Matras die GSMstralen stopt...

Over ggo's, kernenergie, Kyoto, het klimaat, bio-industrie, vitaminen, dieet, etc...

Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Tristan » 30 mei 2011, 13:20

Zojuist gelezen:
Beddenfabrikant Swiss Sense belooft een matras die gsm-straling voor 90 procent tegenhoudt. Wetenschappers vinden die bewering klinkklare nonsens.


Een bed dat je beschermt tegen de stralen van de mobiele telefoon op je nachtkastje, de schotelantenne aan de gevel of het draadloos internet van je bovenbuur. Sinds deze maand bestaat het, met dank aan de Nederlandse beddenfabrikant Swiss Sense. "Onmogelijk", counteren specialisten.

"500 euro meer"
De Swiss Sense Safe heet de bedstee die je 3.000 à 3.500 euro kost, maar wel 90 procent van alle gsm-stralen en consorten tegenhoudt, beweert de fabrikant. "En dat met dank aan koolstofdraden", zegt Jos Van Acker, verantwoordelijke voor de Belgische markt.

"Die zitten verweven in het bovenste stuk van de matras en neutraliseren alle elektromagnetische stralen rond je bed. En zo zijn er veel hoor. Je mobiele telefoon staat bijvoorbeeld constant in contact met de gsm-antenne in de straat, en draadloos internet is tegenwoordig ook overal aanwezig. Niet dat wij bewijzen hebben dat die stralen schadelijk zijn, maar we denken toch dat veel mensen liever voorkomen dan genezen. En met onze innovatie kan dat nu voor maar 500 euro meer dan wat je voor een normaal bed betaalt."

Kooi van Faraday
Specialisten fronsen de wenkbrauwen. "Onmogelijk wat ze beweren", zegt de Hasseltse oncoloog Jaak Janssens die betrokken is bij onderzoek naar de schadelijke gevolgen van elektromagnetische straling. "Je kunt je alleen tegen stralingen beschermen door in een zogenaamde kooi van Faraday te kruipen. Daar kan geen enkele straal in. Tenzij je er een opening in maakt, dan heeft het geen enkel effect meer.

"En een bed, dat is één grote opening. Je hebt alleen nog spreekwoordelijk de onderkant van je kooi. Nutteloos dus. Dat die koolstofdraden een soort beschermend veld maken? Quatsch. Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor."

Wetenschapper nuanceert
Desondanks zwaaien ze bij Swiss Sense met wetenschappelijke studies, verricht door tal van universiteiten, waaronder zowaar ook die van Leuven. "Het klopt dat wij betrokken waren bij onderzoek naar dat systeem", zegt de Leuvense stralingsdeskundige Guy Vandenbosch. "En het houdt inderdaad 90 procent van alle stralen tegen. Maar mag ik dat toch even nuanceren? In ons onderzoek hebben wij dat textiel tussen een stralingsbron en een ontvanger gehouden. Vergelijk het dus alsof je een gsm onder je bed legt. Boven op de matras zul je die straling amper merken."

"Maar allereerst legt niemand zijn gsm onder zijn bed en ten tweede zijn er nog steeds de stralingen van draadloos internet en gsm-antennes die van links, rechts en boven je komen. Dat stuk textiel onder je rug beschermt je daar heus niet tegen, hoor. De resultaten van ons onderzoek worden dus eigenlijk fout aangewend in die advertentie."

Toch blijft Jos Van Acker overtuigd van de zaak. "Ik heb tests gezien waarbij een gsm op het nachtkastje lag en een meter van het bed stond. Er werden amper stralingen gemeten. Vergeet niet dat die koolstofdraad in het bovenste stuk van de matras zit. Zo vormen we vlak tegen het lichaam die beschermende laag."


Bron: http://www.zdnet.be/news/128171-2/kan-e ... -stoppen-/

Mijn vraag: Kan een wetenschappelijke instelling hier niets tegen doen, als haar vaststellingen moedwillig verkeerd worden geïnterpreteerd?
En uiteraarrd zal de straling op een meter van het bed afnemen, intensiteit neemt namelijk af met een kwadraat in verhouding tot de afstand.
*Zucht*
Tristan
 
Berichten: 86
Geregistreerd: 05 aug 2010, 10:43

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Heeck » 30 mei 2011, 15:11

De hamvraag is of die straling gevaarlijk is.
Beschermen tegen iets ongevaarlijks is altijd dikke business!
Je laat verklaren dat je apparaat, chip, wonderlaken, -of wat ook- iets tegenhoudt en de test-instantie moet zeggen dat het inderdaad tegenhoudt. (Net als zilverpapier.)
Vervolgens nog zonodig een CE-zelfcertificering die bevestigt dat het aparaat electrisch ongevaarlijk is, en presto!

Wat voorbeelden:
http://skepp.be/apparatuur/swiss-sense-safe-matras
http://skepp.be/apparatuur/phone-chip-e-wave
http://skepp.be/apparatuur/geomack-0
http://skepp.be/apparatuur/harmony-evolution-chip-0
http://skepp.be/apparatuur/biodinbrikjes
http://skepp.be/apparatuur/memon
http://skepp.be/apparatuur/resorbatoren

En een overzicht:
http://skepp.be/artikels/artikel-van-sk ... m-straling

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Renate » 30 mei 2011, 16:09

En met zilverpapier kan je ook bewijzen hoe gevaarlijk de straling van een GSM is. Het werkt ook met bananen, dus voortaan ook maar geen bananen meer kopen. :wink:
Renate
 
Berichten: 2237
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Wufha » 07 feb 2012, 15:11

Een punt moeten we goed begrijpen. Alle draadloze verbindingen zijn hoogfrequente elektromagnetische straling. We weten als we die zeer geconcentreerd gebruiken zoals in de microgolfoven dat er dan een enorme verhitting ontstaat.
Uw hand enkele seconden in een werkende microgolfoven en je mag hem amputeren!! Deze zelfde golven gebruiken we om draadloos te communiceren: mobiele telefoons in huis, gsm, draadloos
internet, draadloze computerverbindingen, mobiele telefoons met geleerde afkortingen zoals (GSM, UMTS, DECT, WLAN, WiFi, WiMax, C2000, enz.), kortom alle vormen van draadloze connecties zijn overal tot in de huiskamer ingeburgerd.
Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat alle mensen daar evengoed tegen kunnen. Op sommige plaatsen produceren deze apparaten tot meerdere duizenden mW/m2 (microwatt per vierkante meter). Daarbij komt dat de nieuwe draadloze verbindingen met pulsen werken (digitale gepulste modulatie in plaats van analoge niet-gepulste modulatie, dus onderbroken draaggolven i.p.v. continue draaggolven), wat veel krachtiger is.
Velen zullen dat verdragen, anderen niet.
Het probleem is dat het niet verdragen leidt tot vage klachten die moeilijk te duiden zijn. Bijna alle studies rond de nevenwerkingen werden gevoerd door firma’s die zelf belang hebbende partij waren, dus eigenlijk niet echt waardevolle informatie.
Het wordt hoog tijd dat er objectieve studies komen waarbij men zo nauwkeurig mogelijk de effecten op de individuele mens van al die golven in kaart brengt. Het Europees Milieu Agentschap dringt er nu al bij de Europese lidstaten op aan onmiddellijk actie te ondernemen om de blootstelling aan gsm straling te verminderen.
Dit bewijst dat niet partijdige instanties al heel goed weten dat er gevaren aan verbonden zijn. Intussen: luister naar je lichaam; als je je bij draadloos niet goed voelt heb je altijd gelijk. Vermijdt het dan, en trouwens iedereen zou moeten stoppen met de slechte gewoonte om continu een gsm altijd op haar/zijn lichaam te dragen die om de zoveel seconden een signaal stuurt naar zijn gsm mast.


Gevonden op: http://www.degezondheidswinkel.be/blog/ ... chadelijk/

GSM-straling kan gevaarlijk zijn, maar ook wifi straling! Bijna iedereen heeft nu wifi in zijn huis. Dat is helemaal niet goed. Fijne dag!
Wufha
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 jan 2012, 15:34

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Jan Willem Nienhuys » 07 feb 2012, 15:31

1000 microwatt per vierkant meter is 1 milliwatt per vierkante meter. Dat is ongeveer 1 miljoenste van de intensiteit van het zonlicht. Het is ongeveer zo sterk als de totale straling (licht en warmte) van een gloeiamp van 100 watt op 90 meter afstand. Het menselijk lichaam produceert trouwens ca. 100 watt en een flink deel daarvan wordt afgegeven in de vorm van straling van aanzienlijk hogere frequentie dan telefoongolven. Laten we zeggen dat iemands wangen 1/100 van de totale lichaamsoppervlakte (ca. 1 vierkante meter) zijn en dat 1/10 van de afgegeven warmte in de vorm van straling is. Dat is dus 100 milliwatt aan 'hoogfrequente straling'. Die telefoonstraling is dus vergelijkbaar met de warmtestraling van een menselijke wang op enkele meters afstand.

De effecten van die telefoongolven op levend weefsel zijn alleen maar verwarming. Zoals bovenstaande voorbeelden laten zien is de hoeveelheid energie van die telefoongolven belachelijk klein. Bijgevolg is elk 'effect' ervan een gevolg van oververhitte fantasie ttodat het tegendeel bewezen is.
Jan Willem Nienhuys
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 09 dec 2007, 11:09
Woonplaats: Waalre, Nederland

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Wufha » 08 feb 2012, 10:46

Uiteraard is de straling klein. De vaste straling zonde een probleem. :?:
Wufha
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 jan 2012, 15:34

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Wufha » 09 feb 2012, 11:08

Naar mijn mening, moet u verwijzen naar de straling van mobiele telefoons op. Ik zie dat maar in een product beschrijving... misschien een EU-symbool.
Wufha
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 jan 2012, 15:34

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Digit » 09 feb 2012, 11:17

Wufha schreef:Gevonden op: http://www.degezondheidswinkel.be/blog/ ... chadelijk/

GSM-straling kan gevaarlijk zijn, maar ook wifi straling! Bijna iedereen heeft nu wifi in zijn huis. Dat is helemaal niet goed. Fijne dag!

Misschien bij de gezondheidswinkel eens vragen of ze geen pilletjes hebben tegen lichtgelovigheid. Dat is nuttiger dan de kwakbrol die ze je nu aansmeren !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8724
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Mopje » 09 feb 2012, 12:29

Digit,

Norit! Mijn oma wist dat al.

Groot blik ervan kopen en voor het slapen gaan een flinke hand innemen. Vervolgens je mobiel in het blik Norit op je nachtkastje bewaren, even schudden (tien keer schudkloppen op een in leer gebonden boek kan ook). Dagelijks herhalen, niet afstoffen of wassen en na een week ben je geheel beschermd. Afwisselend linker en rechter oor gebruiken om te bellen.

Oja.., en extra handig.., 's-ochtends kan men aan de ontlasting zien of men nog afdoende beschermd is. (Men kan overwegen om voor het opstaan de defecatie te laten plaatsvinden en zich nog even om te draaien. Maar dat is meer voor de diehards.)
"Wes pakt soms de stofzuiger. Ja echt. Dat doet hij gewoon." Yolanthe Cabau van Kasbergen
Mopje
 
Berichten: 957
Geregistreerd: 09 aug 2010, 11:05

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Jan Willem Nienhuys » 09 feb 2012, 12:31

vaste straling


Snap ik niet. Stoffen zijn vast, vloeibaar of gasvormig, maar straling is geen stof die een agregatietoestand heeft.
Straling en golven zijn elektromagnetische velden die snel van richting wisselen en zich zo kunnen voortplanten, en die bovendien de eigenschap hebben dt ze hun energie in frequentiegerelateerde pakketjes opnemen en afgeven. De effecten van electromagnetische golven hewbben bij kleine intensiteiten vooral te maken met de grootte van de pakketjes, en natuurlijk ook met de totale afgegeven energie. Waar de straling vandaan komt (de zon, de kosmos, een gloeilamp, een warme wang, een radiator of een mobiele telefoon of radio- of tv-zender) heeft er niets mee te maken, en of die bron ergens aan vastzit of beweeglijk is, ook niet.
Jan Willem Nienhuys
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 09 dec 2007, 11:09
Woonplaats: Waalre, Nederland

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Renate » 09 feb 2012, 15:42

Jan Willem Nienhuys schreef:
vaste straling


Snap ik niet. Stoffen zijn vast, vloeibaar of gasvormig, maar straling is geen stof die een agregatietoestand heeft.
Straling en golven zijn elektromagnetische velden die snel van richting wisselen en zich zo kunnen voortplanten, en die bovendien de eigenschap hebben dt ze hun energie in frequentiegerelateerde pakketjes opnemen en afgeven. De effecten van electromagnetische golven hewbben bij kleine intensiteiten vooral te maken met de grootte van de pakketjes, en natuurlijk ook met de totale afgegeven energie. Waar de straling vandaan komt (de zon, de kosmos, een gloeilamp, een warme wang, een radiator of een mobiele telefoon of radio- of tv-zender) heeft er niets mee te maken, en of die bron ergens aan vastzit of beweeglijk is, ook niet.

Zou Wufha misschien achtergrondstraling bedoelen? Dan begrijp ik het nog niet, maar goed.
Renate
 
Berichten: 2237
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Tristan » 09 feb 2012, 15:58

JW,

Ik denk dat ze ipv "vast", "constant" bedoelt.
Tristan
 
Berichten: 86
Geregistreerd: 05 aug 2010, 10:43

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 15 feb 2014, 07:53

Vrij makkelijk op te lossen allemaal; koop u een dunne ijzeren plaat, op de afmeting van uw bed en vijs deze er onder tegenaan. Het ijzer is niet spotgoedkoop meer maar echt duur zal dit niet zijn. Niet vergeten er een draad aan te solderen en te verbinden met de aarding (stopcontact). En voilà geen GSM of wifi dat daar nog doorkomt.

Je kunt ook opteren om de GSM 's nachts af te zetten; er bestaan apps die automatisch alle draadloze verbindingen van je toestel af-en aanzetten op vaste uren. Geen straling, geen energie-verbruik en ook niet gestoord 's nachts. Wifi vliegt hier ook automatisch aan en uit. Je laat je auto toch ook niet draaien in je garage omdat hij warm zou blijven om morgen te vertrekken?
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Renate » 15 feb 2014, 11:52

HERREBOUTKARL schreef:Vrij makkelijk op te lossen allemaal; koop u een dunne ijzeren plaat, op de afmeting van uw bed en vijs deze er onder tegenaan. Het ijzer is niet spotgoedkoop meer maar echt duur zal dit niet zijn. Niet vergeten er een draad aan te solderen en te verbinden met de aarding (stopcontact). En voilà geen GSM of wifi dat daar nog doorkomt.

Je kunt ook opteren om de GSM 's nachts af te zetten; er bestaan apps die automatisch alle draadloze verbindingen van je toestel af-en aanzetten op vaste uren. Geen straling, geen energie-verbruik en ook niet gestoord 's nachts. Wifi vliegt hier ook automatisch aan en uit. Je laat je auto toch ook niet draaien in je garage omdat hij warm zou blijven om morgen te vertrekken?

En wat schiet je met die dure maatregelen op? Niets.
Die GSM kan 's nachts handig zijn in noodgevallen. Dan is het niet zo handig als de persoon die je voor dit noodgeval nodig hebt, niet te bereiken is. Ik heb geen GSM, maar een gewone draadloze telefoon, die 's nachts naast m'n bed ligt. Er kan per slot van rekening altijd iets met m'n vader gebeuren.
Renate
 
Berichten: 2237
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Astrosmurf » 15 feb 2014, 12:38

Of ge maakt u een "muskietennet" uit alufolie.
Avatar gebruiker
Astrosmurf
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 02 nov 2006, 12:49

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Tom M » 15 feb 2014, 14:34

HERREBOUTKARL schreef:Vrij makkelijk op te lossen allemaal; koop u een dunne ijzeren plaat, op de afmeting van uw bed en vijs deze er onder tegenaan. Het ijzer is niet spotgoedkoop meer maar echt duur zal dit niet zijn. Niet vergeten er een draad aan te solderen en te verbinden met de aarding (stopcontact). En voilà geen GSM of wifi dat daar nog doorkomt.

Je kunt ook opteren om de GSM 's nachts af te zetten; er bestaan apps die automatisch alle draadloze verbindingen van je toestel af-en aanzetten op vaste uren. Geen straling, geen energie-verbruik en ook niet gestoord 's nachts. Wifi vliegt hier ook automatisch aan en uit. Je laat je auto toch ook niet draaien in je garage omdat hij warm zou blijven om morgen te vertrekken?

Hetgeen je hier beschrijft zal, afhankelijk van de golflengte, een (slechte) antenne vormen.
Antennes hebben een vorm aangepast aan de golflengte. En kunnen omni-directioneel zijn of richtingsgevoelig. Naargelang het gebruik.
Een GSM antenne is omni-directioneel. Een (vroegere) TV antenne is richtingsgevoelig. Door hun vorm.

Het leuke is dat er bij antennetechnieken aarding gebruikt wordt. Die aarding kan ook gebruikt om de efficiëntie ( dB ) te verbeteren.
Met hulpstukken erbij wordt een antenne zelfs richtingsgevoelig.
Zie beeldje http://www.cyber-bridge-marine.com/imag ... l_Base.jpg waarbij die onderste uitsteeksels als aarding werken.

Voorbeeld: Een CB antenne (Citizen Band) in het middden van het dak van de auto zal omnidirectioneel werken. Maar WEL versterkend, dank zei het effect van dat metalen dak.
Een CB antenne helemaal achteraan op het kofferdeksel zal een zend/ontvang voorkeur hebben naar de voorkant van de auto toe.

De plaat onder jouw bed werkt dus een een beetje zoals de schotel van een schotelantenne of het dak van een auto met CB.
(Gelukkig is het niet helemaal zo omdat de golflengte van een GSM te kort is. :D )
Erger nog : de plaat onder jouw bed zal als reflector werken en jij als radiogolven ontvangende receptor. :lol: :D

Nu hoef je niet bang te zijn. Het enige nadeel van die plaat is dat die het nachtzweet niet doorlaat en dat je spoedig met roestvlekken gaat rondlopen.
"Moraal is het juiste doen, ongeacht wat je gezegd wordt. Religie is doen wat je gezegd wordt, ongeacht wat juist is." H.L. Mencken
Avatar gebruiker
Tom M
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 27 sep 2013, 23:08

Re: Matras die GSMstralen stopt...

Berichtdoor Heeck » 15 feb 2014, 17:02

Wufha,

Excuus dat ik een paar dagen wat anders had te doen, maar ik zie dat de honneurs onverbeterbaar zijn waargenomen.
Kan je zelf eens natrekken welke Corneel Vermeersch dat artikel heeft geschreven? En wat de verdere achtergronden van die ene Corneel zijn?

Hier nog wat naslag:
http://www.kennisplatform.nl/Homepage.aspx

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Milieu & Voeding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast