Pagina 1 van 1

Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 29 okt 2015, 21:32
door Renaat

Re: Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 30 okt 2015, 02:40
door willem_betz
Schitterend, die geesten spreken enkel Engels, maar ze verstaan wel Nederlands, zelfs meerdere dialecten. :lol: :lol:

Re: Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 30 okt 2015, 19:56
door Blueflame
willem_betz schreef:Schitterend, die geesten spreken enkel Engels, maar ze verstaan wel Nederlands, zelfs meerdere dialecten. :lol: :lol:

Met de OVILUS V spreken ze nu ook Spaans.
Ik denk dat ze dan zelfs ook kunnen tekenen, maar echt goesting om dat uit te zoeken heb ik niet ;-)

Mvg.

Re: Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 31 okt 2015, 11:51
door Renaat
willem_betz schreef:Schitterend, die geesten spreken enkel Engels, maar ze verstaan wel Nederlands, zelfs meerdere dialecten. :lol: :lol:

En de geesten zijn wel meertalig, maar een zinvolle duidelijke zin uitbrengen kunnen ze dan weer niet.

Renaat

Re: Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 31 okt 2015, 14:42
door willem_betz
Waarschijnlijk zitten er in dat apparaatje een beperkt aantal standaard zinnetjes, die dan at random worden uitgesproken. Natuurlijk is het niet moeilijk om dat in meerdere talen te laten doen.
Trouwens, het viel al op dat de "geest" antwoorden geeft die totaal niets met de vraag te maken hebben.
Dit doet me denken aan dezelfde techniek die in de dure zgn aura-camera's werd toegepast: enkele gekleurde LEDjes binnenin geven at random een verschillende kleurenkrans aan de foto. De camera werd op de para-beurzen gedemonstreerd en heeeel duur verkocht, maar na enkele maanden foto's verkopen aan simpele zielen heb je de kosten er al uit.

Re: Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 31 okt 2015, 21:30
door Renaat
De fabrikant geeft ook toe dat het apparaat gebruik maakt van voorgeprogrammeerde woorden. Alleen beweren ze dat die woorden een 'vertaling' zijn van de invloed die geesten hebben op hun omgeving:

http://www.ghoststop.com/Ghost-Box-Ovil ... vilus4.htm
Ze gaan in ieder geval mee met hun tijd en in tegenstelling tot sommige 'lege' rare apparaten: https://www.youtube.com/watch?v=yJTCIgT_ymU En het apparaat kost slechts 300 dollar ;-)
Waarschijnlijk een pak goedkoper dan elke keer weer een medium te moeten aanspreken ;-) En er zit zelf een leugendetector in, dus wie zou dat ding niet willen hebben?

Renaat

Re: Ghostbusters

BerichtGeplaatst: 01 nov 2015, 12:33
door Oude Belg
willem_betz schreef:Trouwens, het viel al op dat de "geest" antwoorden geeft die totaal niets met de vraag te maken hebben.


Logisch toch? "The idea behind this, is that an intelligent entity will be able to alter the environment in such a way that forces the Ovilus to "speak" an appropriate response."

Als het spook niet intelligent genoeg is, kan dat dus gebeuren. Schuld van het spook, niet van het toestel. Oplossing : gewoon slimme spoken zoeken.