reuma genezen

Homeopathie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, aromatherapie, Orthomoleculair (voedingssupplementen), Ayurveda, healing, Jomanda, ...

reuma genezen

Berichtdoor Vegamobiel » 13 mei 2017, 17:27

http://oergezond.nu/reuma/

Reuma genezen?

Ooit, in een ver verleden, heb ik eens een afstudeerscriptie geschreven over de Russische leerpsychologie. Vygotski en Galperin waren de wetenschappers die aantoonden dat kinderen nieuwe materie via een soort stappenplan eigen maken. In de kern komt het erop neer dat wij leren door te ervaren en te doen. In die tijd was dat nog redelijk revolutionair, er waren nog steeds wel aanhangers van Piaget die ervan uit ging dat het leervermogen biologisch bepaald was en niet door omgevingsfactoren beïnvloed werd. Afgelopen week herinnerde ik mij die scriptie weer en vielen er weer eens wat kwartjes.

Nou en? Wat heeft dat nu weer met reuma te maken?

Ehh, wacht even, dat komt zo.

Wij mensen leren van ervaringen, dat is inmiddels wel duidelijk. Vygotsky en Galperin hebben (ook wetenschappelijk) het gelijk aan hun kant gekregen. We leren niet makkelijk als we het niet op onszelf kunnen betrekken, of in een bekende context kunnen plaatsen. Maar we leren beter als we iets zelf ervaren. En dat is precies de reden dat er nu veel mensen tegen ‘deskundigen’ ingaan.

Ik zie om mij heen steeds vaker dat mensen tegen hun arts in gaan en hun eigen plan trekken. En die artsen begrijpen dat vaak niet, omdat zij er nog vanuit gaan dat alles wat zij uit boeken leren de enige waarheid is. Maar de patiënten ERVAREN wat wel en niet werkt, en dat beklijft!

En precies dit gebeurde er in de situatie van Vincent. Vincent werd na een jaar tobben met een ontsteking in de voet gediagnosticeerd met reuma. In eerste instantie kreeg hij ontstekingsremmers en pijnstillers, maar daar knapte hij niet van op. Vincent was een hardwerkende ondernemer die zich niet uit het veld liet slaan. Hij had pijn, maar ging wel gewoon door met zijn onderneming. Hij negeerde zijn pijn en werkte nog wat harder. Dat dit uiteindelijk niet goed afliep is niet verrassend.

De reuma tastte ook beide handen aan en Vincent kon helemaal niks meer. Doodmoe en met enorme pijn kwam hij bij een reumatoloog. Deze arts schreef hem steeds meer medicijnen voor die niet werkten voor de pijn en de ontsteking, maar hem wel alle bijwerkingen gaven die mogelijk waren. Hij lag de hele dag op bed en voelde zich doodziek, voor hem hoefde het eigenlijk allemaal niet meer.

Op een dag kwam hij bij de arts met twee dikke pijnlijke handen, maar wat bleek? Het bloed zag er geweldig uit. Volgens de uitslagen was de ontsteking verdwenen. Huh? Hoe kan dat nu? U ziet toch hoe het eruit ziet?

De reumatoloog kon op basis van de bloeduitslagen verder niets doen (want hij was ‘genezen’), maar hij moest wel doorgaan met de huidige medicatie. Vincent besloot met de medicatie te stoppen, omdat hij zich alleen maar beroerder voelde. En wat gebeurde er? Hij knapte op, zijn energie kwam weer wat terug en de ontsteking werd minder pijnlijk.

Tijdens een vakantie in Spanje ontdekte hij dat hij ineens al zijn ontstekingen kwijt was. Hij kon weer wandelen en voelde zich geweldig. Dat was voor hem voldoende reden om uiteindelijk naar Spanje te verhuizen. Hij woont nu een aantal jaren klachtenvrij in Spanje. (In een vorig blog heb ik al eens uitgelegd wat de zon allemaal kan doen. Dat is niet niks!) Hij let op zijn voeding, wandelt veel en sinds kort neemt hij ook nog dagelijkse bitterzoutvoetenbadjes die hem nog meer energie geven. Met bitterzout kun je de sulfatie (zwavelhuishouding) ondersteunen zodat je immuunsysteem nog beter kan functioneren. Met Vincent gaat het nu heel goed, zonder medicatie.

Voor de arts is dit alleen maar een anekdote. Hij zal aankomen met allerlei argumenten: hij heeft daar minder stress en hij beweegt daar meer. Zo’n anekdote is voor hem absoluut geen bewijs dat reumatische artritis ook op een andere manier genezen kan worden. En daar wringt nu net de schoen. Complementair werkende artsen en therapeuten ERVAREN elke dag dat ziektebeelden op een natuurlijke manier opgelost kunnen worden door het lichaam te ondersteunen in plaats van een proces te blokkeren. Zij hebben de boekenwijsheid aangevuld met positieve ervaringen.

Deze behandelaren zien dagelijks dat een andere benadering positief werkt en de patiënten ERVAREN dat. Omdat zij veel tijd besteden aan de cliënten hebben ze de gelegenheid om werkelijk te ontdekken hoe het met iemand gaat. Die aanpak is essentieel, daarmee leren zij en krijgen ze inzicht. Ikzelf heb al mijn kennis bij elkaar gesprokkeld vanwege mijn eigen issues. Gelukkig ben ik gezegend met een niet alledaags systeem. Er blijft daardoor altijd wat te ontdekken over.

Het lastige is dat de reguliere artsen geen tijd hebben om echt te onderzoeken wat er aan de hand is. Zij zullen, indien ze zelf niks gaan mankeren, nooit aan de ervaring toekomen dat het ook anders kan. Laten we ook niet uitvlakken dat er aan veel wetenschappelijk onderzoek nu eenmaal ook een verdienmodel zit. Met het voorschrijven van zonlicht en bitterzoutvoetenbaden kan er gewoon geen wetenschappelijk onderzoek gefinancierd worden. Wat ik dan wel weer grappig vind is dat ‘wij kwakzalvers’ worden beschuldigd van een verdienmodel over de ruggen van goedgelovigen, terwijl onze patiënten zelf ERVAREN wat wel en niet werkt. Maar ja, waarom zou je naar patiënten luisteren?

Yvonne van Stigt, master in de klinische Psycho Neuro Immunologie

PS. Deze casus is bedoeld als illustratie, maar natuurlijk niet als voorbeeld om zomaar met medicijnen te stoppen. De behandeling van reuma is ingewikkeld en Vincent heeft (door goed naar zijn lichaam te luisteren) zelf ontdekt wat voor hem wel of niet werkte. Zoek daarom hulp van een deskundige als je overweegt om een andere weg in te slaan.

Yvonne van Stigt
Yvonne van Stigt wordt als evolutionair gezondheidsdeskundige veel gevraagd als spreker voor congressen en lezingen. Zij is afgestudeerd in de klinische Psycho Neuro Immunologie aan de Universiteit van Gerona (Spanje). Meer dan 20 jaar geleden gaf haar eigen lichaam aan dat er iets niet goed ging, Yvonne was chronisch moe. Omdat de onderzoeken in het medische circuit geen duidelijkheid gaven, is zijzelf op onderzoek uit gegaan. Door de verandering van haar voedingspatroon kon zij snel weer functioneren en is zij volop gaan studeren. Dit heeft geresulteerd in een vijftal boeken en de Oerslank organisatie. Op dit moment is Yvonne initiator en hoofddocent betrokken bij de 4 jarige beroepsopleiding Orthomoleculair therapeut bij het OPFG.
Spelfouten worden niet gemaakt, maar door mensen uitgevonden!
Vegamobiel
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 30 okt 2006, 21:47

Re: reuma genezen

Berichtdoor willem_betz » 13 mei 2017, 18:07

Prachtig verhaal. Dus we gaan al onze rheumalijders exporteren naar Spanje en ze zullen daar genezen. Maar wat gaan de Spanjaarden doen met hun r-lijders , naar hier brengen, :lol: mss via een omwegje naar Lourdes ? Zouden die bitterzoutvoetenbadjes enkel in Spanje werken ?
Dit verhaal is orthomoleculaire onzin, met een snuifje piskoneurokwakkologie.
Voor de geinteresseerde r-lijder: de laatste jaren worden er zeer goede resultaten bereikt tegen ECHTE rheuma, met de zgn disease modifying drugs. Niet elke gewrichtspijn is rheuma, er is ook nog arthrose, jicht, .... dat vraagt een andere aanpak.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: reuma genezen

Berichtdoor Kristof » 13 mei 2017, 18:37

De site oergezond.nu is gebaseerd op het lang als onzin bewezen oerdieet met als dieetgoeroe Yvonne van Stigt die probeert haar boekjes te verkopen.

Oervoeding, wat is dat eigenlijk?

Het woord OERvoeding zegt het al, voeding gebaseerd op OERprincipes. Heel lang geleden, in de OERtijd (minstens 10.000 jaar geleden) aten jagers en verzamelaars alleen pure onbewerkte voedingsmiddelen. Zij aten voornamelijk onbewerkt plantaardig materiaal, zoals groenten en fruit, maar ook vis, vlees, eieren en noten en zaden. Pesticiden en herbiciden kenden zij niet, alles wat ze aten was biologisch.
Jagers en verzamelaars aten maar weinig granen, stel je maar eens voor hoe lastig het geweest zal zijn om je buik te vullen met losse graankorrels. Dat is de reden dat men pas veel granen is gaan eten na de invoering van de landbouw. Zij dronken ook geen melk omdat het nu eenmaal bijna niet mogelijk is om een wilde koe te melken.
In onze huidige tijd is er wat voeding betreft veel veranderd. Pakjes en zakjes vol met geur-kleur- en smaakstoffen hebben hun intrede gedaan. In plaats van verse onbewerkte producten wordt er veel gebruik gemaakt van voorbewerkte geraffineerde kant-en-klaar voeding. Het is niet vreemd dat deze ontwikkeling onze gezondheid geen goed doet.
Uit onderzoek en ervaring blijkt dat wanneer je weer gaat eten als een oermens, je daarmee je gezondheid een grote dienst bewijst. Het lijkt ingewikkeld, maar dat valt best mee. In de boeken staan vele tips en glutenvrije, zuivelvrije en suikervrije recepten om langzaam aan je voedingspatroon te veranderen. Wees niet bang dat je nu weer zelf op jacht moet om je eten te verzamelen.
Door het eten van oervoeding voelt je niet alleen fitter, maar ook je gewicht, je bloedsuiker, je cholesterol en je bloeddruk komen in balans. Wil je nog meer redenen hebben om met oervoeding aan de gang te gaan? Lees dan het boek ‘De oerspronkelijke keuken‘.

De deze dame vergeet dat de "oermensen" een gemiddelde leeftijd hadden van ongeveer 40 jaar en vele kinderen dienden te verwekken (vanwege hoge kindersterfte door ondervoeding en ziekten vanwege vitaminegebrek) om de populatie in stand te houden of lichtjes te laten toenemen. Het is door de beschikbaar in de westerse wereld van tropische vruchten dat niet enkel de gezondheid is toegenomen maar ook de gemiddelde lengte van de westerse mens wegens meer vitaminen. Trouwens, uit welk onderzoek blijkt dat wanneer je weer gaat eten als een oermens, je daarmee je gezondheid een grote dienst bewijst? Ik vrees meer voor een tegenovergesteld effect.
For me, it is far better to grasp the Universe as it really is than to persist in delusion, however satisfying and reassuring.
Carl Sagan - RIP
http://www.carlsagan.com/
Avatar gebruiker
Kristof
 
Berichten: 345
Geregistreerd: 08 jan 2010, 16:58


Keer terug naar Alternatieve behandelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron