Pagina 1 van 1

Ciran: beter worden van ziek zijn.

BerichtGeplaatst: 23 feb 2017, 12:47
door Kristof
Hallo,

Mediteren met Tibetaanse monniken en holistische behandelingen, uitgevoerd door fysiotherapeuten en psychologen. 'De kunst van gezond zijn', noemt de multidisciplinaire revalidatie instelling Ciran dat. De kosten, vaak meer dan 15.000 euro per persoon, worden grotendeels uit het basispakket van de zorgverzekeraar vergoed.

Ciran heeft een jaaromzet van ruim veertig miljoen euro. De patiënten, meestal mensen met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten, kunnen na de behandeling van zestien weken weer aan het werk of maatschappelijk en sociaal actief zijn, stelt Ciran.

ZEMBLA spreekt met insiders, patiënten en deskundigen en ontdekt een waslijst aan ernstige misstanden bij deze instelling. Zo krijgen de jonge fysiotherapeuten en psychologen die bij Ciran komen werken te horen dat ze alles moeten vergeten wat ze tijdens hun studie hebben geleerd. Want alleen de ‘Ciran-methode’ werkt. Er worden veel te hoge declaraties ingediend en revalidatieartsen zijn nauwelijks bij de behandelingen van de patiënten betrokken. Hoe kan het dat Ciran al zeventien jaar lang zo te werk gaat, zonder dat er door de zorgautoriteiten wordt ingegrepen?

Bron: Zembla
http://zembla.vara.nl/dossier/uitzendin ... -ziek-zijn

http://www.ciran.nl

Groeten

Re: Ciran: KIJK-herinnering

BerichtGeplaatst: 01 maart 2017, 18:12
door Heeck
Vanavond 1 maart 2017
http://zembla.vara.nl/dossier/uitzendin ... -ziek-zijn schreef: . . . . Hoe kan het dat Ciran al zeventien jaar lang zo te werk gaat, zonder dat er door de zorgautoriteiten wordt ingegrepen? Zembla onderzoekt de werkwijze van Ciran.

ZEMBLA - Beter worden van ziek zijn, woensdag 1 maart 2017 om 21:15 uur bij de VARA op NPO 2


Roeland

Re: Ciran: beter worden van ziek zijn.

BerichtGeplaatst: 14 mei 2017, 00:30
door Magnolia
Ik had gehoopt dat dit muisje een staartje zou krijgen, maar ik vind er niets over in de media.

Helaas is het zo dat men eerder zal ingrijpen op foutief (teveel) declareren dan op de inhoud van een behandeling.
Mogelijk verdwijnt die kloostertrip op financiële gronden, ben benieuwd hoeveel mensen nog zouden gaan als zij dit zelf moeten betalen.