Pagina 1 van 1

Ik geloof mijn ogen niet

BerichtGeplaatst: 02 jul 2016, 19:13
door Vegamobiel
Ik geloof mijn ogen niet, om DEZE reden kook ik water NOOIT meer voor een tweede keer!

We kennen het allemaal: je zet water op voor een kopje thee en eigenlijk ben je zo druk bezig dat je na een halfuur alweer compleet bent vergeten dat je die waterkoker had aangezet. Uit gemak druk je het knopje weer aan, zodat het water opnieuw kookt. Dit proces kan erg gevaarlijk zijn! Waarom? Lees snel verder!

water koken
De samenstelling van het water wordt gewijzigd wanneer het kookt. Je hebt vast wel eens de stoom gezien die van het koken van water afkomt. Dit bestaat uit vluchtige verbindingen. Wanneer je gekookt water laat afkoelen, vestigen de opgeloste vluchtige gassen en de mineralen zich terug. Als je water dan opnieuw kookt, zijn de chemische verbindingen weer veranderd. En laat deze manier nou net schadelijk voor je zijn!

Zo kunnen calciumzouten zich verzamelen in het water en galstenen en nierstenen veroorzaken.

Schadelijke stoffen zoals Arsenicum, Nitraten en Fluoride bevinden zich in opnieuw gekookt water. Wanneer het nitraatgehalte in water wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, wordt het giftig. Dit kan zelfs kankerverwekkend zijn.

Het is het echt niet waard om uit gemak weer opnieuw water te koken. Maak voortaan de waterkoker (of ketel/pan) helemaal leeg en vul hem opnieuw met vers water!

Afbeelding

http://viralfood.nl/gezondheid/water-koken/

Re: Ik geloof mijn ogen niet

BerichtGeplaatst: 02 jul 2016, 20:08
door Renate
Ziet er echt uit als een 'betrouwbare' site. En dan nog iedere keer de pop-ups, die vragen de pagina te liken, terwijl er naar mijn mening toch wel de nodige onzin wordt verkondigd, zoals het bovenstaande verhaaltje.

Re: Ik geloof mijn ogen niet

BerichtGeplaatst: 03 jul 2016, 12:44
door Oude Belg
Totaal knetter, die site. Daarenboven : als mierikswortel enorm goed is voor de hersenen en het geheugen (zoals ze beweren), kunnen ze er beter zelf wat van gebruiken : scheelt een hoop dt- en andere spellingfouten.