Neurovisueelcentrum

Menswetenschappen, natuurwetenschappen, cultuurwetenschappen, formele wetenschappen, toegepaste wetenschappen, interdisciplinair, ...

Neurovisueelcentrum

Berichtdoor Hammer of doom » 06 mei 2011, 21:15

Langs deze weg wil ik graag melding maken van een door de gemeente Heist op den Berg verspreide nieuwsbrief waarin sprake is van neurovisueelcentrum.be .
Zie link http://www.heist-op-den-berg.be/news.aspx?NewsID=1154
Het lijkt me, na onderzoek van hun site http://www.neurovisueelcentrum.be , dat dit centrum methodes toepast die niet in overeenstemming zijn met EBM.
Vooreerst, is dit correct ? En indien ja, hoe kan ik de gemeente Heist op den Berg op de hoogte brengen van hun 'vergissing' om voor deze lezing publiciteit te maken ?
thx
Hammer of doom
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 23 dec 2009, 10:17

Re: Neurovisueelcentrum

Berichtdoor Renate » 06 mei 2011, 23:17

Het klinkt me allemaal inderdaad vaag in de oren. Allerlei klachten die met speciale brillen opgelost kunnen worden? Bij hoofdpijn kan ik me in bepaalde gevallen nog iets voorstellen, maar dat zijn dan toch de problemen waarmee je bij de oogarts terecht komt. Maar een whiplash en dyslexie? Bij dat laatste schoot me dit artikel in het hoofd:
http://www.skepsis.nl/dyslexie.html
Renate
 
Berichten: 2234
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Neurovisueelcentrum

Berichtdoor Magnolia » 06 mei 2011, 23:26

Hammer of doom schreef:Het lijkt me, na onderzoek van hun site http://www.neurovisueelcentrum.be , dat dit centrum methodes toepast die niet in overeenstemming zijn met EBM.
Vooreerst, is dit correct ?


Leg de claims op de site eens langs de kwak detector :D
De hele oog-geneeskunde en de expertise van opticiëns wordt terzijde geschoven door twee lieden die niet de moeite nemen om hun eigen opleiding te vermelden. Ik heb die tenminste niet kunnen vinden. Dan nog een handvol testimonials en dat is het dan.
Laten we zeggen; tis twijfelachtig !

Hammer of doom schreef: En indien ja, hoe kan ik de gemeente Heist op den Berg op de hoogte brengen van hun 'vergissing' om voor deze lezing publiciteit te maken ?
thx


Je zou kunnen informeren bij de gemeente naar de regels die zij hanteren bij het plaatsen van berichten. Op hun eigen site dekken zij zich alvast in: ze mogen van zichzelf best dubieuze zaken plaatsen:

Aansprakelijkheid
Door te surfen op deze site stemt u in met hierna volgende aansprakelijkheidsbeperking. De gemeente Heist-op-den-Berg kan in die gevallen evenmin financieel aangesproken worden.
- De gemeente Heist-op-den-Berg is niet aansprakelijk voor de aanwezigheid van achterhaalde, onjuiste, onvolledige informatie of voor het ontbreken van informatie. Aan de informatie op deze site kan geen rechtskracht ontleend worden.
- Zij is niet aansprakelijk voor de inhoud van andere sites waarnaar gelinkt wordt.
- Zij is niet aansprakelijk indien u de informatie aanwendt in strijd met deze regels en andere wettelijke bepalingen.
- Zij is niet aansprakelijk indien u schade lijdt door het surfen op de site of door onderbrekingen in de beschikbaarheid van bepaalde gegevens.

Toch kan het de moeite lonen om naar de criteria voor plaatsing te vragen en je bezorgdheid kenbaar te maken.
Zit er bv in de gemeenteraad iemand met een medische achtergrond ?
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 469
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Neurovisueelcentrum

Berichtdoor willem_betz » 09 mei 2011, 14:12

volgens mij doen ze aan onwettige uitoefening van geneeskunde. Een klacht bij de provinciale geneeskundige commissie is aangewezen.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29


Keer terug naar Wetenschap

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron