TruAge scanner

Homeopathie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, aromatherapie, Orthomoleculair (voedingssupplementen), Ayurveda, healing, Jomanda, ...

TruAge scanner

Berichtdoor willem_betz » 29 apr 2014, 20:36

Dit wonderbaarlijk apparaat wordt de laatste tijd erg gepromoot
Op vraag deed ik een beetje onderzoek en hierna mijn bevindingen:

AGE Test en TruAge Machine
Willem Betz 28/4/2014

Wat is die AGE test ?
De verkooppraatjes suggereren dat dit een leeftijds-test is, die zegt hoe oud is je lichaam is, maar dat is het niet.
AGE betekent Advanced Glycation End-product = het is een meting hoeveel chemische bruggen er zijn tussen bepaalde eiwitten, vetten en sommige suikers (d-galaktose en l-glukose). Er werd een verband aangetoond tussen de mate van AGE en de stijfheid van bloedvaten, vooral bij diabetes, nier en andere vaatziekten, en mogelijk ook het kraakbeen van de gewrichten. AGE kan dus als een van de graadmeters voor het verouderingsproces worden aanzien.
Het begrip AGE is al decennia gekend en kreeg niet veel aandacht. Er bestaan al lang bloedtesten die een mate van AGE kunnen aantonen, zoals de veel gebruikte HemoglobineA1c test, die elke diabetcus regelmatig laat doen. Ook voor heel wat andere ziekten wordt er gezocht of het een bruikbare indicator kan worden. Er zijn veel eiwitten en meerdere suikers die kunnen bijdragen aan de AGE. Er zijn dus meerdere soorten AGE te testen, en men zoekt nog naar een “algemene AGE-indicator” . Daarvoor worden budgetten beschikbaar gemaakt, zie :http://tinyurl.com/kb76598
Zoals bij alle beweringen over preventie moet er dan nog aangetoond worden dat de test en de behandeling echte gezondheidswinst opleveren, in jaren en morbiditeit, voor welke mensen.
Zover zijn we nog niet.
Nu werd er door een Nederlander, Andries Smit, een apparaat ontwikkeld, de TruAge scanner die door de firma Morinda gecommercialiseerd wordt. Je legt je voorarm op een armsteun met een lichtvenstertje, en na enkele seconden geeft het een AGE-cijfer. Het zou werken op basis van fluorescentie. In hoeverre deze huid-fluo-scan machine een universeel AGE resultaat geeft is nog een open vraag.
Heeft het zin om jouw AGE cijfer te weten ?
Er zijn bronnen die beweren dat aanpassen van dieet en kookgewoonten die AGE gunstig kunnen beïnvloeden, en dus ook je latere gezondheid, maar het artikel in Nature/EJCN hierna spreekt dat tegen. Die arm-test zou dus, onder voorbehoud van meer verificatie, misschien ooit een nuttig instrument kunnen worden in de vroeg-opsporing en preventie van sommige vormen van vaatziekten, maar daarvoor is er veel meer onderzoek en bewijs nodig. Zelfs al zou er na dieet iets veranderen aan de lichtweerkaatsing van de huid van de voorarm, dan is nog niet bewezen dat de mensen er gezonder mee worden, of langer leven.
Bedenkelijk is dat de meeste websites die het apparaat aanbevelen, verkopen of gebruiken een hoog kwak-gehalte hebben, en ze ineens ook allerlei voedingssupplementen en exotische drankjes willen aansmeren, waarvoor geen enkel overtuigend bewijs is. Soms geven ze ook gezond voedingsadvies, maar dat kan je elders ook vinden, gratis en zonder die dure machine.
Het apparaat is te koop voor 2.500 €. Een 20-seconden test kost maar 30 €, maar met “voedingsadvies” en verkoop van supplementen kan dat oplopen tot honderden, en niet éénmalig.
Conclusie: Hetzelfde verhaal zou je ook kunnen toepassen op een bloeddrukmeter of een microscoop, zeer nuttig instrumenten, maar als het gebruikt wordt om kwak-producten aan te smeren, dan wordt het een onding.
Ons advies: eet gezond en gevarieerd en overleg met uw huisarts welke preventieve onderzoeken voor u nuttig kunnen zijn, op basis van uw leeftijd, de eigen en de familie geschiedenis.

http://www.nature.com/ejcn/journal/v67/n3/full/ejcn2012220a.html:
Conclusion: There is currently insufficient evidence to recommend dietary AGE restriction for the alleviation of the proinflammatory milieu in healthy individuals and patients with diabetes or renal failure. Additional long-term high-quality RCTs with larger sample sizes measuring patient-important outcomes are required to strengthen the evidence supporting the effects of AGE-restricted diets.

zie ook op de skepp-site: http://skepp.be/nl/apparatuur/truage-scanner
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4703
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: TruAge scanner

Berichtdoor Heeck » 03 mei 2014, 18:07

GEWIJZIGD LINK-ADRES

De naamgeving in de Rare Apparaten Database heb ik gewijzigd in:

http://skepp.be/nl/apparatuur/truage-scanning

Daarmee wordt benadrukt dat het minder gaat om het functioneren van het apparaat zelf, maar des te meer om het inschakelen van het meten daarmee als manier om Morinda-Noni-produkten te slijten.

Gewone voedselsupplementen waar je normaal gezond etende geen enkel behoefte aan hebt.
R.
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6544
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Alternatieve behandelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron