Pagina 1 van 1

Help, hier komen de Nieuwetijdskinderen!

BerichtGeplaatst: 25 okt 2007, 21:34
door Maimoudaki
In Humo (Nr. 3503) staat deze week een opvallend interview met acteur Paul Codde. Dat de man mij een tikkeltje excentriek lijkt, vind ik uiteraard geen enkel probleem. Met stijgende verbazing las ik echter een aantal uitspraken van hem die me volledig uit de lucht gegrepen lijken. Uit de lucht mag je bijna letterlijk nemen. De man beweert dat hij vrienden heeft, Nieuwetijdskinderen, die boodschappen ‘van boven’ krijgen, aura’s kunnen lezen, bezoek krijgen van ‘entiteiten’ en als klap op de vuurpijl zo maar eventjes volledig in bomen kunnen opgaan door ze vast te pakken of door er even voor te gaan mediteren. Een bloemlezing:

Over zijn vriend Pedro:

Pedro is ook zo iemand: die treedt uit zijn lichaam alsof het niks is.

[Pedro] zit hier aan tafel, en ineens zegt hij: Ik moet eventjes naar Lissabon, en weg is-ie! Zijn lichaam lijft hier aan tafel zitten, maar zijn ziel is in Lissabon.

Enkele jaren geleden ging ik naar een begrafenis van A., een elfjarig jongetje. Pedro wilde eerst niet mee, maar achteraf dook hij er toch op: hij had van boven de opdracht gekregen om toch te gaan. Hij zei me achteraf dat hij A. gezien had: toen zijn moeder de toespraak beëindigde, deed de entiteit A. de adventkrans in de nok van de kerk draaien. Terwijl iedereen naar die moeder zat te kijken, was Pedro op de entiteit A. gefocust.

Toen Pedro The Sixth Sense zag, was hij verschrikkelijk ontroerd, alsof hij zijn eigen kindertijd terugzag. (…) Hoe zou het komen dat er tegenwoordig zoveel films à la ‘The Sixth Sense’ uitkomen denk je? ‘Lost’, ‘Heroes’, ‘The 4400’: al die personages zijn Nieuwetijdskinderen.


Verder:

Ik ken twee mannen die in een boom kunnen gaan zitten.


Nope, geen boomhutje bouwen maar:

Ik bedoel dat ze als het ware in de boom opgaan, letterlijk: ze passen hun lichaamsfrequentie zodanig aan de frequentie van de boom aan, dat ze helemaal in die boom verdwijnen. (…) Zo’n man zit dan voor een boom te mediteren en ineens is hij verdwenen: die ooggetuigen zagen alleen nog zijn ellebogen en knieën uit die boom steken. (…) Even later was hij helemaal verdwenen


Dat de man wartaal uitslaat, lijkt me duidelijk. Bovendien geeft hij geen enkele indruk van ook maar een greintje kritisch nadenken. Graancirkels zijn volgens hem nog steeds een onverklaarbaar fenomeen (‘want doe het maar eens zo in het donker zonder dat iemand je ziet of hoort’) en van bovenvermelde gebeurtenissen was hij nooit getuige (‘maar vrienden hebben het me verteld en ik geloof hen’). Volgens wat ik op het internet vind over die zogenaamde Nieuwetijdskinderen, zou ik er – afgaande op mijn geboortejaar – zelf eentje moeten zijn. Helaas, mijn meest enthousiaste ontmoeting met een boom had enkel een dikke buil tot gevolg.

Verder hanteert hij een hoop zwetserige termen zoals lichaamsfrequentie, een uittredende ziel, entiteiten etc. zonder concreet te zeggen wat hij bedoelt.

Resultaat: eens goed gelachen met het interview, maar toch blijft het wrange besef hangen dat steeds meer mensen hun portie gezond verstand ergens halverwege blijken kwijt te spelen. En er blijkbaar nog trots op zijn ook…

BerichtGeplaatst: 25 okt 2007, 22:14
door Heeck
Mmd schreef:...Verder hanteert hij een hoop zwetserige termen zoals lichaamsfrequentie, een uittredende ziel, entiteiten etc. zonder concreet te zeggen wat hij bedoelt.

Resultaat: eens goed gelachen met het interview, maar toch blijft het wrange besef hangen dat steeds meer mensen hun portie gezond verstand ergens halverwege blijken kwijt te spelen. En er blijkbaar nog trots op zijn ook…


Mmd,

Er is een andere manier om daar tegenaan te kijken die heel aardig is belicht met de zienswijze :
"Dat mensen kennelijk een spel kunen spelen waar ze geheel in opgaan, maar dat ook in strijd is met de werkelijkheid waar ze donders goed van op de hoogte zijn."
Theo Meder van het Meertens-instituut is daar participerend ingedoken.
Niet om te "debunken", maar om te ervaren hoe de hedendaagse folklore van het maken van verhalen nog steeds werkt:

http://www.meertens.nl/medewerkers/theo ... 02en3.html schreef:De enquête maakt deel uit van mijn onderzoek naar de relatie tussen (moderne) volksverhalen en (moderne) geloofsopvattingen. Graancirkels en de verhalen hierover maken deel uit van mijn onderzoek naar New Age, kosmologisch denken en eindtijdverwachtingen (en de scepsis hieromtrent), vooral in verband met ufo’s, verdwenen beschavingen, de komst van de Tiende Planeet en dergelijke.

Van daaruit kan je meer vinden ?!
Maar het blijft buiten dat "spel" en dit onderzoek naar de "spelregels" gewoon kullaria.

Roeland

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 00:53
door Piet5
In Nederland worden de belangen van de nieuwetijdskinderen behartigd door Richard Krebbers. Zo te zien geïntegreerd in de gezondheidszorg.
www.spiritualiteit.com/?sid=artikel&aid=35

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 11:33
door Heeck
Piet5 schreef:In Nederland worden de belangen van de nieuwetijdskinderen behartigd door Richard Krebbers. Zo te zien geïntegreerd in de gezondheidszorg.
www.spiritualiteit.com/?sid=artikel&aid=35


Piet,
Geïntegreerd met een andere leverancier van bijkomende zorg lijkt me meer "to the point".
Roeland

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 12:13
door Maimoudaki
Bedankt heeck!

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 12:26
door Piet5
Huisartsen, verloskundigen, logopedistes, huisartsenlaboratorium zijn geen "bijkomende zorg."

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 13:31
door Kris Hauchecorne
codde schreef:Ik bedoel dat ze als het ware in de boom opgaan, letterlijk: ze passen hun lichaamsfrequentie zodanig aan de frequentie van de boom aan, dat ze helemaal in die boom verdwijnen. (…) Zo’n man zit dan voor een boom te mediteren en ineens is hij verdwenen: die ooggetuigen zagen alleen nog zijn ellebogen en knieën uit die boom steken. (…) Even later was hij helemaal verdwenen
Misschien waren die ooggetuigen vergeten te controleren of die man niet achter die boom zat. :)

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 13:47
door Maimoudaki
Kris Hauchecorne schreef:Misschien waren die ooggetuigen vergeten te controleren of die man niet achter die boom zat. :)


:wink:

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 13:57
door Piet5
Met de hier genoemde opmerkingen over Pedro ben ik het eens.
Richard Krebbers propageert de stichting nieuwetijdskinderen en integreert artsen, verloskundigen, logopedistes en een huisartsenlaboratorium in de zorg voor hen. Het is dus wel degelijk een realiteit om rekening mee te houden.
zie www.nieuwetijdskinderen.nl

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 14:27
door Digit
Piet,

Ik neem aan dat je bedoelt dat de stichting een realiteit is, want de nieuwetijdskinderen zijn dat zeker niet !

Groetjes,

Digit

BerichtGeplaatst: 26 okt 2007, 17:05
door Piet5
Digit, de website bewijst dat de stichting nieuwetijdskinderen een realiteit is. Daaraan ontlenen die enthousiastelingen hun realiteitsbewustzijn op het gebied van spiritualiteit e.d. Toen ik Richard Krebbers eens als 'leraar' ontmoette stelde ik hem twee vragen, waardoor zijn leerlingen in twee groepen uiteen vielen en de helft afhaakte. Toen er op zijn initiatief op het gebied van paranormale zaken een "ethisch platform" opgericht zou worden heb ik de vijf door hem daartoe bevoegd verklaarde personen allemaal dezelfde vraag gesteld, waardoor hij hun sympathie verloor. Desondanks wordt hij steeds vindingrijker. Iemand om in de gaten te houden. Een aparte topic?

BerichtGeplaatst: 28 okt 2007, 15:15
door Maimoudaki
Die website zegt idd dat er nieuwetijdskinderen bestaan. Voor de rest vind ik er weinig aanneembare bewijzen, me dunkt...

BerichtGeplaatst: 28 okt 2007, 21:55
door Piet5
Zo'n tien jaar geleden werd er een school voor nieuwetijdskinderen gestart in Hilversum, maar dat was geen haalbare kaart. Wel vonden deze idealisten elkaar mede daardoor.
Zie www.snu-nieuwetijdskinderen.nl/Spiritue ... eiders.htm

BerichtGeplaatst: 28 okt 2007, 22:01
door Piet5
Excuses, ik was de l achter de htm vergeten.
Zie www.snu-nieuwetijdskinderen.nl/Spiritue ... iders.html
Academicus Robertson, docent aan een universiteit, ontbreekt op deze site.

BerichtGeplaatst: 29 okt 2007, 00:45
door Blueflame
Piet5 schreef:Zo'n tien jaar geleden werd er een school voor nieuwetijdskinderen gestart in Hilversum, maar dat was geen haalbare kaart. Wel vonden deze idealisten elkaar mede daardoor.
Zie www.snu-nieuwetijdskinderen.nl/Spiritue ... iders.html


SNU schreef: Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die over een bijzonder hoge gevoeligheid beschikken. Zij kunnen daardoor vaak de onzichtbare wereld waarnemen.


Yeah, right !

Soms ziet of voelt het kind ook de negatieve aanwezigheid van overleden personen, waardoor het bang is in het donker en niet durft te slapen.


Kinderen die bang zijn in het donker. Daar is niets nieuw aan.
Wat zijn sommige mensen toch lichtgelovig. En misschien toch ook wel een heel klein beetje dom.

Mvg.

BerichtGeplaatst: 29 okt 2007, 01:15
door wolkenstein
Blueflame schreef:
Soms ziet of voelt het kind ook de negatieve aanwezigheid van overleden personen, waardoor het bang is in het donker en niet durft te slapen.


Kinderen die bang zijn in het donker. Daar is niets nieuw aan.
Wat zijn sommige mensen toch lichtgelovig. En misschien toch ook wel een heel klein beetje dom.

Mvg.


Die verregaande conclusie trek je wel op basis van jouw persoonlijke overtuiging en daaraan gekoppelde inschatting van de realiteitswaarde van paranormale fenomenen.

Dom? Nee, maar m.i. ook niet gerechtvaardigd, aangezien paranormale fenomenen ook veelvuldig waargenomen worden door volwassenen uit uiteenlopende categorieën.


BerichtGeplaatst: 29 okt 2007, 01:26
door Blueflame
wolkenstein schreef:Die verregaande conclusie trek je wel op basis van jouw persoonlijke overtuiging en daaraan gekoppelde inschatting van de realiteitswaarde van paranormale fenomenen.


Uiteraard. Ik heb geen weet van een wetenschappelijke studie die aantoont dat kinderen met overledenen kunnen praten ? Jij wel ?

BerichtGeplaatst: 29 okt 2007, 01:44
door wolkenstein
Blueflame schreef:
wolkenstein schreef:Die verregaande conclusie trek je wel op basis van jouw persoonlijke overtuiging en daaraan gekoppelde inschatting van de realiteitswaarde van paranormale fenomenen.


Uiteraard. Ik heb geen weet van een wetenschappelijke studie die aantoont dat kinderen met overledenen kunnen praten ? Jij wel ?


Nee. Maar heb jij omgekeerd wel weet van een vergelijkbare studie waar het tegendeel wordt aangetoond? Let wel, het verschil met het stellen van een rondcirkelende roze theepot in een baan rond één of andere planeet, waarvan de ander dan zou moeten bewijzen dat dit niet het geval is, is dat de waarneming van die roze theepot door niemand geclaimd wordt. Terwijl de waarneming van paranormale fenomenen door heel veel mensen wel geclaimd wordt.


BerichtGeplaatst: 29 okt 2007, 02:38
door Blueflame
wolkenstein schreef:
Blueflame schreef:
wolkenstein schreef:Die verregaande conclusie trek je wel op basis van jouw persoonlijke overtuiging en daaraan gekoppelde inschatting van de realiteitswaarde van paranormale fenomenen.


Uiteraard. Ik heb geen weet van een wetenschappelijke studie die aantoont dat kinderen met overledenen kunnen praten ? Jij wel ?


Nee. Maar heb jij omgekeerd wel weet van een vergelijkbare studie waar het tegendeel wordt aangetoond?


Neen. Dat is ook helemaal niet nodig. Wie iets claimt, moet met de bewijzen komen. Daar is trouwens dat theepot-verhaal voor in het leven geroepen. Om aan te tonen dat bewijzen dat iets niet bestaat, onmogelijk is.

Zeker claimen veel mensen paranormale fenomenen. Doch als het er op aan komt, in gecontroleerde omstandigheden, is het noppes. Keer op keer. Dat is omdat al die zogenaamde paranormale fenomenen altijd wel door de natuurkunde of de wetenschap te verklaren zijn. Is het niet door statistiek, dan is het door cold reading of iets anders. Zo simpel is het. De meesten zijn zoals jij, Wolkenstein, die dat mooie ideaal van een geestelijke wereld, maar niet kunnen opzij zetten en zich vastklampen aan strohalmen. Menselijk, dat wel. Maar het komt gewoon door een gebrek aan kennis van natuurkunde, statistiek etc.

BerichtGeplaatst: 29 okt 2007, 11:34
door Piet5
Dat kinderen bang zijn in het donker is niets nieuws. Er zijn bedlampjes en daarmee is het niet pikdonker meer. De angst voor spoken verdwijnt bij de meeste kinderen.
Als begeleid(st)ers van 'nieuwetijdskinderen' er zich als medium voor gaan inzetten om te ontdekken wat dat voor spoken zijn en ouders vinden zo'n medium kindvriendelijk en gaan in dat mediumschap mee dan kan dat m.i. een eerste stap naar 'familiewaanzin' zijn.
Jaco Elken is de inductor van diverse mediums van deze snu. Eén van hen heb ik esoterische vragen gesteld, passend bij haar kwaliteiten.
Erik Robertson is naast Richard Krebbers en Jaco Elken activist op het gebied van de nieuwetijdskinderen. Zie www.erikrobertson.nl
In zijn werk richt hij zich erop je je dromen uit te laten komen.

nieuwetijdskinderen

BerichtGeplaatst: 02 nov 2007, 15:20
door De Bruyne Stefan
Ik kan mezelf best herkennen in dit fenomeen van nieuwetijdskinderen.
Persoonlijk wist ik vanaf ik kon spreken (+/-2jaar)over onstoffelijke figuren die in de hemel woonde en de mensen in het oog hielden.
Op de website www.spiritualiteit.com zijn echt wel onderwerpen terug te vinden die zeer interresant en leerrijk zijn.Bv:tweelingzielen.Ook over dit onderwerp kan ik best meepraten.Mijn moeder is namelijk tweeling met haar tweelingbroer.Spiritueel voel ik me meer dan nauw betrokken hiermee.Namelijk dat de gespliste tweelingziel weer één word.
Of hoe een huwelijk van God spiritueel een zoon van God kan opleveren.
Of om het met de woorden uittedrukken die ik tegen de specialist neuro-psychiatrie zei."Die van hierboven wilden een gezicht!!"
Een assymetrisch gezicht met een mannelijkere zijde en de andere kant een vrouwelijkere zijde.Psychologisch niet te stoppen.
Goed gechoqeerd was de medische wetenschapper.Maar hier op het forum van skepp zullen de zogenaamde sceptici weer niet kunnen volgen.
Dus waanneer een tweeling gelijktijdig geelzucht heeft ligt dit bij skepp louter aan de geenen.Zielen bestaan niet.
Wat mijn realiteit en die van de huidige medische wereld betreft,moeten die van skepp en de proffessor van de VUB dringend eens met de nieuwetijdskinderen een glasje prik gaan drinken.Om te weten hoe de wereld nu werkelijk draait.Tegenover een proffesor parapsychologie sta ik wel sceptisch tegenover,maar echt wel open van mind.

Re: nieuwetijdskinderen

BerichtGeplaatst: 03 nov 2007, 02:02
door wolkenstein
De Bruyne Stefan schreef:"Die van hierboven wilden een gezicht!!"
Een assymetrisch gezicht met een mannelijkere zijde en de andere kant een vrouwelijkere zijde.Psychologisch niet te stoppen.


Hoi Stefan,

Hadden die van daarboven dat zelf nog niet? Hoe zit dat precies? Kan je er nog wat over uitleggen?


BerichtGeplaatst: 03 nov 2007, 02:36
door Kris Hauchecorne
wolkenstein schreef:Hadden die van daarboven dat zelf nog niet? Hoe zit dat precies? Kan je er nog wat over uitleggen?
Hoe denk je er zelf over wolkenstein?

nieuwetijdskinderen

BerichtGeplaatst: 03 nov 2007, 07:43
door De Bruyne Stefan
Wat ik tijdens mijn BDE's of voor mijn part dromen,heb gezien of tegengekomen.Waren 7 onstoffelijke figuren die eruit zaggen als de klu klux klan (kwa uitzicht natuurlijk de enige vergelijking)=geesten.
Volgens mij nu kompleet normaal of dacht ge dat men in de hemel de discussie verderzet,wie er het mooiste uiterlijk heeft!

BerichtGeplaatst: 03 nov 2007, 10:39
door Digit
Stefan,

Lijkt mij een mooie gedachte : jij als "nieuwetijdskind" !

Daarmee heb je het probleem meteen duidelijk gedefiniëerd : "nieuwetijdskinderen" zijn kinderen ven "nieuwetijdsouders" ! Alleen was dat voor jou misschien niet zo !

Groetjes,

Digit

BerichtGeplaatst: 04 nov 2007, 00:29
door wolkenstein
Kris Hauchecorne schreef:
wolkenstein schreef:Hadden die van daarboven dat zelf nog niet? Hoe zit dat precies? Kan je er nog wat over uitleggen?
Hoe denk je er zelf over wolkenstein?


Mmm, ongeslachtelijk?


Re: nieuwetijdskinderen

BerichtGeplaatst: 04 nov 2007, 00:41
door wolkenstein
De Bruyne Stefan schreef:Wat ik tijdens mijn BDE's of voor mijn part dromen,heb gezien of tegengekomen.Waren 7 onstoffelijke figuren die eruit zaggen als de klu klux klan (kwa uitzicht natuurlijk de enige vergelijking)=geesten.
Volgens mij nu kompleet normaal of dacht ge dat men in de hemel de discussie verderzet,wie er het mooiste uiterlijk heeft!


Nee, ben je gek jôh?

:wink:

PS: Die figuren zonder gezicht, een soort raadslieden met punthoed (hooded figures) komen in heel veel BDE's voor.

BerichtGeplaatst: 04 nov 2007, 21:35
door Piet5
Hier komt m.i. de relatie nieuwetijdskinderen - nieuwetijdsouders goed uit de verf als persoonlijke ervaringen van ouders zo overgeleverd worden aan hun kinderen als hier het geval is.
Een gesprek van zulke eventuele nieuwetijdskinderen van die ouders met een behandelend psychiater lijkt me zinvol.

nieuwetijdskinderen

BerichtGeplaatst: 04 nov 2007, 23:25
door De Bruyne Stefan
Toen ik op men 2 jaar over mijn ervaringen met het bovennatuurlijke sprak tegenover mijn ouders waren ze zeer verbaasd.Een hulpverlener is hierover nooit aangesproken.Tot mijn moeder zei op men 4jaar dat geesten niet bestaan en ze er nooit nog iets van wou horen.
Enkele maanden geleden vroeg een specialiste psychiatrie of ik dit mijn ouders kwalijk nam.Ik neem dit mijn ouders niet kwalijk.Maar vind dat ik op mijn levensweg met mijn psychologisch probleem er wel alleen voor sta.Hoewel veele mensen mij wel pasief steunen.

BerichtGeplaatst: 05 nov 2007, 21:34
door Piet5
Het ervaren van geesten is en blijft m.i. een individuele zaak.
Dat je moeder er niks van wilde weten pleit voor haar realiteitsbesef, maar leidde bij jou m.i. wel tot een superindividualistisch bewustzijn van de door jou ervaren geesten. Maar was je toen als een 'nieuwetijdskind?'
Om als ouders je kinderen met geesteservaringen op te zadelen kan m.i. leiden tot problemen van die kinderen met de zintuiglijk waarneembare werkelijkheid, tot "astraal afwezige kinderen" in de klas.