Mars tegen de (R.K.) Doofpot

Mediaberichten, Debatten, lezingen, dingen die door tijdsdruk dringend zijn, ....

Mars tegen de (R.K.) Doofpot

Berichtdoor Icesurfer » 27 okt 2010, 18:52

Vandaag in Limburg grote aktie tegen het
in de doofpot stoppen van misdaden
Rooms Katholieke Kerk !!


http://bertsmeets.nl/

http://members.home.nl/loveandthegoldfi ... index.html

Net zie ik dat in Limburg grote aktie is tegen het in de doofpot stoppen
misdaden Rooms Katholieke Kerk.
Las het op blog Bert Smeets een oude vriend van mij, muzikant
en aktievoerder uit vroegere tijden medeoprichter VPJ
Vrije Progressieve Jongeren protest tegen granatenfabriek Jørgen Høyer.
http://fred.dk/peace/danmines.htm

Afbeelding
Bron plaatje : http://www.bertsmeets.nl/content/binary ... priest.jpg

Een applaus voor….
De overlevers
Bleijerheide, de buurt
De gemeente Kerkrade, de Politie
De verkeersregelaars van Roda JC
De media
We houden een mars naar het voormalige knapeninternaat St Maria ter Engelen: Bij de broeders Francicanen waar 18 broeders zich en/ of seksueel als geweldadig vergrepen aan kinderen onder het motto ‘opvoeding is oorlog’!
Tegen kinderen die van huis en haard waren weggerukt, binnen de muren van het internaat werden opgesloten, waar de katholieke poort zich sloot en deze kinderen geen kant meer op konden. Nu gaan wij hun kant op, om ons te laten horen en te laten zien om te getuigen...een eigen stem hebben en…een ziel.
Mars tegen de Doofpot
15 u
verzamelen: Franciscanerstraat 44 Bleijerheide, Kerkrade


Afbeelding

Bron plaatje :http://www.bertsmeets.nl/content/binary/roomse%20jeugd%201928.jpg

Afbeelding

Bron plaatjes : http://www.bertsmeets.nl/content/binary ... gBLOG.jpeg
Laatst bijgewerkt door Icesurfer op 01 nov 2010, 16:32, in totaal 4 keer bewerkt.
Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany

Tussen Kathmandu en Bleijerheide clip Bert Smeets

Berichtdoor Icesurfer » 28 okt 2010, 00:22

Tussen Kathmandu en Bleijerheide clip Bert Smeets

http://www.youtube.com/watch?v=pHT2Ig9j ... r_embedded

Jongetje (Jelle) brengt symbolische witte roos naar beeld Franciscus om in het reine te komen met misbruik / mishandeling jongensinternaat St.Maria ter Engelen Franciscaner orde te Bleijerheide, Nederland. Het verloren verleden van de Engelen jongens.


46 Lights song/ project dedicated to all the children between Kathmandu and Bleijerheide. Words/ music Bert Smeets orch arr. Emiel van Egdom. production Stichting Yak, Maastricht. singer Bert Smeets wrote this song for orphans' home 'Hamro Jivan' in Kathmandu, Nepal.

Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany

Re: Vandaag mars tegen de doofpot in Limburg

Berichtdoor Icesurfer » 28 okt 2010, 12:18

Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany

Re: Vandaag mars tegen de R.K. doofpot in Limburg

Berichtdoor Icesurfer » 29 okt 2010, 17:39

[youtube] http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... aLBKK3TT20 [/youtube]

bertsmeets.nl schreef:Mea Culpa
Kerkrade 27 oktober 2010

Solidariteitsverklaring van de Vlaamse Werkgroep Mensenrechten in de Kerk aan haar zusterbeweging “Mea Culpa” Nederland.

Wij, vanuit de Belgische en Vlaamse zusterbeweging “Mensenrechten in de Kerk” zijn hier graag aanwezig om jullie “Mars tegen de Doofpot” te steunen en om onze solidariteit met jullie te delen met de grote groep van slachtoffers-overlevers van seksueel misbruik door clerici, wereldwijd.

Ik denk dat de problematiek in de Lage Landen, waar Eijk in Nederland en Léonard in België de laatste jaren het mandaat van Joseph Ratzinger hebben gekregen vergelijkbaar is.... en dat wij samen voor één zelfde doofpot staan en dus samen één zelfde strijd te voeren hebben.

Het is goed dat Nederland weet wat er de laatste maanden in België is gebeurd. Het zou hier evenzeer kunnen gebeuren.

Na het bekend raken van het misbruik door de Brugse bisschop Vangheluwe en het uitleggen van de Danneelstapes hierover heeft de Belgische Kerktop alle geloofwaardigheid verloren. Wat wij binnen onze WMK al bijna twee decennia meemaakten, (maar waar weinigen geloofden dat dit echt kon) kan nu zomaar iedereen lezen hoe bisschoppen en oversten jarenlang in België honderden kinderen (er gaan getallen van 800 tot 5000) die door priesters seksueel werden misbruikt, aan hun lot hebben overgelaten, hun niet hebben geloofd en gesteund... en hoe daders nog altijd in het pastorale veld staan.

De vorige week kon de advocaat van kardinaal Danneels het nog gedaan krijgen dat een Brusselse Onderzoeksrechter gewraakt werd omdat hij te ijverig zich de klachten van slachtoffers aantrok.

Eerder werden de onderzoeksdaden van diezelfde onderzoeksrechter door de hoogste magistratuur nietig verklaard, omdat zijn operatie van inbeslagname van documenten “te groots opgevat” zou zijn. Het resultaat is dat de 300 dossiers van onze werkgroep, de 30 dossiers van commissie Halsberghe en de 475 dossiers van de commissie Adriaenssens niet meer onderzocht konden worden. En dit allemaal op vraag van de advocaat van de kardinaal.

Al van in 1992 zoekt onze werkgroep een gesprek te hebben met de Belgische Bisschoppen. Tot op heden is en blijft het antwoord “Nee, zonder opgeven van een reden”. Als je aan de Belgische bisschoppen de vraag stelt of er in België dan geen slachtofferbeweging bestaat, is hun antwoord ook gewoon “nee”. Wij bestaan gewoon niet....

Dat heel het Belgische bestel hiervoor zwicht zou wel eens het grootste doofpotvoorbeeld voor Nederland kunnen zijn.

Onze werkgroep probeert al de slachtoffers-overlevers die klachten hebben ingediend te ondersteunen en hen aan te moedigen, opnieuw een dossier van Burgerlijke Partijstelling te openen en hun dossier terug te laten openen bij het Brusselse Gerecht.

Wij doen hier ook een oproep aan de Nederlandse advocaten om samen met de Belgische en andere Europese en Amerikaansse advocaten een Class Action tegen Rome op te zetten. Om op deze wijze de doofpot open te breken en Ratzinger voor het gerecht te dagen.

Een Class-Action komt hierop neer dat zoveel slachtoffers zich verenigen in een burgerlijke partijstelling om aan te klagen en aan te tonen dat het seksueel misbruik in de kerk al jaren lang bekend is bij paus en bisschoppen en dat zij, nu ze zelf schuld bekennen, dat ook zij door het gerecht als schuldige moeten aangewezen worden en veroordeeld tot het erkennen van de slachtoffers, het straffen van de daders en dat ze veroordeeld worden tot het betalen van een degelijke herstel- en schadevergoeding voor alle slachtoffers, zowel voor de niet- als wel verjaarde criminele feiten.

Dat Ratzinger een doofpot organiseert is te lezen in zijn eigen besluiten. Sinds het verschijnen van Crimen Sollitationes (het handvest van 1962) tot en met de aanvullende Vaticaanse richtlijnen van 2001 en 2010 is het nog steeds een Vaticaanse richtlijn dat alle dossiers van seksueel misbruik die bij plaatselijke bisschoppen en oversten gemeld worden verplicht naar Rome (naar de Congregatie van de Geloofsleer - het wonderkind van Ratzinger, en de opvolger van de Heilige Inquisitie) moeten doorgespeeld worden en dat, eens de klachten zijn aangekomen, zowel slachtoffer als dader en voor allen die toegang hebben tot de dossiers, het op straffe van excommunicatie verboden is, iets uit het dossier openbaar te maken. Op deze wijze organiseert Ratzinger de grootste doofpot ter wereld.

Via een Class-Action roepen wij alle democratische Europese rechtsstaten op om dit wangedrag juridisch aan te pakken en de verantwoordelijken van deze criminele structuur of organisatie te veroordelen voor een bevoegde Europese Rechtbank.

Wij wensen dat de oproep die jullie met “Mea Culpa” in deze “Mars tegen de Doofpot” lanceren in de Nederlandse samenleving niet in dovemans oren valt, en ook dat we samen met andere ondersteunersgroepen van andere landen samen deze misdaad-doofpot kunnen openen... opdat overlevers weer “leven kunnen hebben in overvloed”.

Voor “Mensenrechten in de Kerk” België

Rik Devillé

Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany

Re: Vandaag mars tegen de R.K. doofpot in Limburg

Berichtdoor Icesurfer » 01 nov 2010, 16:12

Bron : http://bertsmeets.nl

bertsmeets.nl schreef: Maandag 1 november 2010

Sjamanen met groot-pedo seksuele heilsboodschap

Paard op hol!
De Sjamaan van Kuregem

Van de heer Léonard zeggen ze veel en ze zijn zeker nog niet uitgepraat, maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat onze nationale Stellvertreter niet actief is. Zijn voorganger, de heer Danneels kwam slechts nu en dan te voorschijn toen gezelligheid nog troef was in het Rooms Katholieke Werk en hij deed, ei zo na, mee aan leuke spelletjes op de TV. In Dardinaal Kanneels galmde het Fabeltjesbos nog na. Hij kwam dan ook uit Kanegem, Léonard neigt eerder naar Kuregem.

Zoals iedere sjamaan is Léonard expert op het gebied van oorzakelijkheden. Het dondert, het bliksemt en het kan maar ophouden als de dorpelingen de sjamaan voorzien van victualiën uit de betere kwaliteitsklasse. Een geit breekt de nek in een ravijn en de sjamaan weet onmiddellijk wie de schuldige is: er is een heks in het dorp. Nog een geluk dat de bange dorpelingen een sjamaan in hun midden hebben die, toevallig (of juist niet) een echte expert is op gebied van immanente gerechtigheid. Wie weet wat voor vreselijke dingen anders zouden gebeuren.

De simpele gerechtigheid des menschen is voor Léonard slechts een vervelend stukje geitenvlees tussen de tanden. Rechtbanken, daders, verjaring, slachtoffers en overlevers worden met de ganzeveren tandenstoker van het Grote Gelijk achterwaarts geschoven. Een op rust gestelde pedofiel is geen pedofiel meer. Ik heb het niet gezegd, dat zou ik niet durven, maar voor het stormros uit Kuregem is dat geen probleem: met zijn functie legt de priester ook zijn pedofiele neigingen af. Ergo absolvitur (Absoluut opgelost). De Romeinen hadden daar niet veel woorden voor nodig. Dat waren dan ook zeer handige geitenlezers.

De geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen is voor 90 % in handen van het Rooms Katholieke Werk. Ik zou me dus eigenlijk geen zorgen hoeven te maken over de geestelijke gezondheid van onze nationale Stellvertreter. Maar een second opinion kan nooit kwaad. Weliswaar zonder enige bevoegdheid terzake, maar daar wordt in Rome en Kuregem ook niet om gemaald, doe ik dat met een ruim hart, want in de coulissen van het misbruikverhaal loopt al genoeg raar volk rond. Net zoals de doodgeverfde kandidaat-kardinaal hou ik van eenvoudige meningen. Ik weet dat dat niet altijd blijkt uit wat uit mijn printer rolt, maar een ambachtelijke stuxkesschrijver moet met die immanente onrechtvaardigheid leren leven.

Het Rooms Katholieke Werk vertoont plots een intense bezorgdheid om de toekomst. De buiten dienst gestelde pedo-eerwaarde moet niet meer vervolgd worden, want die is niet meer actief en het gaat toch over de toekomstige slachtoffers nietwaar? Een priester in functie mag nog vervolgd worden, daar zit natuurlijk iets in. Hij is allicht meer op het spek gebonden dan een wegdommelende multimisdadiger, die zit te kwijlen in een ommuurde kloostertuin, onder het oog van de laatste der Nonnikanen op de miradores, of die in een vieze pyama gehypnotiseerd naar Blokken ligt te kijken. Maar een koppeling tussen actief eerwaardeschap en broekgefoefel, dat kan volgens mijn bescheiden, maar allicht juiste, mening wijzen op een stel haperende presynaptische neuronen in hoofde van de doorluchtige Kuregemnaar. Zijn spannende belangstelling voor misbruik in de toekomst en zijn gedram om het verleden kifkif te laten, is minstens een ietwat curieus verschijnsel voor een instelling die al eeuwen de toekomst achteruit inloopt zonder vooruitkijkspiegel. Voeg daarbij dat de heer Léonard ogenschijnlijk denkt dat paars en rechtbank nog steeds volledig congruent en identiek zijn zoals in de gouden goede oude tijd en ik zou een vermoeden van chronospastisch syndroom niet helemaal uitsluiten, maar wie ben ik?

Voor wie het een beetje te unheimisch wordt, gebruik ik de techniek van de Mechelse Catechismus. Wanneer kan een dader van seksueel misbruik in het kader van een pastorale relatie automatisch vergiffenis bekomen?

Een dader van seksueel misbruik in het kader van een pastorale relatie kan automatisch vergiffenis bekomen, vanaf het ogenblik dat hij 10 jaar op pensioen is.

Waarom kan een dader van seksueel misbruik in het kader van een pastorale relatie automatisch vergiffenis bekomen tien jaar nadat hij op pensioen is?

Ten gevolge van ontologische wijzigingen verliest de dader van seksueel misbruik in het kader van een pastorale relatie automatisch zijn pedofiele neigingen, ten laatste op de tiende verjaardag van zijn pensionering.

Bejaarde 3 x 21 plussers herinneren zich nog wel dat in de catechismus extra moeilijke vragen en antwoorden in een kleiner lettertype werden gedrukt.

Gelukkig laat het Rooms Katholieke Werk geregeld de heer Mettepenningen de zaken wat komen verduidelijken. Als gisteren Léonard iets kwam vertellen, dan is het vandaag aan Mettepenningen (auteur van “Christus denken naar de mensen toe”) om de kreten uit Kuregem uit te blutsen, te plamuren, te schuren en te herspuiten. Zoals in de Bloedprocessie een aantal als lijfeigene vermomde middenstanders lopen om de paardelijke boel op te ruimen, zo komt Mettepenningen achter het Kuregemse ros. Men heeft Léonard weer eens uit zijn context (de 18e eeuw?) gerukt en natuurlijk moet er eerst gerechtigheid komen, Léonard heeft zich vergaloppeerd,.op hol geslagen, dat krijg je met in de Teletijdmachine verdwaalde paarden. Maar een dader van 85 die dement en bedlegerig is, die moeten we toch kunnen vergeven meent Mettepenningen. Dat schrijft boeken naar de mens toe en weet niet eens dat het slachtoffer en niet de dader bepaalt wanneer er wordt vergeven. De staat van ontbinding speelt daarbij geen enkele rol. Het is niet omdat men in kerkelijke middens lichtzinnig een kruis slaat over kinderverkrachtingen, dat dat bij serieuze mensen ook het geval is. De grootste producent ter wereld van gebakken wierooklucht zal ooit moeten inzien dat wie aflaten, mirakels en relikwieën tegen echt geld levert, niet alles kan gedaan krijgen met kraaltjes, spiegeltjes en krokodilletranen. En wees gerust, beminde lichtgelovigen. Léonard en Mettepenningen komen persoonlijk opperbest overeen. Ik zou maar oppassen als ik Mettepenningen was, met dergelijke persoonlijke ontboezemingen, want er nadert een donkere donderwolk uit Rome en Léonard kan binnenkort mischien naar Ijsland, als die andere fundamentalist, Johannes Gijsen. Diens benoeming werd ook door de Woytilla en Ratzinger doorgedrukt. Ze wisten het weer beter.


Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany

Re: Mars tegen de (R.K.) Doofpot

Berichtdoor Icesurfer » 29 jun 2011, 17:10

Hoe moeten we dit nieuwsbericht begrijpen ?

Het Nederlandse O.M. stopt R.K.-misbruik/geweldsdelicten in de doofpot ?

http://www.nu.nl/binnenland/2552525/gee ... bruik.html

En uitgerekend Steenhuis. Staat bekend wegens belangenverstrengeling en jokken
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dato_Steenhuis

Laatste update: 29 juni 2011 16:53 info
DEN HAAG - Er is geen bewijs dat het Openbaar Ministerie (OM) ooit afspraken heeft gemaakt met de Rooms-Katholieke Kerk over de afhandeling van zaken rond misbruik door geestelijken.
Foto: NU.nl/rene veenis Dat concludeert Dato Steenhuis in een woensdag gepubliceerd rapport dat hij op verzoek van de Tweede Kamer schreef......................................................


BelangenverstrengelingIn 1998 kwam procureur-generaal Steenhuis in opspraak in verband met vermeende belangenverstrengeling. Als procureur-generaal was Steenhuis verantwoordelijk voor het ressort Leeuwarden waar ook Groningen onder valt. In de eerste weken van 1998 is Groningen in de ban van een ongekende bestuurscrisis naar aanleiding van de Oosterparkrellen. Het bureau Bakkenist krijgt opdracht onderzoek te doen naar de verstoorde verhoudingen tussen gemeente, politie en het openbaar ministerie.

Kort na het uitkomen van dit rapport blijkt Dato Steenhuis een betaalde adviesfunctie te vervullen bij Bakkenist. Hiermee is de schijn van belangenverstrengeling gewekt. Volgen Steenhuis zelf is het slechts een "lullig bijbaantje".

Hij kreeg een berisping en werd op 18 februari 1998 overgeplaatst van het ressort Leeuwarden naar het ressort Arnhem. Vanwege de vertrouwenscrisis die was ontstaan, werd de voorzitter van het College van procureurs-generaal, Arthur Docters van Leeuwen ontslagen (Zie Affaire van Sorgdrager en de procureurs-generaal).

In dat zelfde jaar werd de standplaats van de procureurs-generaal verplaatst naar Den Haag.

Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany

Re: Mars tegen de (R.K.) Doofpot

Berichtdoor Icesurfer » 04 dec 2011, 15:56

De site van Bert Smeets, oprichter van de stichting
MEA CULPA UNITED* is VERNIEUWD !

Nu een ander design en er zijn mogelijkheden geschapen
om makkelijker te communiceren.

http://www.bertsmeets.nl/.
Bedank de atheïsten voor de naakte mens zonder God, dat je kunt bestaan als je trouw aan jezelf blijft.


Dan komt het Deetman eindrapport op 16 December en zoals wij aangekondigd hebben, gaan wij niet naar de 'slachtofferdag' op 17 December in Utrecht. We zijn genoeg geslachtofferd door de commissies, laat ze de daders maar eens aanpakken.


Wij hebben in verschillende samenstellingen aan de nodige Haagse tafels gezeten waar we zeker sympathieke mensen ontmoet hebben die zeer behulpzaam waren. Het grondbezwaar blijft dat het Deetman onderzoek een oneigenlijk huwelijk tussen kerk en staat voorstelt, met civiele verwijzingen in een canonieke pij waar het koord van de broeder je even met rust laat, slaan is uit den boze. Of beter het koord hangt er nog, het lijkt je te strelen, maar je voelt de woede van de kerk, onze wil is echter NIET gebroken.*)
http://members.home.nl/loveandthegoldfi ... media.html

.
Wanneer iemand zich bewust wordt van de realiteit,
schijnt het licht daarvan voor hem uit,
de lamp van Aladdin, het licht dat ons leidt.

[ Inayat Khan ]
Avatar gebruiker
Icesurfer
 
Berichten: 245
Geregistreerd: 23 aug 2008, 22:00
Woonplaats: Alexandrië -) Germany


Keer terug naar Meldpunt

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron