Pagina 1 van 1

Herhaalt de geschiedenis zich?

BerichtGeplaatst: 18 mei 2017, 12:13
door ad randum
Misschien is de tittel een beetje misleidend en is het niet de globale geschiedenis die geviseerd wordt maar wel de wetenschappelijke geschiedenis: trapt de wetenschap voor de zoveelste keer in de vervaarlijke valkuil van groepsdruk, massahysterie en kuddegedrag. Want ook de menselijke wetenschapper ontsnapt daar niet aan.
Worden er niet meer en meer in elkaar geknutselde maar wiskundige waarheden toegepast op feiten die onderuit gehaald kunnen worden? Worden er niet meer en vaker formules uit de wiskundige trukendoos gebruikt om op onstabiele ondergrond verder te kunnen bouwen? Is het niet mogelijk dat één of andere grondwet van de fysica of astronomie waar we ons momenteel op baseren onvolledig of zelfs volledig fout verwoord kan zijn? Wat dan met onze (on)stabiele wiskundige toren?
Het is niet de eerste keer dat de fysica en astronomie op zijn kop wordt gezet door een nieuw inzicht.
Jammer genoeg wordt iedereen, of het nu een wetenschapper, filosoof of leek is, die iets anders verkondigd of denkt dan de groep door de aanwezige groepsdruk ogenblikkelijk met de grond gelijk gemaakt. Die onderdrukking is het grote gevaar verbonden aan de moderne wetenschap met een snelle globale verspreiding. Vroeger konden ideeën zich onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. Vandaag de dag kan dat niet meer door de razendsnelle communicatie en worden ideeën al weggehoond voor ze wortel kunnen schieten. In deze alsmaar groter wordende groepsdruk schuilt het reële en grote gevaar waar de wetenschap zich innerlijk moet tegen (durven) verzetten. Het ‘think out of the box’ patroon wordt moeilijker met de dag toe te passen.

Re: Herhaalt de geschiedenis zich?

BerichtGeplaatst: 18 mei 2017, 19:14
door amateur
Aan de andere kant biedt het internet de mogelijkheid willekeurig welk uitzinnig idee te propageren en daar aanhang voor te werven....

Re: Herhaalt de geschiedenis zich?

BerichtGeplaatst: 18 mei 2017, 19:33
door ad randum
amateur schreef:Aan de andere kant biedt het internet de mogelijkheid willekeurig welk uitzinnig idee te propageren en daar aanhang voor te werven....


Ongetwijfeld een waarheid (groter) als een koe.

Re: Herhaalt de geschiedenis zich?

BerichtGeplaatst: 17 dec 2017, 20:02
door alalush
Als er één iets is wat zich sowieso herhaalt is psychosomatisering van ziektes, tot het moment dat men biologische oorzaken gevonden heeft met EBM.

Re: Herhaalt de geschiedenis zich?

BerichtGeplaatst: 18 dec 2017, 12:34
door Heeck
alalush schreef:Als er één iets is wat zich sowieso herhaalt is psychosomatisering van ziektes, tot het moment dat men biologische oorzaken gevonden heeft met EBM.


En tot dat moment sowieso de bloei van kwakzalverspraktijken met hun kwasi-EBM gebaseerde toewijding. Uit de hordes daarvan hier een enkel voorbeeld:
http://www.arsbiomedica.com/arsbiomedic ... -strategie schreef:Negen stappen. . . . .Puur op klinische waarnemeingen . .


http://www.lymebehandelcentrum.nl/arsbi ... ervaringen schreef:Naast een jaar lang de wekelijkse behandelingen *2) in Driebergen ben ik op eigen intitiatief tevens doorgegaan met de volgende tien maatregelen:


1) dagelijkse inname van MMS/DMSO *1) (Rogier stimuleerde dat ook)
2) dagelijkse inname van vijf natuurgeneeskundige middelen die Rogier me gaf
3) twee dagen na elke behandeling inname van chlorofyl (eveneens op advies van Rogier) om de toxines als gevolg van de behandeling uit het lichaam te verwijderen
4) dagelijks kokosolie (vanwege het laurinezuur waar spirocheten niet van houden)
5) dagelijkse behandeling met de Diamond Shield Zapper *2 )(zelf aangeschaft mini- frequentieapparaat)
6) dagelijkse behandeling met Shivambu (urinetherapie)
7) dagelijkse inname van multivitaminen en vitamine B-complex als aanvulling op vegetarisch eten (ik eet al ruim dertig jaar vegetarisch en drink in al die jaren ook geen koffie en alcohol, soms kruidenthee en ik heb nooit gerookt)
8 ) een paar maanden inname van kaardebolworteltinctuur
9) in november 2014 heb ik mijn zeven resterende amalgaamvullingen eruit laten halen nadat tot mij doordrong dat spirocheten verzot zijn op het kwik uit eventueel lekkende amalgaamvullingen; toen ik daar achter kwam kon ik het voor me zelf niet meer verantwoorden die amalgaamvullingen te laten zitten
10) begin 2015 heb ik een Kangenapparaat *2) aangeschaft om via dit bijzondere water dagelijks de pH-waarde van mijn lichaam te kunnen optimaliseren.


Dus naast deze maatregelen waren in mijn geval voor het overwinnen van Lyme nodig:
- 475 inname-dagen van bovengenoemde middelen
- 36 behandelingen (ofwel 175 uren aan de apparaten) bij Ars Biomedica. *2) Zo heeft de Lyme die mijn lijf teisterde eindelijk het loodje gelegd.

Ik ben dankbaar dat het me gelukt is de Borrelia spirocheten uit mijn lijf te verwijderen en daarmee Lyme te overwinnen. Ik wil hier ook mijn dank uitspreken aan Rogier en zijn team voor de doorslaggevende rol bij het genezen van Lyme en aan alle mensen (familie en vrienden) die me gesteund hebben gedurende deze soms eindeloos lijkende strijd tegen Lyme.


Ik wens iedereen de vitale expertise van Rogier — met zijn toegewijde assistenten en het hele arsenaal aan apparaten — als bondgenoot in zijn of haar strijd tegen Lyme van harte toe.


*1) Van de "vermaarde" Jim Humble . https://www.kwakzalverij.nl/encyclopedi ... ement-mms/
*2)
Idem schreef:Effectieve genezing door gecombineerd pakket van apparaten:
Doug Coils, Multi-wave, CoRe, Bicom, Trikombin, de puls, ParaPulser


Alle genoemde apparaten staan in de lijst van ineffectieve Rare Apparaten:
https://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch/

Roeland