Pagina 1 van 1

Ban en spamstand: case 'hardnekkige creationist' Jean (2006)

BerichtGeplaatst: 12 dec 2006, 11:15
door Sisyphus
Ban- en Spamstand: case 'hardnekkige creationist' Jean (2006)


1. Vrijdag 24.11.2006 11:30

Juan4 (Jean in een eerdere fase) krijgt waarschuwing voor een tijdelijke ban. Zijn post EVOLUTIE IS GEEN FEIT...!!! is gedelete wegens regelrecht kopie-paste-gedrag en dubbelposting.

Dit is geen (christelijk) propagandaplatform maar een plaats waar we zo goed als mogelijk redelijke discussies een kans willen geven. Daarom het volgende voorstel. Indien zij bereid zijn tot een constructieve discussie dan vergewissen Jean (nu Juan4) en David7 zich eerst even van enkele FAQs op onze site. Die zijn er om allerlei basic misverstanden rond de evolutietheorie uit de wereld te helpen (al help dat bij sommige mensen nooit). Wanneer zij daarop een onselectief en rationeel antwoord wensen te formuleren dan wil ik daar wel een aparte discussielijn voor open stellen. Interessant is dat we daarin claim per claim stap voor stap kunnen behandelen. Is de ene claim afgehandeld, dan gaan we naar de volgende. Zo kunnen we echt discussies uitspitten. We kunnen zo ook onze FAQs steeds verfijnen. Om maar één voorbeeld te noemen: geef eens een wetenschappelijke verklaringspoging waarom bultruggen reptielenachterpoten hebben, of hoe men verklaart waarom er geen enkele diersoort genetisch zo dicht bij de mens staat als de bonobo.
Met volgende artikels anticiperen we een heel pak van jullie bezwaren, wat de discussie al een stuk vereenvoudigt. Neem gerust contact op indien jullie iets voelen voor discussie met principiële bereidheid tot capitulatie.
http://www.skepp.be/artikels/creationisme

2. Vrijdag 24.11.2006 13:23
Niet gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn. Jean (Juan4) duikt nu op als Jeanniel (hoewel hij niet geband was) en plaatst nogmaals de dubbelpost "Evolutie...DE FEITEN !!!". De waarschuwing en het voorstel hier net boven valt blijkbaar in dovemansoren.
Dit is bewust en intentioneel forumbevuiling: definitieve ban.
Game over.

3. Zondag 26.11.2006 13:16

Jean werd Juan4. Na een ban registreerde hij zich als Jeanniel, en laatste is nu Jake geworden. De persoon in kwestie doet zeer veel moeite om zijn ban te ontlopen om telkens het forum te vervuilen met christelijke propaganda tegen het darwinisme. Hetzelfde bericht is maar liefst 11 keer geplaatst, maar in verschillende categorieën en onder verschillende titels. Dubbelposten is niet toegelaten, en daarvoor is Jean (David Sörensen) verschillende keren gewaarschuwd.
In de banstand van 1. Vrijdag 24.11.2006 11:30 werd door mij een redelijk voorstel gedaan om stap voor stap elke claim tegen de evolutietheorie uit te discussiëren. Daar werd door de persoon in kwestie dus niet op in gegaan, die opteerde voor steeds hetzelfde scheldbericht zonder argumentatieve waarde. Toch vreemd dat zij die zich beschouwen als ˜moral majority™ zich met zulke agressieve debattechnieken bezig houden. Ronduit forumvervuiling.

4. Woensdag 6 december 2006 11:08

Jean werd Juan4. Na een ban registreerde hij zich als Jeanniel, en dan Jake.
Nu komt hij terug als Jean11.
Zijn post betreft weer de gebruikelijke christelijke propaganda tegen Darwin en de zijnen.
De titel in hoofdletter-drukletters werd omgezet en veranderd door mij met het oog op een FAQ.

5. Maandag 11 december 2006 20:08

Jean werd Juan4, die werd Jeanniel, daarna Jake, en nu jean5.

Je moet een behoorlijk hardnekkige christenfundie zijn om met die drang telkens terug te keren onder een andere alias. Ons voorstel om claim per claim uit te discussiëren om zo tot een constructieve discussie te komen, wordt nog steeds door 'Jean' genegeerd. Zo lang zal je ban van kracht blijven.
Met autoriteitsargumenten, die dan nog vaak uit de context geciteerd zijn, win je geen discussie. Zouden creationisten liever niet de mist rond hun pseudo-probleemstellingen uitklaren?
Ook fout: Sisyphus ≠ pof. Vermeersch


6. Maandag 11 december 2006 ca. 22:00

Jean werd Juan4, die werd Jeanniel, daarna Jake, dan jean5. De volgende alias werd Etienne, waaronder hij dubbelpostte. De alias Sisyphussy kreeg geen kans om te posten.
Het wordt amusant.

7. Dinsdag 12 december 2006 09:00

Jean werd Juan4, die werd Jeanniel, daarna Jake, dan jean5. De volgende alias werd Etienne, waaronder hij dubbelpostte. De alias Sisyphussy kreeg geen kans om te posten.

Onder de alias raafje22 dubbelpostte onze rechtgeaarde christelijjke creationist 5 keer.

8. Zaterdag 16 december 2006 21:00

Jean registreerde zich als diogenes1 en Socrates (wat een belediging voor deze filosofen).
Steeds dezelfde posts met quasi dezelfde inhoud, en nog steeds zonder op ons voorstel in te gaan.
Overigens gaat hier hier alweer om ban-ontloperij onder een andere alias, en niet zonder dubbelposten.
Toch vreemd, dat mensen die de mond hebben met 'moral majority' zich niet aan elementaire regels kunnen houden.

9. Zaterdag 16 december 2006 22:00

Onze rechtschapen creationist registreerde zich als Aristoteles.
Zelfde verhaal, zelfde dubbelpostings.

10. Zondag 17 december 2006 01:00

Onze rechtschapen creationist registreerde zich als cherokee.
Zelfde verhaal, zelfde dubbelposting.