antroposofie te controleren

Astrologie, telepathie, helderziendheid, precognitie, aura-reading, Reiki, reïncarnatie, mediums, Lotus, dromensymboliek, handlezen, Tarot, tantra, druiden, yoga, mysteriën, sjamanisme, antroposofie, hekserij/wicca, voodoo, kwantumkwak,...

antroposofie te controleren

Berichtdoor dirkdirk » 26 feb 2007, 15:37

op de site http://www.antroposofie.nl/literatuur/a ... motief38-3
staat een artikel dat een antroposofische proef beschrijft van de Duitse onderzoeker Rudolf Hauscha. Volgens het artikel bewijst de proef het gelijk van de antroposofie.
Een test via google van de zowel de Duitse onderzoeker "Hauschka" als de auteur van het artikel "Ronald van Vierzen" is echter niet bemoedigend.
Is deze proef ooit door iemand op een wetenschappelijke manier getest?
dirkdirk
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 22 feb 2007, 23:07
Woonplaats: Mechelen

Berichtdoor Digit » 26 feb 2007, 17:03

Het artikel waarnaar je verwijst is complete bullshit.

Testen met water en planten kunnen verschil opleveren, maar dan omdat andere containers worden gebruikt volgens de opwarmingsmethode, en het water daarbij andere sporenelementen kan opnemen.

Weefsels opwarmen via microgolven moet ook al niet noodzakelijk hetzelfde resultaat opleveren als via geleiding, alleen al omdat de warmteverdeling anders kan zijn.

De proeven kunnen dus om objectieve redenen andere resultaten laten zien, maar het idee dat in een magnetron water zich zou "opofferen" om "een andere soort warmte" te scheppen is gewoon truut !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8724
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Berichtdoor Koerok » 26 feb 2007, 18:00

Hier gaat het eigenlijk al fout:
Ronald van Vierzen schreef:Maar voor mij heeft een met aandacht klaargemaakte maaltijd op een fornuis echt een andere kwaliteit dan een kant en klare fabrieksmaaltijd (inclusief alle noodzakelijke voedingsstoffen), die is opgewarmd in de magnetron
Alsof dat de kwestie is.

Weet je, ik heb eigenlijk altijd al gevonden dat PSV Eindhoven een stuk beter voetbalt op een echte grasmat dan V.V. Geldrop op kunstgras...
"Ever notice how people who believe in creationism look really unevolved? . . . Their eyes real close together. Eyebrow ridges. Big, furry hands and feet. 'I believe God created me in one day.' Looks like he rushed it to me.'" Bill Hicks
Avatar gebruiker
Koerok
 
Berichten: 683
Geregistreerd: 08 nov 2006, 17:32

BEGINSELEN CURIEUS

Berichtdoor Heeck » 26 feb 2007, 19:58

http://www.antroposofie.nl/antroposofie ... dheidszorg
.....................
Kenmerkend voor de reguliere geneeskunde is dat deze vooral is gericht op de fysiek waarneembare fenomenen. Antroposofische geneeskunde is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, maar een verdieping en uitbreiding ervan en dus een aanvullend alternatief. Niet alleen doordat een uitgebreider arsenaal geneesmiddelen en therapieën kan worden geboden, maar vooral doordat méér dan alleen het lichaam in de behandeling kan worden betrokken. Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat bij ziek-zijn ook allerlei niet-materiële processen een rol kunnen spelen..................

http://www.antroposofie.nl/antroposofie ... /onderzoek
Fenomenologie
Een speciale vorm van wetenschappelijk onderzoek vormt de goetheanistisch-fenomenologische methode. Fenomenologie is waarnemen zonder te oordelen, door het waargenomene voor zichzelf te laten spreken. Deze methode berust op het werk van Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) en is nader uitgewerkt door Rudolf Steiner. In Nederland is het Louis Bolk Instituut te Driebergen gespecialiseerd in deze onderzoeksmethode op het gebied van landbouw, gezondheid en voeding.

Natuurwaarnemingen
Goethe ontwikkelde de fenomenologie aan waarnemingen in de natuur, met name via plantenstudies. Zijn onderzoekingen leidden tot de ontdekking van de ‘oerplant’, de gebarentaal of ‘gestiek’ die aan de groei en ontwikkeling van planten ten grondslag ligt. In zijn navolging tracht men de verschijnselen in mens en natuur in hun samenhang te begrijpen als uitdrukking van krachten van geestelijke aard.


In de praktijk wordt in de antroposofie dan ook een aparte waarde toegekend aan het "ziek zijn", wat er toe kan leiden dat genezen niet altijd het vooropliggende doel is.

Zie over de "extra middelen minstens:
http://www.kwakzalverij.nl/php/display/ ... &iCatId=79

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Paranormale items, new age & astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast