4Life

Over ggo's, kernenergie, Kyoto, het klimaat, bio-industrie, vitaminen, dieet, etc...

4Life

Berichtdoor willem_betz » 12 jan 2014, 22:05

een mail aan SKEPP:
XXXXschreef op 12/01/2014 11:41:
Geachte,
Ik richt mij tot jullie omdat ik graag iets onder de aandacht wil brengen dat de lezers van deze website wel zou kunnen interesseren en om jullie expertise hierover te raadplegen indien mogelijk. Het is nl. zeer moeilijk om objectieve referenties hierover online te vinden (zeker voor mensen die niet medisch opgeleid zijn).
Het gaat over alternatieve voedingssupplementen die het immuunsysteem zouden kunnen versterken. Deze zijn mij al gepresenteerd via familieleden en vrienden. Het gaat om producten van het Amerikaanse 4Life Research (http://www.4life.com). Zij bieden zeer veel “wonderbaarlijke producten” aan voor alles wat je je maar kan inbeelden, gaande van tandpasta tot zakjes thee, naast natuurlijk de talloze vitamine/anti-oxidanten capsules die “iedereen zou moeten nemen”.
Maar de kern van hun producten zijn gebaseerd op de “4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula”, waarbij oa. extracten van de eerste melk van de koe (colostrum) zouden helpen om je immuunsysteem te versterken. Dit wordt allemaal net iets te mooi uitgelegd met foto’s, video’s en getuigenissen. Dit lijkt mij sterk op kwakzalverij.
Bovendien worden deze zaken niet verkocht via apotheken maar via een netwerk van (niet medisch opgeleide) verkopers op basis van een Multi-level marketing (MLM) systeem. Waarbij je dus als verkoper, naast gewone klanten, ook andere verkopers moet werven die dan bij jou bestellingen doen. De bedoeling is om je netwerk zo goed mogelijk uit te breiden en jezelf hoger in de rangschikking plaatsen, een piramide stelsel dus.
Er worden je maandelijks automatische zendingen gestuurd (vanuit de VS) die je dan moet verkopen en er worden veel bonussen en premies beloofd. Daarnaast wordt er enorm veel promotie gemaakt van hoe goed al deze producten wel niet zijn en hoe jij veel geld gaat verdienen. De slogan van 4Life is dan ook “Live your dreams”. Eens je hoog in de ranking staat krijg je bonussen “4Life”!
Een familielid van mij werd zelfs uitgenodigd naar een internationale conventie in Miami (http://www.4life.com/liveyourdreams13/). Als je de foto’s en video’s bekijkt lijkt dit een grote show om mensen te overtuigen hoe ze snel rijk gaan worden, op de kap van naïve mensen welteverstaan.
De producten kosten ook veel geld. Het product dat mij eerst gratis werd meegegeven (4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula) kost ongeveer 60 dollar voor 60 capsules en je zou er 2 per dag moeten nemen. En om resultaten te zien moet je dit natuurlijk elke maand opnieuw kopen.
Er zit een enorme marketing machine achter deze producten waardoor het lijkt dat deze dingen echt het antwoord zijn op al je problemen. Het is dan ook moeilijk om tegen deze aanbieders op te boksen met hun pseudo-wetenschappelijke argumenten.
Kunnen jullie dit eens onder de loep nemen en misschien er een artikel over schrijven op jullie website/blog want deze producten zijn sterk aan een opmars bezig in de Benelux en de rest van de wereld.

En kunnen jullie mij aub. wat inlichten over deze producten? Is dit bedrijf 4Life te betrouwen? Zijn deze producten goedgekeurd in de EU? Wat is Transfer-factor? Versterkt bovine-colustrum echt het immuunsysteem? En hebben we dit wel nodig? En als het inderdaad zo goed werkt, waarom wordt dit dan verkocht via een MLM systeem en niet via de gewone apotheek? Enz. Ik zou graag willen weten of mijn wantrouwen daadwerkelijk terecht is.

Alvast van harte bedankt voor jullie reactie.


ons antwoord:
Beste,
voedingssupplementen die het immuun systeem zouden versterken, dat is één grote leugen, die bestaan niet.
Er zijn wel meer dergelijke firma's die vooral via internet werken, meestal met een soort piramide systeem, wat trouwens verboden is in Belgie.
Het eindigt meestal dat een aantal naïeve slachtoffers met hun kelder vol nutteloze pakjes blijven zitten nadat ze hun hele familie en vriendenkring al veel opgesolferd hadden.
Live your dreams wordt al vlug "live your nightmare"
Niet geloven, niet doen, niet kopen.
met vriendelijke groeten
SKEPP
PS: Als ze een Belgisch adres hebben, zou ik klacht indienen wegens piramideverkoop.
Stuur jouw mail ook naar de VerbruikersUnie (Test Aankoop)
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: 4Life

Berichtdoor Joery » 02 maart 2014, 17:40

De Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij (VTDK.nl) heeft hierover een artikel gepubliceerd op haar website:
"4Life levert dure immuun-onzin in een flesje" >> http://www.kwakzalverij.nl/1642/4Life_l ... een_flesje

Dit sluit ook goed aan bij een eerder artikel van hun omtrent voedingssupplementen:
"Voedingssupplementen zijn zinloos" >> http://www.kwakzalverij.nl/1629/Voeding ... jn_zinloos

Skepsis.nl heeft ook een artikel geschreven over het zogenaamd "versterken" van het immuunsysteem:
"Versterking van het immuunsysteem is flauwekul" >> http://www.skepsis.nl/blog/2011/03/vers ... flauwekul/

Ook een lezersvraag in Test Aankoop (aug/sep 2012) over 4Life producten werd beantwoord met een gelijkaardige respons, nl.
"Colostrum-supplementen: GELDKLOPPERIJ" >> http://sharesend.com/bmry9npd (download PDF in link)

Afblijven dus van deze rommel!!!
Joery
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 28 feb 2014, 16:00

Re: 4Life

Berichtdoor MattMaes » 18 apr 2014, 14:47

Hallo iedereen,

Ik had eerlijk gezegd een gefundeerdere argumentatie verwacht op een website als die van Skepp waar men toch verondersteld is kritisch naar de zaken te kijken en te onderzoeken, onafhankelijk van stemmingmakerij daarrond. Ik reageer op de post van januari 2014, door een onbekende persoon, en de reactie van Skepp zelf hierop.

Ik wens een aantal zaken toe te lichten en/of te verbeteren :
1. Ik ben zelf ook al in contact gekomen met de producten van 4Life en ik ben daar wél tevreden over. Omdat ik behoorlijk kritisch ingesteld ben, heb ik me vooraf wél grondig geïnformeerd (zie punt 2). Ik heb voor de rest geen banden met 4Life. Wel bestel ik geregeld eens hun produkten (en dus niet verplicht maandelijks).
2. Voor diegenen die niet goed kunnen zoeken, geef ik hierbij de informatie die ik wél heb kunnen vinden.
Voor wetenschappelijke studies is het handigst zoeken in de medical libraries' medlib) : daar vindt u een aantal studies die de werking van transfer factors niet kunnen ontkrachten, integendeel. Als iemand ze ook daar weer niet kan vinden, mag deze mij altijd iets laten weten : dan neem ik hem wel bij het handje en toon hoe je kritisch onderzoek doet.
U kan ook bij uw apotheker terecht voor colostrum, zij het in de vorm van melkpoeder. Bij 4Life concentreert men de transfer factors eruit. Vraag maar aan de dierenarts in de buurt waarvoor colostrum gebruikt kan worden. Het antwoord zal zijn 'om de immuniteit te verbeteren'. Kom nu niet af dat colostrum wél gaat werken en transfer factors geconcentreerd niet.
3. Uit eigen ervaring weet ik ook dat die produkten werken. Bij mezelf o.a. voor astma en eczeem. Maar voor diegenen die al beginnen schermen met het placebo-effect kan ik meedelen dat ik ze ook gebruik voor mijn huisdieren, die geen besef hebben dat ze iets krijgen, laat staan voor wat. Mijn Britse Korthaar heeft last van een chronische lopende neus en ogen, ten gevolge van een infectie waartegen antibiotica niets kan doen. Met transfer factors zijn alle symptomen weg. Kom nu niet vertellen dat mijn kat het spel meespeelt he.
4. Er is sprake van pyramideverkoop als de inkomsten van de deelnemers enkel en alleen komen van de bijdragen van nieuwe leden en er uiteindelijk niets gemaakt wordt, behalve lucht dan. Hier gaat het om de verkoop van een product waarbij de aanbrenger een commissie krijgt op de verkoop. Mocht het echt een pyramideverkoop dan zou het eeeeecht niet zo lang bestaan in België, zeker niet in de sector van de voedingssupplementen.
5. Er is nergens een verplichting om producten aan te kopen voor een bepaald minimum. Ik koop er soms eens, en niemand komt achter mij aan als ik niet regelmatig minimumvolumes afneem hoor. Als je in een bepaalde maand voor meer dan +- 100 $ bestelt, heb je wel recht op de commissie waarvan sprake. Maar een verplichting is er dus niet. Ik ken een aantal mensen van 4Life heel goed en ik kan u verzekeren dat er niemand in die kring opgezadeld is met een onverkoopbare stock. Wie de ballen ervoor heeft mag me gerust contacteren en dan mag die eens mee komen kijken en praten met wie hij wil. Een écht kritische aanpak, zonder gewoon vanuit je bureaustoel over te nemen wat er in de pers of op het internet verschijnt.
6. En ja, het is een commerciële organisatie. Als je naar een van hun meetings gaat, merk je dat ze je willen meesleuren in hun verhaal. De keuze is aan jezelf om daar op in te gaan. Ik denk persoonlijk dat met wat ondernemersspirit je met 4Life niet slecht zou varen. Maar goed, dat is voor iedereen individueel uit te maken wat hij daarmee doet.
7. Ik kan écht niet àlles in dit bestek doen, maar : transfer factors worden niet verkocht in de apotheek (colostrum dus wél : zelf eigenlijk al eens gaan checken alvorens te beginnen posten ?) omdat het patent niet in handen is van een pharmareus. Het is voor andere spelers meestal niet haalbaar om hun product te laten registeren als medicijn omdat je dan voor jaren vertrokken bent, om van de kost nog maar te zwijgen.

Tenslotte wil ik nog meedelen dat ik tot nu toe een hoge pet op had van Skepp omdat ik niet liever heb dat onwaarheden aan het licht worden gebracht. Als ik kijk hoe slordig er wordt omgesprongen met dit geval voel ik vooral ontgoocheling. Zomaar wat overnemen uit de pers zonder zelf iets te onderzoeken... Kon dat echt niet wat kritischer, zelfstandiger ?
Elk geval moet even fris aangepakt worden, ook al lijkt het op het eerste zicht allemaal hetzelfde, anders maakt Skepp juist dezelfde fout als wat het wil bestrijden. Of niet soms ?

PS : heb hier op dit forum een post gelezen dat men eens mocht proberen met 4Life de Sysiphus-prijs binnen te halen. Awel, welke criteria gaan jullie hanteren om na te gaan of we hier een werkzame stof hebben of niet ? Als dat faire, objectieve criteria zijn neem ik misschien wel de handschoen op... Laat maar weten ! Don't chicken out.
MattMaes
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 18 apr 2014, 09:19

Re: 4Life

Berichtdoor willem_betz » 18 apr 2014, 18:02

Beste,
fijn voor jou en je hond dat jullie tevreden zijn over dit product. Dat je er ook iets aan kan verdienen door het aan anderen te (laten) verkopen is meegenomen.
Als je het hebt over wetenschappelijke bewijzen ga je wel even de mist in. De regel op dit forum is dat je zelf bewijzen aanbrengt of aanwijst, en daarbij dat die "bewijzen" moeten slaan op wat je beweert, niet op iets dat er van verre op lijkt.
Over de werking colostrum en transfer factor is wel een en ander geweten, maar hebben de producten die je aanprijst ook die werking ? Daar het gaat om.
Colostrum zit in de eerste moedermelk van mens en dier en kunnen misschien nuttig zijn voor een zuigeling, waarvan de vertering nog niet in staat is om die stoffen te verteren, = chemisch af te breken, of mogelijk bij rechtstreekse injectie in het bloed..
Wie iets meer wil weten over colostrum en transfer factor kan beginnen lezen op de wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_factor van vandaar verder doorklikken naar de referenties die onderaan staan.
Welke artikels heb je die bewijzen dat de pilletjes die van koeien colostrum gemaakt worden ook maar enig effect zouden hebben op een volwassene, voor de reeks ziekten waarvoor die aangeprezen worden ?
Een andere reeks kritieken op de beweringen van de 4Life verkopers kan je vinden op: http://myqute.com/blog/conflicting-info-about-4life-transfer-factor-molecules-from-bovine-colostrum-supplements/ je kan daar ook lezen welke andere rare ingredienten ze ook nog in die pillen stoppen, en je afvragen waarom. Voor onze trouwe moslim lezers: geen angst, die pillen werden halal bevonden.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: 4Life

Berichtdoor stefaandepraetere » 19 apr 2014, 00:31

3. Uit eigen ervaring weet ik ook dat die produkten werken. Bij mezelf o.a. voor astma en eczeem. Maar voor diegenen die al beginnen schermen met het placebo-effect kan ik meedelen dat ik ze ook gebruik voor mijn huisdieren, die geen besef hebben dat ze iets krijgen, laat staan voor wat. Mijn Britse Korthaar heeft last van een chronische lopende neus en ogen, ten gevolge van een infectie waartegen antibiotica niets kan doen. Met transfer factors zijn alle symptomen weg. Kom nu niet vertellen dat mijn kat het spel meespeelt he.


Om er maar één van je fantastische bewijzen uit te lichten... Je weet toch hopelijk (vast wel aangezien je in de punten er boven ons duidelijk maakt dat je een specialist bent in kritisch onderzoek voeren) dat er ook dergelijke 'studies' bestaan over homeopathie bij dieren? Wat men hierbij wel vergeet is dat een placebo effect in twee richtingen speelt. Ook de persoon die het middel toedient mag niet weten of hij/zij een placebo of het middel geeft aan het beestje, kwestie van zijn roze bril niet op te zetten. Je Britse korthaar speelt het spel niet mee, jij wel (ook al is dat vermoedelijk onbewust).

mvg
Stefaan
stefaandepraetere
 
Berichten: 746
Geregistreerd: 31 jul 2008, 23:11

Re: 4Life

Berichtdoor TheSurvivor » 28 apr 2014, 11:55

MattMaes schreef:7. Ik kan écht niet àlles in dit bestek doen, maar : transfer factors worden niet verkocht in de apotheek (colostrum dus wél : zelf eigenlijk al eens gaan checken alvorens te beginnen posten ?) omdat het patent niet in handen is van een pharmareus. Het is voor andere spelers meestal niet haalbaar om hun product te laten registeren als medicijn omdat je dan voor jaren vertrokken bent, om van de kost nog maar te zwijgen.


En hier zijn we aanbeland bij het non-argument.
Producten van Boiron staan ook in genoeg apotheken, net zoals hopen kwak ... Wie welk patent waar heeft is hier niet de reden, wel wie de vertegenwoordigers met het meeste succes naar waar stuurt. Vertegenwoordigers, da's natuurlijk wel een duurdere zaak dan internetverkoop organiseren ...
TheSurvivor
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 17 jun 2011, 12:39

Re: 4Life

Berichtdoor willem_betz » 28 apr 2014, 20:20

Ik leef met je mee!
De wet is streng: als je het als medicijn wil registreren is er inderdaad een grondig dossier nodig, met indicaties, bewezen werking, juiste samenstelling... en de indicaties op de bijsluiter moeten eerst goedgekeurd worden.
Registreren als voeding(-supplement) kan ook: gewoon de juiste samenstelling melden, en elke bewering over preventie van ziekte eerst laten goedkeuren door de EU EFSA, maar die zijn nogal streng.
Suggestie: beweer dat het product geschud, verdund en geklopt werd en laat het als HMP (homeopathisch medisch product) registreren, dan kan je ongestraft de grootste nonsens uitkramen. Er worden regelmatig nieuwe homeo-middelltjes uitgevonden bijv: "Berlin Wall" helpt heel goed tegen het gevoel van afgezonderd of opgesloten zijn. Als je eens in bewondering wil staan over de sublieme manier dat het beeld van dit nieuwe wondermiddel werd samengesteld, lees dan http://www.interhomeopathy.org/berlin_wall en beslis daarna waarom je huilt.
Dus waag je kans als homeo.
PS: Verkoop in een apotheek is weinig garantie op werking, enkel dat het niet TE heet of te zwaar is. Ze verkopen daar zowat alles, ook homeo-water en anti-aging en -rimpelcremes, en nog meer wonderbaarlijke middeltjes. Let eens op, in die apotheken heeft geen enkele verkoop-dame rimpels. 8) :D
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: 4Life

Berichtdoor Renaat » 28 apr 2014, 21:22

willem_betz schreef:PS: Verkoop in een apotheek is weinig garantie op werking, enkel dat het niet TE heet of te zwaar is. Ze verkopen daar zowat alles, ook homeo-water en anti-aging en -rimpelcremes, en nog meer wonderbaarlijke middeltjes. Let eens op, in die apotheken heeft geen enkele verkoop-dame rimpels. 8) :D


Voor zover ik kan inschatten zijn dat ook de producten waar de apotheek vaak goed aan verdient. Als dat klopt, dan is dat natuurlijk heel erg. Eigenlijk zouden apothekers enkel middelen met een bewezen werking mogen verkopen, maar dat zou een prijsstijging van medicatie teweeg brengen en/of een pak apothekers hun job kosten.

Met alle respect voor de apothekers die goed werk leveren, verbaast het me ook altijd dat men als apotheker zo veel heeft gestudeerd om de grote meerderheid van de tijd winkeljuffrouw (of meneer) te spelen. (En hiermee trap ik misschien wel enkele apothekers zwaar op de tenen, maar laten we er eerlijk over zijn. Zou het niet veel leuker zijn om als apotheker niet verplicht te zijn om allerlei 'rommel' te verkopen en echt het diploma ten volle te kunnen benutten?)

Renaat
Renaat
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 28 jul 2012, 20:26


Keer terug naar Milieu & Voeding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten