Ronde tafel over (chronische) Lyme

Mediaberichten, Debatten, lezingen, dingen die door tijdsdruk dringend zijn, ....

Ronde tafel over (chronische) Lyme

Berichtdoor pugi » 10 apr 2014, 09:56

Ter info:
Op woensdag 23 april 2014 organiseer ik, senator Nele Lijnen, een ronde tafel over de ziekte van Lyme. Niet alleen bij het grote publiek, maar ook in de politiek bestaat er nog veel onduidelijkheid en onwetendheid over deze ziekte.
Wat is de beste preventie, wat moeten patiënten met (chronische) Lyme doorstaan, hoe kunnen we de ziekte behandelen, … ? Tot op heden is er in de politiek niet veel aandacht geweest voor deze ziekte. Laat deze ronde tafel dan ook nieuwe inzichten geven voor de problematiek van de ziekte van Lyme.

Ikzelf zal enige toelichting geven mijn resolutie en mijn politieke strijd tegen Lyme, maar ik laat vooral anderen aan het woord. We zullen de volgende sprekers verwelkomen:

- Dr. Horowitz, een Amerikaanse en internationale expert over de ziekte van Lyme
- Prof. Perronne, een Franse specialist inzake Lyme
- Valérie Obsomer, een Belgische onderzoekster aan de UCL die zich specialiseert in teken en de ziekte van Lyme
- Een getuigenis van Michelle Rauwoens, wiens zoon momenteel vecht tegen Lyme.

Meer info: https://www.facebook.com/events/234487053422844/?ref=22

Als CVS-patient kan ik de aandacht voor miskende/onderkende ziekten alleen maar toejuichen, maar de personen die het woord krijgen zijn niet altijd onbesproken. Braakliggende terreinen worden nogal snel overwoekerd met onkruid. Patienten gaan op zoek naar DE diagnose en sommigen zijn achtereenvolgens vurig pleitbezorgers van hun opeenvolgende diagnoses CVS, ME, Lyme, Addison, ... en de dokters die de diagnose stelden. Over Peronne en Obsomer ga ik me niet uitspreken, want ik ken hen niet en mijn kennis van het Frans is onvoldoende. Horowitz was ik al eerder tegengekomen op Science Based Medicine en niet in positieve zin http://www.sciencebasedmedicine.org/does-everybody-have-chronic-lyme-disease-does-anyone/.

Dat heb ik aan organisator laten weten, nl dat er vragen kunnen gesteld worden bij de expertise van Horowitz.
pugi
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 03 maart 2011, 20:58

Keer terug naar Meldpunt

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast