantie een baangarantie is en zolang het beroep in een behoefte voorziet, is er niets mis mee. Er worden ook patatbakkers opgeleid en dat is ook ongezond (tja, zo lust ik er nog wel een paar.)
http://kloptdatwel.nl/2015/06/12/uwv-ve ... derziende/


Het feit dat er een baangarantie aan de opleiding zit, is de voornaamste reden van het UWV om de opleiding te subsidiëren.
Dit is al zo krom en kort door de bocht als maar kan.

Bedenk een opleiding. Zorg dat de administratie van de opleiding in orde is. Vraag registratie aan bij het Register Kort Beroepsonderwijs (RKBO).
Als dat lukt, krijg je vrijstelling van BTW èn je kunt jezelf 'erkend' noemen. (Altijd fijn voor kwakzalvers, zo'n erkenning.)
Zorg voor baangarantie na afloop van de opleiding. De baangarantie is niet voor de eeuwigheid, minimaal 6 maande is voldoende. UWV subsidieert dan graag.
Alle info vind je hier:
http://www.uwv.nl/zakelijk/leveranciers/re-integratiedienstverlening/ik-wil-dienstverlening-voor-re-integratie-aanbieden/detail/re-integratietrajecten-aanbieden/leerbanen-met-baangarantie

Kennelijk voldoet de opleiding tot helderziende tarotkaartlegger aan de MVO-vereisten van het UWV: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!
http://www.uwv.nl/zakelijk/Images/mvo-gedragscode-voor-leveranciers.doc
Zo is het mogelijk om niet alleen een opleiding tot helderziende betaald te krijgen, maar ook tot escort, prostituee, kwakzalver of beul in Saoudi Arabië.
10 Jaar geleden speelde deze discussie in Nederland:

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/ ... ER023600W/
Volgens minister De Geus mag het UWV, verantwoordelijk voor de WW-uitkering, niet ‘op voorhand uitsluiten’ dat een aanbod van werk als prostituee passend is. In de praktijk gaat het dan om werkzoekenden die ervaring in de branche hebben en bovendien geen bezwaren ‘van lichamelijke, geestelijke of sociale aard’ met werk in de prostitutie hebben.

Het UWV zal dit 'extra zorgvuldig' beoordelen, schrijft De Geus.

Verplicht
Ook stelt De Geus kamerleden gerust over de manier waarop het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) omgaat met vacatures voor seksuele dienstverlening. Omdat prostitutie legale arbeid is, is het CWI verplicht deze vacatures aan te bieden op haar vacaturesite.


Nu is er dus geld te halen bij 'opleidingen' en opnieuw schakelt de overheid het gezond verstand uit door klakkeloos te volgen regeltjes.
Ik vrees dat meer kwakinstituten zullen volgen. Door aanscherping van de regels hebben ze moeten afzien van de felbegeerde HBO status, maar hier gloren nieuwe vergezichten.
En de werkloosheid onder 50-plussers blijft stijgen.


:mrgreen:
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 470
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Renate » 14 jun 2015, 19:23

Het oplichten van mensen door ze wijs te maken dat er mensen zijn die in de toekomst kunnen kijken, is kennelijk maatschappelijk verantwoord.
Renate
 
Berichten: 2236
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Magnolia » 17 jun 2015, 00:09

Renate schreef:Het oplichten van mensen door ze wijs te maken dat er mensen zijn die in de toekomst kunnen kijken, is kennelijk maatschappelijk verantwoord.


Als ik het goed begrijp, heeft het rendementsdenken de overhand:


http://www.telegraaf.nl/binnenland/2414 ... de___.html

UWV: Drie Kamervragen hierover zijn duurder
AMSTERDAM -

Zeven mensen hebben een vergoeding gekregen om zich te laten omscholen tot helderziende. Het gaat om een bedrag van maximaal duizend euro per persoon, dus hooguit zevenduizend euro belastinggeld in totaal. ,,Het kost meer om drie Kamervragen hierover te beantwoorden'', laat uitkeringsinstantie UWV in een reactie weten.

De vergoeding die de aanstaande paragnosten krijgen, is bedoeld om oudere werklozen aan een baan te helpen. ,,Het moet een sprongetje naar werk zijn, dat is hartstikke goed. Helderziende is geen verboden beroep, het wordt elke avond op televisie gedaan. Ik snap de discussie, maar er is niets verkeerd gegaan'', zegt een woordvoerder van het UWV. Hij wijst erop dat de opleiding tot helderziende officieel erkend is. Daarom is er geen reden om een vergoeding te weigeren. Volgens de zegsman hebben tien mensen gevraagd om een vergoeding voor een medium-opleiding. Het is niet bekend waarom drie van hen geen geld hebben gekregen.

Het programma Reporter Radio (NPO Radio 1) deed onderzoek naar de opleidingsvergoeding. Volgens het onderzoek hebben sinds 2008 tientallen werkloze 50-plussers gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Het gaat om bijna 1000 euro per persoon. Dit zijn de kosten per cursus.

Stichting Paradidakt leert werklozen hoe ze zogeheten tarotkaarten en engelenkaarten kunnen leggen. Ook gaan cursisten naar de Ardennen voor reïncarnatiesessies en leren deelnemers hoe ze in een glazen bol moeten kijken.


Lid van de 2e Kamer Elbert Dijkgraaf heeft intussen vier vragen gesteld (maar de eerste vraag is een rituele):

Kamervragen door Elbert Dijkgraaf (SGP):

1. Bent u bekend met het bericht ‘UWV schoolt werklozen om tot helderzienden’?
2. Klopt het dat het UWV subsidies heeft verstrekt voor paranormale activiteiten, zoals het lezen van tarotkaarten en het kijken in een glazen bol?
3. Is een baangarantie voor het UWV het enige criterium of zijn er beroepen waarvoor ondanks baangarantie geen subsidies ten behoeve van scholing worden verstrekt? Zo ja, op basis van welke criteria worden deze bepaald?
4. Bent u bereid voortaan af te zien van het verstrekken van deze subsidies?Je kan er om lachen, dat UWV maar de praktijk is dat het een vreselijke organisatie is die veel te langzaam leert.
Hier is bv de link naar het zwartboek over het UWV, ondermeer over hoe UWV omgaat (rendementsdenken!) met werkzoekenden en zieken waaronder mensen met kanker - èchte kanker en niet een verzinsel uit een glazen bol:
http://www.destentor.nl/regio/quotes-ui ... -1.4373128
http://www.destentor.nl/thema/Tag/zwartboek%20uwv
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 470
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor willem_betz » 18 jun 2015, 15:39

Helderziende spelen en er geld voor vragen is oplichterij.
Als dat erkend wordt als opleiding, waarom dan geen cursus "erkend zakkenroller" erkennen, of "organisator van piramideverkoop" ?
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Heeck » 18 jun 2015, 19:10

willem_betz schreef:Helderziende spelen en er geld voor vragen is oplichterij.
Als dat erkend wordt als opleiding, waarom dan geen cursus "erkend zakkenroller" erkennen, of "organisator van piramideverkoop" ?


Rechters trekken soms heel andere conclusies:

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inzien ... 007:BA9992 schreef: . . . .De rechtbank is van mening dat wanneer iemand een overeenkomst aangaat met een ander die stelt dat hij medium en helderziende is, hij zich bewust moet zijn van de kans dat hij mogelijk niet het resultaat bereikt dat hij hoopte te verkrijgen.

Aangezien, zoals de rechtbank al eerder heeft opgemerkt, er voor het beroep van medium en helderziende geen richtlijnen bestaan of eisen zijn opgesteld, waar het "eindproduct" aan moet voldoen, levert teleurstelling in het verwachte resultaat geen oplichting in de zin van de wet op...


Daar komt nog bij dat iemand een aanklacht moet deponeren. Maar heel weinige daarvan worden door het openbaar ministerie geïnitieerd.

"Valsemunter" staat altijd nog bovenaan míjn lijstje.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Magnolia » 23 jun 2015, 00:33

willem_betz schreef:Helderziende spelen en er geld voor vragen is oplichterij.
Als dat erkend wordt als opleiding, waarom dan geen cursus "erkend zakkenroller" erkennen, of "organisator van piramideverkoop" ?De opleiding wordt slechts 'erkend' op administratieve gronden:

https://www.crkbo.nl/Faq/Instellingen
Geldt de CRKBO-registratie voor de opleiding of voor de instelling?
De registratie heeft betrekking op de instelling en niet op het beroepsonderwijs. Dit betekent dat er consequenties zijn voor de BTW-vrijstelling, als uw instelling bijvoorbeeld wordt gesplitst in twee instellingen, waarvan er één geen CRKBO-registratie heeft.


Welke instellingen voor beroepsonderwijs kunnen zich aanmelden voor een audit?
Alle niet door de overheid bekostigde instellingen die in Nederland beroepsonderwijs aanbieden, kunnen zich aanmelden voor de audit om in het CRKBO te komen. Dit geldt ook voor buitenlandse aanbieders en ‘contractpoten’ van door de overheid bekostigde instellingen. NB. Door de overheid bekostigde instellingen voor beroepsonderwijs vallen onder een andere regelgeving, waardoor ze in principe vrijgesteld zijn van BTW-heffing.


Je moet met goed gevolg een audit doorlopen om voor accreditatie in aanmerking te komen:
https://www.crkbo.nl/MediaProvider/GetD ... stellingen

Voor cursussen helderziendheid is bijvoorbeeld vraag 3.0 een hele fijne:

Er moet duidelijkheid worden gegeven of het examen tot een kwalificatie
/ bevoegdheid leidt en de aard van het civiel effect (wettelijk
erkend; branche-erkend; EVC-waardig e.d.).


met andere woorden: zolang je maar duidelijk bent, is heel veel mogelijk, zeker als de kwakkers hun eigen branchevereniging hebben opgericht.
Audit-technisch zou een duidelijke vermelding in de studiegids van dit leidt tot niets volkomen in orde zijn.
De vreemde knip tussen organisatie en inhoud van de opleiding maakt dit mogelijk.

Inhoudelijk hebben we eerder gezien dat zweefopleidingen zichzelf het predikaat "HBO' toekenden, ook was men bezig met bijvoorbeeld de Bachelor Opleiding Astrologie. Daar heeft de overheid gelukkig de eisen en handhaving opgeschroefd.
Via de organisatorische kant is dus nog steeds wel een vorm van erkenning mogelijk, maar ik maak me sterk dat men bij het UWV niet zou weten wat dit om het lijf heeft.


:mrgreen:
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 470
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Magnolia » 15 sep 2015, 00:28

Het mag.

Minister Asscher: helderziende is ook een baan

http://www.pzc.nl/algemeen/economie/ass ... -1.5241067

Twaalf 50-plussers zijn met 1.000 euro subsidie van het UWV opgeleid tot 'spiritueel belconsulent'. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer. In juni meldden het AD en Reporter Radio op basis van eigen onderzoek dat het UWV subsidies verstrekte om werklozen om te scholen tot helderziende.

Kamerleden van D66, de SP En de SGP riepen de minister daarover op het matje. ,,Het is niet aan UWV of mijzelf om te bepalen welke opleidingen of beroepen gewenst zijn en welke niet, behoudens banen in de seksindustrie en handel in softdrugs,'' reageert Asscher.

Aan de opleiding was een baanintentie verbonden; daarom werd de subsidie volgens hem rechtmatig toegekend. Overigens kwam van die baanintentie in de praktijk weinig terecht: slechts één persoon die de opleiding volgde, werkt nu bij de stichting Paradiddakt als spiritueel belconsulent.:mrgreen:
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 470
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Renate » 15 sep 2015, 07:14

Hier zakt m'n broek van af.
Renate
 
Berichten: 2236
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Heeck » 15 sep 2015, 11:12

Niet iedereen wordt geschikt bevonden om als helderziende te worden opgeleid!!

beantwoording-kamervragen-over-het-bericht-uwv-schoolt-werklozen-om-tot-helderzienden.pdf


[quote]7
Wordt een baan als ‘spiritueel belconsulent’ als passend werk gezien? Kunnen mensen met een WW-uitkering worden verplicht om (eventueel na een gesubsidieerde cursus) helderziende te worden en een baan als ‘spiritueel belconsulent’ te aanvaarden?

Antwoord vraag 7
In principe is na een half jaar WW al het werk passend dat voor de krachten en bekwaamheden van de werknemer is berekend, tenzij aanvaarding om redenen van lichamelijke, geestelijke of sociale aard niet kan worden gevergd. Dit wordt individueel bepaald.

Het is daarom mogelijk dat voor bepaalde werkzoekenden ‘spiritueel consulent’ niet als passend werk wordt gezien.

Bij de scholingsvouchers kwam het initiatief van de werkzoekenden zelf, in die gevallen is dus blijkbaar geen sprake van redenen waarom het werk niet zou kunnen worden aanvaard.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Renaat » 15 sep 2015, 16:36

Magnolia schreef:Het mag.

Minister Asscher: helderziende is ook een baan

http://www.pzc.nl/algemeen/economie/ass ... -1.5241067

Wat een onzin. Op zich is het al een drogreden. Ik vind dat 'iets een baan is' in ieder geval geen valide verdediging. (Beul is ook een baan.)

Bovendien vertoont hij moralistische hypocritie door dan te stellen dat: "Het is niet aan UWV of mijzelf om te bepalen welke opleidingen of beroepen gewenst zijn en welke niet, behoudens banen in de seksindustrie en handel in softdrugs,''
Waarom behoudens handel in softdrug en de seksindustrie? Waarom wordt elke vorm van (aantoonbaar) bedrog niet als onwenselijke beschouwd?

Renaat
Renaat
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 28 jul 2012, 20:26

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Heeck » 15 sep 2015, 21:50

Renaat schreef:Waarom wordt elke vorm van (aantoonbaar) bedrog niet als onwenselijke beschouwd?


Het is ondoenlijk om een samenleving op te zetten volgens het systeem dat niets mag tenzij het is toegestaan.
We leven in het algemeen daarom in het systeem dat alles mag tenzij het uitdrukkelijk is verboden.

En als je praat over bedrog / misleiding dan krijg je het gekissebis om wel en niet toegelaten manieren van (bedriegelijk) aanprijzen.
De EU-wijde wet op de Oneerlijke Handelspraktijken is daarbij al een hele vooruitgang.

En tenslotte kan een minister in functie niet in formele kamervraagantwoorden zomaar neerzetten wat hij zelf wenselijk vindt.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Hanky » 03 okt 2015, 00:46

Tja, een lerende 'maatschappij' vormen we samen niet, nietwaar, om een modernisme van een van onze hollandse filmers met Amerika-ervaring ongeveer of in bijna het tegengestelde te citeren, nietwaar. De schoonheid van het woord 'nietwaar'. Is in't it? (Of zo vertaald. Heb ik geen gelijk in mijn perceptie? Die mooie open vraag, die echter een nieuwe plaag wordt, nu al aanwijsbaar in een Volkskrant, nietwaar?) Een woord voor de skepticus als een hostie op de tong van de priester? Het 'erge' aan dit verhaal van de helderziendheid is steeds weer: bestuur heeft geen notie van wetenschap, nou daar moet je vervolgens als wetenschapper maar weer mee 'dealen'.
Helderziendheid is voor pakweg een half miljoen guldens vooral ook 'praktisch' onderzocht, met een proefschrift en een verantwoording in een boek, door mezelf. Psychologie 'voor het volk' en staand voor nog erger onheil: de psychotherapie overschat zichzelf ook nog voor een kwart, volgens een bericht in de Volkskrant vandaag in Nederland.

Volgens de 'cognitieve' gedragstherapie ben ik in elk geval een 'zinloos mens' geweest met die opgave ooit: het bestuur en het juridicisme (nieuwe en terechte term, zoals dat economisme) zal de wetenschap altijd gaan overheersen, tenzij het hen/ haar handiger uitkomt dat niet te doen: werpen met munten en juridische zaken:

HELDERZIENDHEID ALS GAVE BESTAAT NIET, luister potverdriedaaglijkse ergernis nou eens naar je eigen opgaven binnen de democratie, al was het ooit democratie en mogelijk altijd: recht vóór en niet na 'ethiek' en 'ethiek' vóór en niet na 'wetenschap'?

En dan nog de democratische 'afspiegeling' van 'wetenschap' waarvoor eerder dat half miljoen?

God zij met mij, maar dat zal niet lukken. Ik ben, je raadt het al helder ziend, nou ja, niet echt natuurlijk. Bekijk dat "Helderziendheid bekeken' (ik was pas 40) bij Skepsis Nederland nog eens, en nog steeds hoor ik bepaalde 'songs' die Rob koos bij de nog grotere opvattingen. Tja, helderziendheid, het was een sub-sub in de veel grotere wereld van 'rationele incontinentie', verzin ik maar even voor hem, bij deze dus ook een 'voorbeeld'. Ik lul maar wat: een 'opleiding' tot 'helder zien' is geweldig maar een opleiding tot helderziende niet.
Hanky
 
Berichten: 177
Geregistreerd: 15 jan 2010, 20:32

Re: Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Berichtdoor Magnolia » 21 okt 2015, 12:09

Het UWV heeft naast een taak voor werkzoekenden ook een belangrijke rol als het gaat om arbeidsongeschikten.
Daaronder vallen mensen die tijdelijk ziek zijn, en chronisch zieken en gehandicapten.
Voor langdurig zieken is er de publicatie "UWV Perspectief".
Daar staan voorbeeldcasussen in waarvan iemand ooit zei: "Dan hebben ze de vreselijkste kwalen, ze liggen bijkans aan de beademing en starten toch een eigen bedrijf, hels word ik als ik het lees."

Ook hier duikt het akelige rendemenstdenken op. Het doet er niet toe WAT het is, als iemand daardoor geneest EN aan een baan komt, dan zet het UWV deze persoon in het zonnetje.
Het voorbeeld van de helderzienden-cursus is helaas geen incident.
Het UWV geeft ruim baan aan kwakzalverij en de handel in gebakken lucht.

Hier wordt een therapie bewierookt: Guasha-therapie. Zie bv http://www.guashatherapie.nl/behandelingen/https://perspectief.uwv.nl/sites/defaul ... r_2015.pdf pagina 3 van 13


‘Op goed geluk deed ik nog één therapie’
Mariëtte de Nes (46, WIA) was er slecht aan toe toen ze drie jaar geleden de zoveelste therapie
ging uitproberen: Guasha-therapie. Het werd de ommekeer in haar leven.Tien jaar geleden beleefde ik het dieptepunt in mijn leven. Ik was een gescheiden vrouw met drie jonge
kinderen. Mijn toenmalige vriend pleegde zelfmoord. Tijd om te rouwen had ik niet. Ik was kostwinner
en werkte fulltime. Ik raakte in een burn-out, maar dat ontkende ik. Op een dag trok mijn nek scheef.
Ik kon ’m niet meer recht krijgen. Torticollis spasmodica was de diagnose, een onwillekeurige dwangstand
van de nek. Iedere dag verging ik van de pijn. Werken ging niet meer, net zo min als het huishouden doen,
fietsen en autorijden. Ik kon niets meer. Binnen de reguliere geneeskunde kon ik niet geholpen worden.
“Het zit tussen uw oren, mevrouw”, kreeg ik vaak te horen. In het alternatieve circuit probeerde ik allerlei
therapieën uit, maar niets hielp. Ik zag het leven echt niet meer zitten, maar besloot op goed geluk nog één
therapie te proberen. Het werd Guasha-therapie en dat is mijn redding geweest. Guasha-therapie is een
eeuwenoude Chinese geneeskunst, waarbij met een platte steen over de huid wordt geschraapt.
Zo ontstaat er betere doorstroming van bloed en energie en dat heft lichamelijke en geestelijke blokkades
op. Het klonk mij nogal raar in de oren, maar ik was snel overtuigd. Na één behandeling was ik namelijk
al pijnvrij. Twintig behandelingen later stond mijn nek helemaal recht. Ik ben zo enthousiast dat ik
zelf in de leer ben gegaan. Inmiddels ben ik zelf Guasha-therapeut.’:mrgreen:
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 470
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38


Keer terug naar Paranormale items, new age & astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast