reclame

Geloofspunten/theologie, fundamentalisme, creationisme, intelligent design, tegenstrijdigheden in godsdienstige geschriften, discriminatie, mirakelverhalen, religieuze belevingen, rituelen, waarden en normen ...

reclame

Berichtdoor willem_betz » 12 aug 2008, 14:55

een beetje reclame omdat ik vermoed dat het erg goed zal zijn.
Deze mail viel vandaag binnen
Geachte mevrouw, meneer

Een tijd geleden trok Jan Leyers doorheen de Islamwereld en bracht een accuraat reisverslag in de televisiereeks en het gelijknamige boek: De weg naar Mekka. Het boek won intussen de ABN AMRO publieksprijs voor het beste non-fictieboek.

Het verhaal van Jan Leyers begint in Córdoba, ooit de hoofdstad van het Moorse Spanje, en eindigt in Mekka, de voor alle moslims heiligste plek ter wereld. Daartussen ligt een spannende tocht langs vele plaatsen waar de islam een sterk aanwezige godsdienst is: Casablanca en Fez, Algiers, Tripoli en Caïro, Damascus, Istanbul en Teheran.

Jan Leyers bezoekt moskeeën, badhuizen en Koranscholen, dringt door tot bij het hoofd van de Moslimbroederschap en voert onthutsende gesprekken met ayatollahs en bedoeïenen, schoolmeisjes en fundamentalisten. Gaandeweg vormt hij zich een beeld van wat leeft en broeit in de islamitische wereld.

Op onze Vliebergh Sencieleergangen 2008 die handelen over het thema: Wil er iemand mijn Messias zijn? Nieuwe verlossers en hedendaagse spirituele leiders, vertelt Jan Leyers een stuk uit zijn reisverhaal.

http://www.kuleuven.be/thomas/pastoraal ... leyers.php

Woensdag 20 augustus: 15.00 – 16.00 uur
Inkom: € 7
Inschijven kan bij Mevr. Ellen De Boeck: ellen.deboeck@theo.kuleuven.be

College De Valk
Tiensestraat 41
3000 Leuven
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Keer terug naar Godsdienst/Religie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten