Pagina 1 van 1

Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 02 feb 2011, 15:26
door On track!
ROTTERDAM - Paniek in Fabeltjesland! Horoscopen blijken namelijk volstrekte nonsens. Volgens astronomen zit de dierenriem er al duizenden jaren flink naast door een afwijkende aardas. Daarom willen zij een nieuw sterrenbeeld toevoegen aan de twaalf bestaande. Wie tussen 29 november en 17 december geboren wordt, is een Ophiuchus of Slangendrager.

Dat komt omdat een sterrenbeeld oorspronkelijk door de Babyloniërs aan een pasgeborene werd toebedeeld op basis van het gesternte waarin de zon op dat moment stond. Maar na duizenden jaren is er daarop een afwijking van ongeveer één maand. Zo zouden Vissen dus eigenlijk Watermannen zijn.

Maar astrologen hebben het over 'oud nieuws' en zeggen dat we ons geen zorgen moeten maken over de verschuiving in onze sterrenbeelden. De westerse astrologen gebruiken over het algemeen een systeem dat gestoeld is op de seizoenen en niet op het wetenschappelijke Babylonische systeem dat op het gesternte gebaseerd is.

Paniek
Op het internet ontstond toch enige paniek na het 'oude nieuws'. Was onze horoscoop sowieso dan altijd al fout? Zullen de voorspellers die nu gaan aanpassen met een dertiende teken van de dierenriem? "En wat met mijn tattoo met mijn sterrenbeeld?", vroeg een ongeruste 'believer' zich op Twitter af. Collega's in hetzelfde schuitje wilden hun tattoo zelfs meteen laten weghalen.

Voor het geval u een Slangendrager bent, geven we nog mee dat het dertiende teken van de dierenriem geassocieerd wordt met genezing, verlichting, geneeskunde en hogere opleiding. Of hoe de flauwekul verder uitdijt.

14/01/11 12u30
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/artic ... nzin.dhtml

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 02 feb 2011, 15:27
door On track!
jesus_and_mo.png

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 07 dec 2012, 18:27
door Willy Cornelis
Het geheim van het succes van horoscopen: ( Idem voor medailles, beeldjes met genezingskracht; bedevaartoorden)
Als een horoscoop uitkomt dan valt dat op. Als die niet uitkomt vergeet je dat. Als dat zich herhaalt , bij jou of vrienden wordt dit geaccentueerd met: "Ziedewel!"
Veruit de meeste mensen zijn geselecteerd ontvankelijk voor positieve signalen en letten weinig f niet op de negatieve. Daardoor wordt men stilaan overtuigd dat die v.b. horoscopen werken. Ik denk dat bijna iedereen hier in loopt. Tot men efkens nuchter nadenkt. Je kunt v.b. met een geldstuk 3 maal of meer achter elkaar kop hebben. Niet uitzonderlijk. Je hoort van een vriend dat hij ook zo een succes had. Dus moet het wel waar zijn . Je staat er niet bij stil dat als die vriend geen succes zou gehad hebben hij er zelfs nooit zou aan denken je iets te vertellen.Hij zou het zelf vergeten. En zo gaat dat....Ook wij, en ik die dit hier schrijf kunnen er nog inlopen. Al dat maan, sterren en pendelgedoe is klare nonsens, maar uitlegbaar . De gelover hoeft geen blaam.

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 11 feb 2014, 12:10
door bloeiendgewas
Als men terug kijkt naar de astrologie zoals dat vroeger werd gedaan, zit er veel van waarheid in. Het is niet zo vreemd dat wij zijn onderworpen aan cosmische wetten. Uiteindelijk is de aarde ook onderdeel van cosmos, en slechts een klein onderdeel. Echter zoals je horoscopen worden gepresenteerd, ja dat kan niet anders dan klinklare onzin zijn.

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 11 feb 2014, 12:42
door Astrosmurf
En wat voor waarheid zit er dan allemaal in astrologie? Leg eens uit.

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 11 feb 2014, 22:58
door Blueflame
"Bloeiendgewas" moet eens beginnen met op vragen en opmerkingen te reageren.
Zo niet weet ik wat de volgende waarheid zal zijn.

Mvg.

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 11 feb 2014, 23:02
door Renaat
bloeiendgewas schreef:Als men terug kijkt naar de astrologie zoals dat vroeger werd gedaan, zit er veel van waarheid in. Het is niet zo vreemd dat wij zijn onderworpen aan cosmische wetten. Uiteindelijk is de aarde ook onderdeel van cosmos, en slechts een klein onderdeel. Echter zoals je horoscopen worden gepresenteerd, ja dat kan niet anders dan klinklare onzin zijn.


Op welke manier is het dan geen klinkklare onzin?
Welke waarheid zit er in?
Wat zijn die kosmische wetten?

Hoe kan de combinatie van ons geboortemoment en de stand van de aan de menselijke fantasie ontsproten sterrenbeelden op een afstand van vele lichtjaren een invloed hebben op ons leven?

Renaat

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 12 feb 2014, 10:19
door wim
Een andere belangrijke reden dat horoscopen werken, is het Forer effect: http://nl.wikipedia.org/wiki/Forer-effect

De meeste uitspraken in een horoscoop zijn zo algemeen, dat iedereen er wel iets in herkent. Klassiek zijn de testen waar iedereen in een groep dezelfde horoscoop krijgt, terwijl ze vertelt werden dat elke horoscoop op maat gemaakt is. Toch vindt de grote meerderheid zich erin terug.

Dus: het werkt, want de "klanten" zijn tevreden!

Re: Horoscopen zijn klinkklare onzin

BerichtGeplaatst: 12 feb 2014, 18:53
door Vegamobiel