Geestverschijningen

Astrologie, telepathie, helderziendheid, precognitie, aura-reading, Reiki, reïncarnatie, mediums, Lotus, dromensymboliek, handlezen, Tarot, tantra, druiden, yoga, mysteriën, sjamanisme, antroposofie, hekserij/wicca, voodoo, kwantumkwak,...

Geestverschijningen

Berichtdoor Piet5 » 12 jun 2007, 19:24

Soms krijgt of ervaart iemand een 'geestverschijning,' zoals Maria voordat Jezus geboren was en Mohammed voordat hij de Koran schreef.
Zonder er op uit te zijn kan dat ook nu gebeuren, soms in uitzonderingstoestanden zoals een bijna-dood-ervaring of een trance, maar ook in nuchtere toestand. Hoe legitimeert zo'n geest zich? Enig idee?
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor Kris Hauchecorne » 12 jun 2007, 19:47

Nog nooit een geest tegengekomen, laat staan één zich zien legitimeren. Ik vermoed dat ze geen identiteitskaart hebben.
Geloven staat vrij, maar kwak blijft kwak.
Avatar gebruiker
Kris Hauchecorne
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 26 okt 2006, 18:44

Legitimatie

Berichtdoor FonsV » 12 jun 2007, 22:27

Dag Piet,

Sedert enige tijd heeft iedere geest die een beetje bij de tijd is een onderhuids chip in het linkeroorlelletje.

Groten.

Fons.
Een theoloog die naar exactheid streeft, heeft de eerste stap gezet naar het atheïsme. Een atheïst is geen naïeveling, maar iemand die 'god' nauwkeurig 'kent', voor wie dus veel, zo niet alle godsvoorstellingen hun betekenis hebben verloren.
Avatar gebruiker
FonsV
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 21 okt 2006, 17:02
Woonplaats: Heerhugowaard

Re: Legitimatie

Berichtdoor Piet5 » 13 jun 2007, 06:46

FonsV schreef:Dag Piet,

Sedert enige tijd heeft iedere geest die een beetje bij de tijd is een onderhuids chip in het linkeroorlelletje.

Groten.

Fons.


En wie was de eerste, die daar patent op aanvroeg, Fons?
De realiteit wijst uit dat mensen, die geesten zien of ervaren ze niet altijd oproepen, zoals die aan Maria en Mohammed verschenen.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor Kris Hauchecorne » 13 jun 2007, 08:26

Hebben die dan een geest gezien?
Geloven staat vrij, maar kwak blijft kwak.
Avatar gebruiker
Kris Hauchecorne
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 26 okt 2006, 18:44

Geest verschijningen.

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 13 jun 2007, 09:02

Ik heb denk ik wiegedood gehad.Bij mij hebben zich 7 geesten hun toonbaar gemaakt,dit gebeurde op mijn 2jaar op de St-Annastraat 23 te Leuven.Ik mocht van deze geesten niet mee naar de hemel omdat ik hiervoor nog te klein was.De 7 geesten vertelde mij dat ze zelf uit de hemel kwamen en gaven mij als hun opdracht over hun bij de mensen te gaan vertellen.Dat die geesten de mensen in het oog hielden en nog steeds volgens mij houden.De geesten zouden mij onzichtbaar mijn levensweg mee volgen.
Vandaag ben ik psychologisch niet te stoppen de dokters in de psychiatrie en andere dokters zeggen dat dit zeker te bewijzen valt en dat ze dit reeds onderzocht hebben.Bewijzen tussen aanhalingstekens.
Persoonlijk heb ik later een verhaal over die 7 geesten in de bijbel tegengekomen.(in de Apokalyps van Johannes).
Toen ik die 7 geesten ontmoete zijden deze ook wij zijn van u en gij zijt van ons.
Ik denk dus dat het niet vergezocht is dat ik de 7 bovennatuurlijke geesten bezit en dat er sterke vergelijkingen met de Bijbel zijn.Vandaag denk ik zeer zeker 99,9% dat ik terug gestuurd ben uit het dodenrijk en een missie te vervullen heb op aarde.
Indien iemand hier over vragen heeft zal ik ze zeker correct beantwoorden.
Ik heb mijn legerdienst niet moeten doen dit is op den buraeu van de groote chef van de doktors zo beslist.Ik ben vrijgesteld (niet afgekeurd)om medische (psychologische) redenen.Dus bij mij zal het niet pakken.
Nog veele groeten van de oevers van de Dijl te Leuven.(U-Leven)
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Berichtdoor Piet5 » 13 jun 2007, 10:01

De Bruyne Stefan, bedankt voor je ontboezemingen, maar hoe reageren skeptici erop?
1. Afwijzend, spottend, betitelen als hallucinatoir en/of herinneringsvervalsingen?
2. Accepterend als de moeite waard om nader onderzocht te worden?

Ik hoor tot de tweede categorie. Wanneer sprak je er met wie het eerste over, want je kreeg al heel jong bezoek van geesten?
Kun je hun namen hier geven? Of zijn het je "persoonlijke engelen?" en mag dat niet? Of zijn ze naamloos?
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Legitimatie

Berichtdoor tool » 13 jun 2007, 11:58

Piet5 schreef:
En wie was de eerste, die daar patent op aanvroeg, Fons?
De realiteit wijst uit dat mensen, die geesten zien of ervaren ze niet altijd oproepen, zoals die aan Maria en Mohammed verschenen.


Wie zegt dat het realiteit is?
I must arm myself to fight you by making weapons out of my imperfections.
Avatar gebruiker
tool
 
Berichten: 220
Geregistreerd: 07 dec 2006, 17:30

Re: Geest verschijningen.

Berichtdoor axxyanus » 13 jun 2007, 12:02

De Bruyne Stefan schreef:Ik heb denk ik wiegedood gehad.Bij mij hebben zich 7 geesten hun toonbaar gemaakt,dit gebeurde op mijn 2jaar op de St-Annastraat 23 te Leuven.Ik mocht van deze geesten niet mee naar de hemel omdat ik hiervoor nog te klein was.


Dat vind ik een eigenaardige uitspraak. BMW zijn er kinderen die al in de baarmoeder sterven. Dus dat je te klein geweest zou zijn om naar de hemel te gaan lijkt me twijfelachtig. Of zijn al die kinderen die zo klein gestorven zijn ergens anders dan de hemel terecht gekomen?
Al mijn hier geuite meningen zijn voor herziening vatbaar.
Avatar gebruiker
axxyanus
 
Berichten: 3006
Geregistreerd: 10 dec 2006, 15:51
Woonplaats: Sint-Pieters-Leeuw

Berichtdoor wolkenstein » 13 jun 2007, 15:46

Piet5 schreef:Soms krijgt of ervaart iemand een 'geestverschijning,' zoals Maria voordat Jezus geboren was en Mohammed voordat hij de Koran schreef.
Zonder er op uit te zijn kan dat ook nu gebeuren, soms in uitzonderingstoestanden zoals een bijna-dood-ervaring of een trance, maar ook in nuchtere toestand. Hoe legitimeert zo'n geest zich? Enig idee?


Blijft altijd en overal een heikel punt Piet. Zoals je wel weet kunnen identiteitskaarten ook vervalst worden. Bovendien is de ene verschijning van een andere aard dan de andere, men onderscheidt ruwweg hallucinaties, astrale schillen(fantoom), aardgebonden geesten en fijnstoffelijke hoogfrekwente lichtlichamen.

Soms kunnen begeleidende geuren een aanwijzing zijn voor de identiteit van de entiteit. Stank of welriekende bloemengeuren. Materialisaties van uiteenlopende paranormale aard gaan soms gepaard met lokale temperatuursdalingen, wind en fladderende gordijnen:shock: (de verklaring wil dat er energie aan de atmosfeer zou worden onttrokken). Een waarnemer kan soms voelen dat er energie aan hem zelf onttrokken wordt, maar ook het omgekeerde.

Onzin?

wolkenstein
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: 29 okt 2006, 01:30

Geest verschijningen.

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 13 jun 2007, 18:35

Beste Piet: eerst wil ik erop wijzen dat ik redelijk actief ben op dit forum maar onder het onderwerp Godsdienst.

Wat je andere vragen betrefd,hoe skeptici hierop reageren laat me eigenlijk koud.Mijn zwaar psychologisch probleem is onderzocht door meerdere psychiaters welke ook wetenschappers uit de medische wereld zijn.Deze specialisten zeggen dat de bewijzen er zijn.Bewijzen tussen aanhalingstekens.Ook wil ik dus verduidelijken dat de dokters vertellen dat ik psychologisch niet te stoppen ben men woord nog terecht gewezen ook.Maar dat ik die geesten werkelijk gezien heb kan natuurlijk niemand meer bewijzen.Maar dat er bij mij iets is wat andere mensen niet hebben is voor de specialisten evident.Ik heb mijn legerdienst niet moeten doen en vertel dat maar aan die andere geweetensbezwaarde en dergelijke.

Wat die geesten betrefd deze verschijningen zijn weggegaan met te verhuizen van de St-Annastraat naar een ander huis ook langs de Dijl.De geesten hebben zich zelf nooit een naam gegeven.
Maar toen ik de eertse dag na het verhuizen opstond en die zogenaamde dromen niet meer had.Ging ik naar mijn ouders hun slaapkamer om mijn verhaal te vertellen.Mijn ouders verschotten zeer hard en mijn vader vroeg mijn moeder "vanwaar komt dieje van de Heilige geest of zo?"
Van mijn 2 tot 4jaar vertelde ik aan sommige mensen over mijn verhaal.
Tot ik op een dag toen ik 4jaar oud was.Bij mijn moeder kwam klagen dat ik verderop in de straat niet binnenmocht en dat de geesten wel zouden komen.Men moeder maakte zich kwaad en vertelde dat geesten niet bestaan en dat ze er nooit nog iets wouw van horen.Toen verzinkte mijn herrinnering in mijn onderbewust zijn.Toen ik 28jaar oud was kreeg ik herrinneringen in mijn geheugen die steed maar verder gingen tot ik weer bij de dromen van de geesten aankwam.Eerst wist ik niet hoe ik dit probleem moest plaatsen.Na 8maanden kwam ik toen het voormij teveel werd bij mijn huisarts aan met mijn verhaal.Ik was zeer emotioneel en de huisarts vertelde me dat ik met mijn verhaal bij een andere dokter kon gaan praten indien ik dit wouw.Ik stemde in en kwam bij een specialist neuro-psychiatrie terecht.Ik ben wel nooit opgenomen geweest in een instelling.Dus nu 9jaar later is mijn verhaal voor merdere specialisten best geloofwaardig en zeggen deze dokters dat over mijn verhaal de bewijzen er zelfs zijn.Dus voor normale mensen en ook kritische sceptici moeilijk te ontkennen.Maar zo als u weet zijn er ook mensen die de holocaust ontkennen ondanks de uitroeingskampen bewaard zijn gebleven.
Ook ben ik natuurlijk met mijn verhaal naar meerdere pastoors en zelfs de pastorale telefoon geweest.Maar nu zeggen die van het klein kerkske dat ik het maar wettelijk dien te regelen.

Verdere vragen zijn welkom.Ook heb ik een bundel van mijn levensverhaal maar ik weet niet hoe ik die verder kan verspreiden op het internet.Het verhaal loopt wel maar tot in 2003.Sindsdien is er nog veel gebeurd zo heeft zelfs mijn nicht 1miljoen euro gewonnen met de Joker en het "toeval" wil dat mijn nicht haar enige dochter net op dezelfde dag verjaart als mij 22 augustus.Dit is al de derde hoofdprijs winaar die ik meer dan zo maar persoonlijk ken.
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Berichtdoor Piet5 » 13 jun 2007, 19:36

De Bruyne Stefan, ik stelde je twee vragen en je reageert er wel op, maar antwoordt niet. Daarom volgen hier nog eens twee vragen:
1) Hoe noem(d)en die geesten zich, met wie je contact hebt (gehad)?
2) Je schrijft dat die geesten verhuisden. Zijn die van jou huisgebonden?

Wolkenstein, met de voorzitster van een plaatselijke spiritistenvereniging had ik eens een aangename uitwisseling van meningsverschillen. Zij zei dat velen zich niet meer toeleggen op het oproepen van geesten, maar dat ze het verschijnen van geesten aan hen niet konden stoppen. Toen ik vroeg hoe je dan wist dat de geest van Pietje niet die van Jantje was, die voor Pietje speelde, want hoe legitimeren geesten zich, had ze geen antwoord. Vandaar dat ik deze topic geöpend heb. Bedankt voor je inbreng. Wat bijkomende geuren betreft komt zoiets wel voor.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

geest verschijningen

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 13 jun 2007, 20:22

Beste Piet,ik denk dat ik wel geantwoord heb op uw vragen,maar ik doe het nog maar eens.

Wat de namen van die geesten betrefd hebben de geesten zich nooit voorgesteld met een naam.Wat die geesten hun naam is weet ik dus niet maar ze zaggen eruit als witte onstoffelijke figuren met punthoofden zonder gezicht.(zoals de klu klux klan)maar natuurlijk van inborst niet hetzelfde.Ik noem ze na mijn ervaringen gerust de 7 geesten van GOD.

Wat het verhuizen betrefd de geesten gingen onzichtbaar met me mee.
Maar het was ik die verhuisde en de geesten zijn in de hemel zoals ze me vertelde.

Wat de rest van mijn verhaal betrefd in mijn tuin zijn al 2treinongelukken gebeurd.1 Ervan was het zwaarste treinongeval in België van na de tweede wereld oorlog met 19 doden,het andere heb ik zelf zien gebeuren.Dus als je eventueel aan onderzoek wil doen in de bibliotheek van de spoorwegen hebben ze daar best informatie over!
Mijn verhaal kan ik ook nog illustreren met een aanbevelingsbrief van de Katholieke Universiteit van Leuven.Hierin staat dat mijn stage uitmuntend was en de Heer De Bruyne ten zeerste aantebevelen is.
Overingens wil ik benadrukken dat ik als kindje van 2jaar zeker nooit zelf geesten opgeroept heb.De geesten zijn zelf tot bij mij gekomen.
Ook wil ik nog eens zeggen dat ik nu die geesten sinds mijn 2jaar nooit figuurlijk nog gezien heb.
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Berichtdoor Manuel Calavera » 13 jun 2007, 22:44

Beste Stefan,

Sorry dat ik me zomaar in de discussie werp maar ik had toch enkele vragen..

1) wat bedoel je juist met "psychologisch onstopbaar". Zouden uw dokters hiermee niet willen zeggen dat het moeilijk is u van uw psychologische problemen af te helpen?
2)Het feit dat ze bewijzen hebben van "iets". Zou dit niet kunnen zijn dat er bewijzen zijn dat er psychisch iets mis is?
3)Uitzonderingen bevestigen de regel, maar mijn docent ontwikkelingspsychologie zegt dat het onmogelijk is om zaken te herinneren van voor de leeftijd van 6jaar.
4)Liggen er treinsporen in uw tuin?

nog maals sorry dat ik mij er zo tussenwerp maar ik wou deze vragen wel stellen.

Mvg,

M.C.
Touched by Jezus, not pressing charges...
Avatar gebruiker
Manuel Calavera
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 19 apr 2007, 17:18

Re: geest verschijningen

Berichtdoor Psycop » 13 jun 2007, 22:55

Dag Stefan.

-praat intussen verder met Piet, ik wil in geen geval jullie gesprek verstoren-

Ik heb wat vragen, en ga ze proberen (genummerd) in ja-nee vorm te stellen. eventuele toelichting kan je na je Ja of je Nee neerschrijven.
Als je niet wil antwoorden, dan hoef je dat niet te doen (laat die vraag dan gewoon open of zo)
1) Wil je ze dan ook zo beantwoorden?

De Bruyne Stefan schreef:Ik noem ze na mijn ervaringen gerust de 7 geesten van GOD.

2) Denk je dat jou ervaring van die geesten een illusie kan zijn?
3) Denk je dat het benoemen van deze geesten, als zijne van GOD, een invloed heeft op je verdere gedachten die je daar aan koppelt?
4) Zijn er in je familie, voor zover je weet, nog mensen die gelijkaardige ervaringen hebben gehad?

De Bruyne Stefan schreef:Wat het verhuizen betrefd de geesten gingen onzichtbaar met me mee.
Maar het was ik die verhuisde en de geesten zijn in de hemel zoals ze me vertelde.

5) Heb je gemerkt dat de geesten met je meegingen?
6) Zou je het erg vinden als die geesten niet met je mee waren gegaan?

De Bruyne Stefan schreef:Wat de rest van mijn verhaal betrefd in mijn tuin zijn al 2treinongelukken gebeurd.1 Ervan was het zwaarste treinongeval in België van na de tweede wereld oorlog met 19 doden,het andere heb ik zelf zien gebeuren.Dus als je eventueel aan onderzoek wil doen in de bibliotheek van de spoorwegen hebben ze daar best informatie over!

7) Is het hebben van treinongelukken in je tuin een reden voor jou om te geloven dat je verhaal (over die geesten) waar is?
8) Is het hebben van treinongelukken in een tuin een argument?

De Bruyne Stefan schreef:Mijn verhaal kan ik ook nog illustreren met een aanbevelingsbrief van de Katholieke Universiteit van Leuven.Hierin staat dat mijn stage uitmuntend was en de Heer De Bruyne ten zeerste aantebevelen is.

9) Is het hebben van een aanbevelingsbrief van de KULeuven voor jou een reden om te geloven dat je verhaal (over die geesten) waar is?
10) Is het hebben van een aanbevelingsbrief van de KUleuven een argument?

11) Is het kennen van mensen die de lotto gewonnen hebben voor jou een reden om te geloven dat je verhaal over die geesten waar is?
12) Is het kennen van mensen die de lotto hebben gewonnen (waaronder één je nichtje die dezelfde verjaardag heeft) een argument?

en één open vraag:
Welke stage heeft u gevolgd aan de KULeuven?

Met vriendelijke groeten
Psycop
De illusie vanalles te begrijpen
Avatar gebruiker
Psycop
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 29 okt 2006, 18:36
Woonplaats: Antwerpen

Geest verschijningen.

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 14 jun 2007, 11:12

Even eerst antwoorden op de vragen van Manuel.

Wat het psychologisch niet te stoppen betrefd.Dit gaat zeker niet over een psychische ziekte.Maar dat ik wel altijd iets straffer heb meegemaakt.
Zo kwam ik de Luitenant brandweerman tegen (dieje natuurlijk die ook met Kris en Yves uit man buit hond de les gaf)en kon dan meespreken over een brand van een tankwagen met naft die op de Brusselse ring in brand stond.Zo heb ik mijn legerdienst niet moeten doen, ik werd door de oogartsen naar den bureau van de groote chef van de Doktors gestuurd.Dus ne strafferen Doktor gaat ge in het leger niet vinden!

2)Met dat iets bedoeld de specialist zeker het bovennatuurlijke.Zo mag ik niet meer met bus of vrachtwagen naar den andere kant van Europa want psychologisch is het niet 100% en als er dan iets gebeurd.

3)Nu moet ik echt dit tegenspreken wat uw docent zegt.Ik kan precies nog herrinneren mijn eerste schooldag van het kleuteronderwijs toen ik 3jaar oud was.Ik ging vlak bij de deur van het kleuterlokaal zitten en toen de kleuterjuffrouw voor bij liep ging ik naar buiten, ik werd echter redelijk vlug terug gevat,maar dit herrinner ik mij duidelijk het was met juffrouw Lissens in de RLS-Wilsele.

4)Achteraan in onze tuin licht een treinspoor.Als u de ongelukken opzoekt zul je wel merken dat dit de lijn Leuven-Mechelen is.

Beste Manuel tot uw dienst.

1)Ja Psycop ik zal je vragen beantwoorden.
2)Ja, maar ik ben er 99.9%zeker van dat dit niet zo is.
3)Ja, dit kan best mijn gedachte beïnvloeden,maar tenslotten ben ik echt niet de enige die er zo over denkt.

4)Ja en neen.Een neef heeft een ongeluk gehad waar hij voor schijndood bleef liggen.30jaar geleden ongeveer, de hulpdiensten stelden dat ze hier niets meer aan konden doen.Toen men hem wou bedekken met een wit laken begon hij terug te bewegen.Nu werkt mijn neef al bijna 20jaar bij het SIE nu wel niet meer in de interventie éénheid.Zelf zecht hij dat dit straffer is als James Bond 007.Dit neef is er van overtuigd dat ik ook psychologisch niet te stoppen ben.

5)Nee,enkel voel ik het zo aan,en door mijn levenservaring denk ik dat die geesten mijn levenswandel zeker beïnvloeden.

6)Ja, vandaag wel omdat ik nu al 38jaar ben en die geesten er altijd geweest zijn.Maar nu ben ik anders zei de specialiste.Een leven als niet anders te zijn had ik zeker ook best leuk gevonden.

7)Ja,er is niemand in België die dit ook meegemaakt heeft zoals mij.

9)Ja, de Directeur heeft deze brief niet zomaar geschreven.

10)Ja,een medeklas genoot die in een ander jaar deze stage op de universiteit gedaan heeft kreeg zo'n brief niet zelfs na aandringen.

11)Ja,zeker een andere had met de Lotto 10miljoen BF gewonnen + 10%, die +10% was voor een of andere verjaardag van de Lotto denk ik.Maar 10 is voor mensen van de Godsdienst zeker een speciaal getal.

12)Ja,dit is iets waar andere mensen zeker op dezelfde manier als mij niet kunnen over mee praten.Ik voel me daar zeker niet meer mee maar wel een bevestiging dat mijn levensloop anders verloopt als bij andere mensen.

Ik heb op de K.U.L. een stage gelopen in de keukens van de Faculty-Club.
De Directeur kende mij van zien op onze school.Op een dag was het de finale Juventus-Liverpool op de Heizel.De directeur kwam s'middags naar de tafel van de Koks en vertelde er hangt precies iets in de lucht.
Ik antwoorde onmiddelijk:Ik geloof het ook want die Engelsen zijn geen normaal.Oke sprak de directeur als je deze avond komt doe dan je werk aan de radio,als er iets is ga je het onmiddelijk aan de chef vertellen.Oké.
S' avonds aan de radio de match was nog niet begonnen of ik kon de chef enthousiast gaan vertellen allemaal dooi,allemaal dooi.Later besloot de directeur om mij een briefje meetegeven voor het vervolg van mijn Leven.

Psycop tot uw dienst.
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Berichtdoor Piet5 » 14 jun 2007, 12:38

De Bruyne Stefan, bedankt voor je uitleg aan Psycop en anderen, die mee lezen.
De nieuwste stroming in de psychiatrie is de 'transpersoonlijke psychiatrie,' waar dat wat met het 'zesde zintuig' te maken heeft niet afgedaan wordt met de term 'hallucinatie.' Ken je die wetenschappers? Hebben zij, die je onderzocht hebben, contact met hen?
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor wolkenstein » 14 jun 2007, 13:27

Het onderstaande betreft dan wel niet 'verschijningen' maar heeft wel een link met het identificatie probleem t.a.v. onzichtbare communicerende entiteiten. Kortom, kan geconcludeerd worden dat RB's composities haar kunne ver overstegen? Unaniem zijn de deskundigen het er over eens dat dit inderdaad het geval is. Kan het muzikale handschrift van het gechannelde materiaal de identiteit van gezegde componisten bevestigen? Volgens velen wel. Maar van een onweerlegbaar bewijs kan geen sprake zijn. Dat zou wel het geval zijn geweest als de betrokken componisten opzienbarende meesterwerkjes hadden afgeleverd. Niettemin blijft er wel wat te verklaren.

Info van het Parapsychologisch Instituut in Utrecht:

'Rosemary Brown
Een aparte plaats tussen de beroemde ‘channels’ neemt Rosemary Brown in. Zij legt, naar eigen zeggen, in trance contact met overleden componisten. Die geven aan haar hun post mortem gecomponeerde muziekstukken door. In een tijdsbestek van zes jaar zijn er op die manier meer dan vierhonderd werken van ‘gene zijde’ tot ons gekomen. Na hun dood zouden componisten als Bach, Beethoven, Debussy, Liszt, Schopin, Berlioz en anderen hun composities via mevrouw Brown aan ons doorgeven.
Professor Tenhaeff heeft mevrouw Brown dieptepsychologisch onderzocht en hem is niets gebleken van een gespleten persoonlijkheid. Deskundigen die de door Brown opgetekende composities kunnen beoordelen, zijn van mening dat de muziekstukken authentiek klinken. Dit houdt in dat musicologen een bepaalde stijl herkennen als de stijl van de overleden componist die ‘doorkomt’. De door Brown genoteerde muziek zou inderdaad klinken als muziek van Bach, Debussy, enzovoort. Dit is opmerkelijk omdat Brown weinig van muziek afweet, niet van blad kan spelen, en al helemaal niet in staat bleek om een eenvoudig wijsje dat werd voorgespeeld op blad te zetten. Als zij daarentegen in trance is, dan is zij buitengewoon zelfverzekerd bezig.' http://www.parapsy.nl/items/informatie1f.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosemary_B ... tualist%29

wolkenstein
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: 29 okt 2006, 01:30

Berichtdoor Heeck » 14 jun 2007, 14:03

Wlkens,
Suggereer jij dat RB contact heeft gehad met een "geest(en)" ?
Ik kom niet verder dan dat zij muziek van verschillende herkenbare stijlen heeft afgescheiden.
Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Geest verschijningen.

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 14 jun 2007, 15:06

Beste Piet op je laatste vraag kan ik niet antwoorden.Ik heb zelfs na 9jaar dat ik met psychiaters in contact kom.Nog nooit een gesprek over het persoonlijk leven of studies van de Psychiater gehad.
Helaas zeggen de dokters dat een contact om de 6 maanden met hun volstaat.Zo kan ik dus nu ook niet echt achterhalen wat de specialisten precies hun bewijs is voor mijn psychologisch probleem.Alleen heb ik een vermoede.Maar mijn huisarts is zeer sterk overtuigd deze zecht wie mij niet gelooft mag petrol pissen.Voor mij dus 99.9% zeker dat ik niet uit mijn nek lig te kletsen.
Die wetenschappers die het over transpersoonlijke psychiatrie hebben ken ik niet.
Maar de Psychiater waar ik langs ga is van het Medisch centrum voor huisartsen te Leuven.Hij vertelde mij een keer:"ge hebt goed gekozen,want ik ben tog ne specialist".Zo zie ik die dokter ook als een specialist in zijn branche.De dokteres die mij vertelde van dat die bewijzen er wel degelijk zijn is de specialiste psychiatrie van het Centrum geestelijke gezondheidszorg te Leuven.Maar namen van al deze dokters geven gaat voor mij niet op het forum van Skepp.Ik geloof zelfs dat dit niet mag.
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Berichtdoor wolkenstein » 14 jun 2007, 15:44

Heeck schreef:Wlkens,
Suggereer jij dat RB contact heeft gehad met een "geest(en)" ?
Ik kom niet verder dan dat zij muziek van verschillende herkenbare stijlen heeft afgescheiden.
Roeland


He.,

Doordenken en doorvragen. :wink:

wolkenstein
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: 29 okt 2006, 01:30

Berichtdoor Heeck » 14 jun 2007, 15:58

W.,
Graag eerste deel van de vraag beantwoorden: preciseren wat je suggereert.
r.
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor wolkenstein » 14 jun 2007, 16:09

Heeck schreef:W.,
Graag eerste deel van de vraag beantwoorden: preciseren wat je suggereert.
r.


He.,

Madeleine heeft zelf al te kennen geven dat uit de communicatieteksten niet blijkt dat er sprake is van externe kennis. Dan blijft in haar/hun geval dus de psychologische optie over. En die is evengoed interessant.

wolkenstein
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: 29 okt 2006, 01:30

Berichtdoor Heeck » 14 jun 2007, 16:18

W.,-Niet interessant onder het topic "geestverschijningen",-r.
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor wolkenstein » 14 jun 2007, 16:23

Heeck schreef:W.,-Niet interessant onder het topic "geestverschijningen",-r.


He.,

Jouw voorgeslacht wel? :wink:

wolkenstein
 
Berichten: 2732
Geregistreerd: 29 okt 2006, 01:30

Berichtdoor Piet5 » 14 jun 2007, 17:45

Wolkenstein, Roeland en de Bruyne Stefan, bedankt voor jullie bijdragen.
Is het gewaar worden van geesten iets van binnen uit, psychologisch, of iets van buitenaf, een openbaring, wat zo'n geest dan ook mag openbaren?
Rosemary Brown ging in trance, dan komt wat buiten zat binnen, de geest van de overleden componist ging bij haar een psychisch drempeltje over.
Hoe zien jullie dat?
Mijn 'geestgewaarwordingen' hebben zich nooit bij mij geïnterneerd.
Ik ben altijd mezelf gebleven.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Geest verschijningen.

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 14 jun 2007, 21:10

Mijn geest ontmoetingen zijn het eerste wat ik van mijn leven kan herrinneren.
Zover ben ik ook steeds mezelf gebleven.Mijn vrienden noemen mij nog altijd met een verkleinwoordje zoals in de lagere school.
En als ik mijn vrienden en kennisen mag geloven ben ik echt de slechtste nog niet.
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

geest verschijningen

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 01 jul 2007, 16:53

Een vraagje voor Psycop.Als je wilt.Ik beweer dat mijn ervaringen voor de medische wereld als bewezen beschouw.Bewezen tussen aanhalingstekens.

1)geloof je wat ik zeg niet?

2)geloof je wat de specialisten uit de medische wereld zeggen niet?

3)wat zou een argument zijn om dit tog te geloven?

Mijn klein probleem is dat psychiaters het niet hun taak vinden om met een medisch verslag naar de buiten wereld te stappen.Dus dat er iets is,is voor de medische wereld als bewezen,spijtig genoeg kunnen andere wetenschappers precies niet het zelfde onderzoek doen!
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Berichtdoor Ritchie » 26 jul 2007, 11:32

Waarom zou dit niet kunnen?
Elke mens bezit zelfs een gids dus geestelijke helper, waarom zou hij die geesten niet gezien hebben? einstein heeft ooit gezegd energie is massa en massa vergaat niet. Wij betsaan uit energie en massa, dus waarom zou dit niet kunnen? Ik kan me zelfs niet meer inbeelden dat er dood zal zijn. Waarom zouden we dan hier zijn denk je? Gewoon werken leven een gezin opstarten en dood gaan. Wat was dan jou doel of leven. Nee uit elk leven leer je uit, fouten van vorige leven goed maken in dit leven, dingen die je meemaakt ook hoe erg het kan zijn heeft altijd met Karma te maken (oorzaak en gevolg). Verder evolueren en geestelijk groeien dit is de taak van elke mens, en zeker het grote woord liefde geven, dat is het allerbelangrijkste. Groeten Ritchie xxxxxx .

Bericht aangepast door Blueflame op 1/1/17
Ritchie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 apr 2007, 09:22

Berichtdoor Blueflame » 26 jul 2007, 13:17

Ritchie,
vooreerst welkom op dit forum.

Ritchie schreef:Elke mens bezit zelfs een gids dus geestelijke helper

Hoe weet jij dat ?
Mvg.
Nonsense is our core business
Avatar gebruiker
Blueflame
Site Admin
 
Berichten: 4139
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:43

Berichtdoor Ritchie » 26 jul 2007, 14:57

Dank je wel , ben hier nieuw.

Hoe ik dat weet, weet niet dat je een bijna doods ervering kent?
Dit had ik meegemaakt enkele jaren geleden, kan je met zekerheid zeggen dat er meer is wat mensen denken te weten. Iedere persoon heeft een Gids en soms zelfs twee, dit om je te helpen zonder dat je het zelf beseft eigenlijk. Weet je ben net 32 jaar geworden nu op 24 Juli ik had een zwaar ongeval gehad die dag en was bijna verdronken hangde op de bodem en geraakte niet los, tot op een moment dat ik mijn adem niet meer kon ophouden en altijd water binnen snakte, kwam plotseling los na vele wroelen enz...Kon dood zijn geweest en mijn leven hangde aan een klein draadje. Denk je nu echt dat dit een geluk was? nee ergens werd ik geholpen zonder dat ik besef. Soms kan je niet meer geholpen worden maar als het kan doe je een bepaalde beweging die je wordt ingesproken, dus je denken wat eigenlijk je denken op dat moment niet is maar door je. Soms gebeurt er eens iets en je zegt, amai had ik die trein genomen die ik net heb gemist was ik nu dood want die trein is frontaal op een andere trein gebokst en er waren enkelen honderden doden bij. Soms wordt je het ingegeven laat te komen omdat elk ding dat gebeurt meestal wel vast staat. En jij daar op dat moment niet bij hoort. Alles heeft een reden en geloof me maar, heeft heel veel van mijn vragen opgelost. Ben ooit seksueel mischandeld van mijn 11 tot mijn 15 jaar, ben depressief geweest en heb ook een zelfmoord poging ondergaan dan toen bijna doodservaring gehad. Weet jij nu hoe ik erover denk, ja ik heb in mijn vorige leven dit ook gedaan en moet nu eens voelen wat ik heb mis gedaan in mijn vorige leven. Dit heeft me geholpen te blijven leven en elke dag van het leven te genieten en zeker niemand pijn proberen te doen ook met woorden. En ja is niet makkelijk iemand geen pijn te doen met woorden, zachtheid, liefde enz, is moeilijk dan eens kwaad te worden op iemand. Maar zo zullen we toch moeten leven. Vele groeten Ritchie
Ritchie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 apr 2007, 09:22

Berichtdoor Digit » 26 jul 2007, 16:14

wolkenstein schreef:
Heeck schreef:Wlkens,
Suggereer jij dat RB contact heeft gehad met een "geest(en)" ?
Ik kom niet verder dan dat zij muziek van verschillende herkenbare stijlen heeft afgescheiden.
Roeland


He.,

Doordenken en doorvragen. :wink:Wikipedia schreef:In 1999 a famous glass armonica player, Philipp Marguerre, heard of Rosemary Brown and listened to a record of works of these "dead composers". But he wondered why there was no MOZART on this record. The explanation was that it is just impossible to fake a Mozart piece, how hard you may try.


Misschien eens aan Maguerre vragen ! :wink:

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8724
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Berichtdoor Blueflame » 26 jul 2007, 16:29

Ritchie schreef:Dit heeft me geholpen te blijven leven en elke dag van het leven te genieten en zeker niemand pijn proberen te doen ook met woorden.

Wel dat is dan mooi natuurlijk. Maar uw verhaal toont helemaal niet aan dat gidsen bestaan.
In de rest van uw verhaal zit wel een groot gevaar:
Ben ooit seksueel mischandeld van mijn 11 tot mijn 15 jaar, ben depressief geweest en heb ook een zelfmoord poging ondergaan dan toen bijna doodservaring gehad. Weet jij nu hoe ik erover denk, ja ik heb in mijn vorige leven dit ook gedaan en moet nu eens voelen wat ik heb mis gedaan in mijn vorige leven.

Is dan iedereen die zich sexueel misdraagt gewoon een slachtoffer ( uit een vorig leven ) ? Iedereen die depressief is, heeft in een vorig leven iemand anders depressief gemaakt enz. Helemaal niet mee akkoord ! Alvorens zoiets te verkondigen, zijn keiharde bewijzen nodig. En een 'gevoel' is daarbij niet voldoende.
Mvg.
Nonsense is our core business
Avatar gebruiker
Blueflame
Site Admin
 
Berichten: 4139
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:43

Berichtdoor Digit » 26 jul 2007, 19:47

Als ik het goed voor heb is dit Ritchie's site : http://be.msnusers.com/RitchiesParanorm ... oeken.msnw

Spreekt boekdelen ! :wink:

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8724
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Berichtdoor Henriette » 26 jul 2007, 20:30

...
Laatst bijgewerkt door Henriette op 16 sep 2009, 22:50, in totaal 1 keer bewerkt.
Henriette
 
Berichten: 1322
Geregistreerd: 30 dec 2006, 22:19

Berichtdoor Timmber » 26 jul 2007, 20:57

Henriette schreef:Ritchie:
Ben ooit seksueel mischandeld van mijn 11 tot mijn 15 jaar, ben depressief geweest en heb ook een zelfmoord poging ondergaan dan toen bijna doodservaring gehad. Weet jij nu hoe ik erover denk, ja ik heb in mijn vorige leven dit ook gedaan en moet nu eens voelen wat ik heb mis gedaan in mijn vorige leven.

hoi Ritchie,
Ik denk dat je het een plek probeert te geven en daarom een 'reden' hebt bedacht waarom dit alles je overkomen is. In feite geef je jezelf de schuld, immers je denkt dat je in je vorige leven iets hebt gedaan waardoor je in dit leven consequeties ondervindt.
Dat vind ik best erg... er is je iets overkomen waar je niets aan kan doen en wat iemand anders je heeft aangedaan.


En de idioot die je heeft wijs gemaakt dat het jouw openstaande schuld uit een vorig leven is mogen ze wat mij betreft tegen de muur zetten.
Avatar gebruiker
Timmber
 
Berichten: 694
Geregistreerd: 20 okt 2006, 19:41

Berichtdoor Ritchie » 28 jul 2007, 14:02

Het heeft me toch geholpen zo te denken, zo heb ik alles beter kunnen verwerken en door die ervaringen kan ik ook andere mensen helpen die het zelfde hebben meegemaakt.

groetjes Ritchie
Ritchie
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 22 apr 2007, 09:22

Berichtdoor Piet5 » 28 jul 2007, 17:10

Ritchie, dat je reïncarnatiegeloof je helpt om te denken zoals je denkt over de dingen, die je overkomen zijn kan voor jou waar zijn, maar als iemand een zelfmoordpoging overleeft dan zijn er toch ook redenen in het hier en nu aanwijsbaar? Zo werden degenen, die ik ken en die een zelfmoordpoging gedaan hebben behandeld, zowel door deskundigen als door liefhebbende vrienden en/of familieleden. De opmerking "fijn dat je nog leeft" is daarbij een stimulans om te leven.

Wat het ervaren van geesten bij een bijna-dood-ervaring aangaat zijn er diversen die die ervaring met je delen. Merkawah is een stichting voor mensen met een bijna-dood-ervaring. Ben je daar wel eens geweest? Geestverschijningen, zoals deze topic heet, zijn daar bespreekbaar en de ervaringen met geesten tijdens een bijna-dood-ervaring kun je met elkaar uitwisselen.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Re: geest verschijningen

Berichtdoor Psycop » 28 jul 2007, 17:12

De Bruyne Stefan schreef:Een vraagje voor Psycop.Als je wilt.Ik beweer dat mijn ervaringen voor de medische wereld als bewezen beschouw.Bewezen tussen aanhalingstekens.

1)geloof je wat ik zeg niet?

2)geloof je wat de specialisten uit de medische wereld zeggen niet?

3)wat zou een argument zijn om dit tog te geloven?

Mijn klein probleem is dat psychiaters het niet hun taak vinden om met een medisch verslag naar de buiten wereld te stappen.Dus dat er iets is,is voor de medische wereld als bewezen,spijtig genoeg kunnen andere wetenschappers precies niet het zelfde onderzoek doen!


1) Ik geloof niet dat alles wat je zegt waar is. Ik geloof wel dat het jou overtuigingen zijn, en dat jij ze voor waar aanneemt.

2) Lang niet altijd. zeker niet als ze over dingen spreken die buiten hun specialisatie vallen. Maar als ze iets zeggen over hun vakgebied, zal ik ze meestal wel geloven.

3) Ik geloof iets wanneer de argumenten logisch opgebouwd zijn en de beweringen niet in strijd zijn met observaties uit het verleden (dus eigenlijk: niet in strijd met aanvaarde wetenschappelijke opvattingen). Als iets me onwaarschijnlijk lijkt, zal ik het niet geloven.

Stefan, Ik geloof wel dat je bepaalde dingen hebt meegemaakt, maar je gevolgtrekkingen lijken me onjuist. Voor jou klinkt het blijkbaar logisch en consistent, voor mij helemaal niet.
bvb: Ik vind het hebben van treinongelukken in je achtertuin géén argument om te zeggen dat geesten bestaan. Of het hebben van een aanbevelingsbrief. Het bestaan van geesten kan imo slechts aangetoond worden door geesten te kunnen waarnemen (objectief, meetbaar). OP geen enkele andere manier.

mvg
Psycop
De illusie vanalles te begrijpen
Avatar gebruiker
Psycop
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 29 okt 2006, 18:36
Woonplaats: Antwerpen

Geest verschijningen.

Berichtdoor De Bruyne Stefan » 30 jul 2007, 09:17

Wel beste psycop ik heb de geesten waargenomen en gezien toen ik ongeveer 2jaar oud was bij Opa op de zolder St-Annastraat 23 3000 Leuven.Ik bevond me toen niet in een zogezegd normale toestand.Ik zeg BDE (wiegedood een vorm van ) andere zeggen dromen.Voor mij maakt het niet uit.De geesten kwamen door muren en plafond,vertelde mij dat ze uit de hemel kwamen en zaggen eruit als de (klu klux klan) helemaal wit met punthoofden.Als ik dit zeg geloofd bijna alleen de medische wereld dit na onderzoek.
Als Jan Hoet (kunstkenner) naar een schilderij met geesten erop wijst.Zijn de geesten voor hem de tekens van wijsheid en volgens mij voor veel meer mensen toegankelijk.

Overigens wat het vakgebied van artsen betrefd is een psychiater wel degelijk bevoegd om te zeggen of iemand van de Heilige geest komt of niet.Wel is het zo dat bij mij de specialist neuro-psychiatrie me vertelde dat ze het in de psychiatrie zo niet uitdrukken.Volgens de dokter zijn ze in de medische wereld niet zo op de hoogte van dat "Heilige".
Maar bij mij hebben reeds 2 psychiaters verteld dat er bij mij "iets" is wat voor de mensen psychologisch niet 100% is.Dat ik een andere mens ben dan de andere en dat hierover de bewijzen er wel degelijk zijn.Bewijzen tussen aanhalingstekens.
Overigens heb ik ooit horen vliegen dat uit een huwelijk van God (den tweeling,(jongen en meisje) een zoon van God geboren zou worden.Wat het dus psychologisch niet te stoppen valt, is mijn moeder allesins een tweeling met een tweelingbroer.Ik voel me hierbij geestelijk zeer betrokken.Wat er dus tussen tweelingen gebeurd op lichaamelijk en geestelijk vlak daar zijn de mensen dus zeker nog niet van op de hoogte.

Overigens wat mijn probleem betrefd dit is volgens mij dus erkend in de medische wereld.Dat andere de specialisten niet kunnen volgen ben ik helemaal niet verbaasd over.Maar ik ben echt niet meer (indien ik dat al zou geweest zijn) gefustreerd of ik al dan niet van de Heilige geest kom wie mij niet geloofd mag van mijn huisarts (medische wetenschapper)petrol pissen.

Wat mij betrefd is het echt ontkennen dat 1+1=2 is.
Maar daar heb je in onze samenleving het recht op.
Maar volgens mij is dit echt de mensen proberen te misleiden zoals de pastoor zegt dat hij met God getrouwd is zonder enig argument.Bij mij heeft de Geest van God het persoonlijk verteld."Wij (de 7geesten van God) zijn van u en gij zijt van ons".Dus ik ben ééne van de 7 geesten van God.
Dus de missie van de geesten van God komt toe aan Onze Lieven Heer.
Indien ge mij niet gelooft moet ge het maar onderzoeken!Maar zeggen dat ge iets niet geloofd omdat het niet in uw leefwereld past is geen wetenschap.
De Bruyne Stefan
 
Berichten: 552
Geregistreerd: 20 okt 2006, 18:22
Woonplaats: Leuven

Volgende

Keer terug naar Paranormale items, new age & astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast