fluitjesdemocratie door Leo Neels Mediarecht KULeuven en UAn

Wetenschapsfilosofie en kritische vraagstukken. De grenzen van de wetenschap, de relevantie van de filosofie, kloneren, eugenetica, euthanasie, abortus, vrijheid en determinisme van de mens, ...

fluitjesdemocratie door Leo Neels Mediarecht KULeuven en UAn

Berichtdoor Meester frans » 26 apr 2012, 11:48

Meester frans| 26 april 2012
Beste Skepp;
Twee weken geleden beschreef Leo Neels hoe journaille aan informatie komt. Hij vertelde echter maar een deel van het verhaal: Een ander pervers gevolg van deze klandestiene relatie tussen journalisten en "speurders" is dat ze in de feiten partners in crime geworden.
Dat impliceert altijd een omerta. Daardoor verliest de pers haar autoriteit om kritische beschouwingen te maken over het werk van het gerecht.
In dit land bestaan dus volgens de officiële berichtgeving geen schijnprocessen. Zelfs indien flagrant een loopje wordt genomen met de waarheid blijft het oorverdovend stil.
Ook indien de magistraat die de term waarheidsvinding al te opvallend heeft gebruikt schielijk op pensioen vertrekt, de dag voor deze “rechtspraak”. Het parket probeert een moord in de schoenen van een onschuldige te schuiven?
Ik heb enkel een vergoelijkende verklaring met het paraplubegrip “tunnelvisie” gelezen. Twee mensen meer vermoord door een man die in de dossiers prominent aanwezig was als mogelijk verdachte van een andere moord? “tunnelvisie”!
Een man die corruptie aanklaagt bij het parket? Geen journalist te zien in de rechtszaal.
Die man wordt in alle stilte veroordeeld wegens een lasterlijke term die in zijn verklaring voorkomt en zwijgt in het vervolg.
Dat zijn aanklacht die tunnelkijkers betrof die een paar jaar later minstens twee moorden op hun geweten hebben, maakt het gegeven alleen maar bitterder.
Daarover schrijven betekent voor de journalist professioneel zelfmoord. Klokkenluiders die gecolloqueerd worden?
Niet hier. In psychiatrische instellingen zitten enkel zwakzinnigen. Een aangifte doen van illegale kinderen die in ateliers dwangarbeid uitvoeren, een net koppel uit een villawijk dat een adoptiekind ter beschikking stelt van pedofiele vrienden, incest bij een onthaalmoeder thuis?
Een aangifte doen van dergelijke verontrustende activiteiten staat gelijk met een collquatie. Zulke perverten zijn er niet in België. Daarover moet men zwijgen, dat bestaat niet, toch niet hier. En indien een klokkenluider, nog onder invloed van de platspuittherapie, die doorgaans toegediend wordt in de hoop zijn geheugen te wissen, een vrouw die willekeurig zijn pad kruiste, KdG-gewijs afmaakt met een bijl, dan is er ook weer geen persmuskiet te bespeuren.
Eén artikeltje is er in de lokale pers verschenen, want vrouwen laten zich niet in alle stilte in mootjes hakken.
Meteen was echter het parket erbij om die man zwakzinnig te verklaren en terug op te sluiten in een vergeetput.
Bij KdG, die wat meer gehak op zijn kerfstok heeft,is men nog altijd op zoek om hem gezond te verklaren, rijp om voor de leeuwen gegooid te worden.
Vijf psychiaters op rij hebben hem al, op vraag van het parket toerekeningsvatbaar verklaard. Gerechtelijke dwalingen?
Niet hier, enkel in het buitenland. In Belgische gevangenissen zitten enkel misdadigers, geen onschuldigen.
Vervelende getuigen die zelfs onder aanhoudende druk van “speurders” bij hun verhaal blijven, dat helemaal spoort met het verhaal van andere getuigen, worden unisono door de pers, waarschijnlijk op vraag van diezelfde speuders zwakzinnig en dus onbetrouwbaar verklaard. Dienst en wederdienst.
Het parket doet steeds, zeer conscientieus een grondig onderzoek, à charge en à décharge van elke beschuldigde.
Trouwens, advocaten zijn er om de beklaagde bij te staan. Onderhands akkoordjes tussen OM en een advocaat, via de stafhouder, zijn uitgesloten in deze rechtstaat. Een vooraanstaand politicus wordt beschuldigd van pedofiele activiteiten?
De klager wordt unisono als een fantast gekatalogeerd. Die politicus is homo, doet het met jongetjes van 15 en 16, dat is geweten, maar zou nooit aan een jongen van 13 raken.
Het is zelfs geen troost dat deze gagnant-gagnant relatie tussen actoren en pers, zich niet enkel in rechtszaken, maar in het hele bestel van dit land heeft genesteld. Dàt is de ziekte van België, en daardoor leven we in een schijndemocratie, met een schijnrechtszekerheid, met schijninstellingen, met een pers die lijkenpikkers, kontlikkers, klaplopers en dus ook schooiers in dienst heeft die ernaar kijken en nog een pintje drinken met.... Dit is een fluitjesdemocratie.
Inderdaad.
Meester frans: ik kan Uw reactie alleen maar aanvullen.
In België is het interneren (collocatie) schering en inslag.
Alle procedures worden ontkracht (met de voeten getreden). Niet één journalist durft (kan) reageren.
Een forensisch psychiater staat ten dienste van het OM.
De onderzoeksrechter neemt niet het initiatief, het is de procureur die mensen in de vergeetput (levenslang) steekt.
Ik heb persoonlijk 3 flagrante dossier aan de pers gemeld.
Ze (de pers) reageren gewoonweg niet... Politici uiteraard ook niet. Middeleeuwse inquisitie heet dat.... Paul Klijn
Zie artikel: http://www.knack.be/opinie/columns/leo-neels/tja-kan-het-dan-nu-stoppen-aub/opinie-4000086150589.htm?rnd=39073?rnd=71896
Meester frans
 

Re: fluitjesdemocratie door Leo Neels Mediarecht KULeuven en

Berichtdoor Nick » 14 maart 2013, 20:30

helaas, maar inmiddels heb ik zelf het gebrek aan een Belgische rechtsstaat ervaren. De bovenstaande beweringen van willekeur en corruptie betreffende justitie en uitvoerende macht kan ik bevestigen. Indien er interesse is (en wordt toegestaan op het forum) geef ik uitleg en expliciete namen.
Nick
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 22 nov 2012, 05:16

Re: fluitjesdemocratie door Leo Neels Mediarecht KULeuven en

Berichtdoor willem_betz » 15 maart 2013, 16:00

In het SKEPP-forum zijn we afkerig van censuur en zijn we erg tolerant, maar het is wel een forum voor onderwerpen die "in tegenstrijd zijn of lijken met de huidige wetenschappelijke kennis."
In de twee vorige posts blijkt dat niet het onderwerp te zijn.
Een discussie over een gerechtelijke beslissing die betwistbaar zou zijn wegens verkeerd interpreteren van de feiten zou nog kunnen.
Eventueel een serene discussie over de betekenis en implicaties van "toerekeningsvatbaar" kan ook -interessant worden.
Beweringen over corrupte magistraten horen hier niet thuis, zeker niet als ze anoniem gedaan worden, tenzij er verifieerbare feiten worden getoond van al dan niet bewust verkeerd gebruik of interpreteren van de feiten.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: fluitjesdemocratie door Leo Neels Mediarecht KULeuven en

Berichtdoor ludoke » 17 maart 2013, 17:32

Statistisch worden de meeste collokaties ondergebracht bij godsdienstige vzw's. Alleen al de "godsdienstige vlag" kan een uitleg zijn voor de "wetenschappelijke" kakafonie inzake multiple en verwarrende diagnoses en al dan niet toerekeningsvatbaarheid inzake eenzelfde client.
Avatar gebruiker
ludoke
 
Berichten: 216
Geregistreerd: 21 dec 2009, 10:44


Keer terug naar Filosofisch-kritische beschouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron