Gesret Therapie

Homeopathie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, aromatherapie, Orthomoleculair (voedingssupplementen), Ayurveda, healing, Jomanda, ...

Gesret Therapie

Berichtdoor willem_betz » 24 jan 2014, 17:44

een mail aan skepp:
Beste,
Er werd ons onlangs als behandeling tegen hooikoorts 'gesret' aangeraden. Ik vond niets terug op jullie site over deze behandelingsmethode.Hebben jullie hier ook informatie over?
Ik weet niet of het kan dit zo te vragen, maar kijk uit naar jullie antwoord.
Alvast hartelijk bedankt,


Antwoord:
Beste xxx,
Dank om dit te melden, ik heb er wat opzoekingen over gedaan.
Het is een behandeling die wat massage, wat drukken op wervels en ribben, ook wat acupunctuur in de oren en nog meer nonsens gebruikt om allerlei ziekten te behandelen. Het begon als wondermiddel tegen astma, maar nu beweren ze al veel meer ziekten op die manier te kunnen genezen.
De methode lijkt vooral door osteopaten en chiropractors te worden aangeprezen en verkocht.
Wat ze allemaal vertellen over de "diepe" oorzaken van ziekten is absurde nonsens, en hun behandelingen ook.
Er is nergens enig spoor van ernstig onderzoek te vinden, enkel getuigenissen van tevreden klanten, maar dat is typisch voor alle kwakkerijen.
Een mogelijke verklaring voor sommige schijnbare successen zou kunnen zijn dat warme aandacht, persoonlijk contact met aanrakingen en massage een relaxend effect kunnen hebben voor wie daar gevoelig aan is, en zo de perspectie van de ziektelast kunnen milderen.
Ik zou het niet aanraden.
Hierna een staaltje van hun absurde beweringen, hoe een kort been verschillende ziekten veroorzaakt naargelang het links of rechts is. :roll:

http://www.pragmasoft.be/prs/sante/asthme/gesret_belgique_n.pdf
Wat nu het verschil gaat maken of er een eczema optreedt of een psoriasis, buiten de overeenkomende blokkades van bekken, 1e en 9e thoracale niveau, is de 1e rib rechts of links en het
fenomeen van het korte been. Inderdaad, indien het korte been (echt of vals) zich rechts bevindt, dan zal het bekken rechts ook lager staan, de 9e dorsale wervel zal de zenuwvezels van de lever storen en de eerste rib zal rechts geposterioriseerd zijn. Indien het korte been zich aan de linkerkant bevindt, dan zal via de 9e dorsale wervel de zenuwvezels van de pancreas gestoord zijn....
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor Gesret » 17 maart 2015, 21:06

Beste,


Als formateurs van de methode Gesret © lichten wij hier graag één en ander toe.
Uit zijn antwoord blijkt duidelijk dat Dr. Bets zijn visie opmaakt door “snel even op internet te surfen”. Hij wordt op geen enkel moment gehinderd door enige dossierkennis terzake, en contacteerde ons ook niet om enige verduidelijking van de therapie.
Bij deze een toelichting vanuit onze kant, Gesret © – therapeuten.

Jacques Gesret, een Fransman, verloor zijn zoontje door een acute astma crisis. Zowel de apotheek als de arts gaven de jongen de verkeerde medicatie met een tragisch overlijden als gevolg.
Voor Jacques Gesret was dit de aanleiding om te zoeken naar de oorzaak van astma. Bij astma beperkt de klassieke geneeskunde zich tot het behandelen van de symptomen. Men gaat niet op zoek naar de oorzaak.
Als men bvb. een oorprobleem heeft of een pijnlijke knie zal de arts steeds zoeken naar de oorzaak en deze trachten op te lossen. Dit gebeurt niet bij astma, allergieën of hooikoorts.
Hier wordt enkel gewerkt met symptoombestrijdende medicatie, zonder ooit de oorzaak aan te pakken. Als patiënt ben je dus verplicht om deze medicatie steeds te blijven gebruiken.

Omdat Jacques Gesret absoluut de oorzaak van astma wilde aanpakken, is hij multidisciplinair te werk gegaan. Daardoor komen ook acupunctuur en voeding mee op de voorgrond. Dit omdat hij met een open geest de oorzaken wou leren kennen en zich niet wou beperken tot de klassieke en gekende aanpak, en zeker niet was gehinderd door enige indoctrinatie vanuit het klassieke medisch denken.

Na 10 jaar van wetenschappelijk onderzoek en research heeft hij deze ook gevonden.
De vaststellingen bij ELKE astma-, of hooikoorts-, of allergiepatiënt zijn steeds dezelfde.
Zijn studies zijn neergelegd in de bibliotheken van Parijs, auteursrechterlijk beschermd en gedeponeerd als handelsmerk.

Wij zullen trachten hier een zeer beknopte en verstaanbare uitleg te geven om de werking van de methode Gesret te verduidelijken. Voor een meer wetenschappelijk onderbouwde uiteenzetting nodigen wij u uit de artikels voor professionals te lezen op onze website. http://www.asthma-reality.com/nederland.htm#top

Het principe start inderdaad met een beenlengteverschil . Ons lichaam wil dit “onevenwicht” compenseren, waardoor er een scheefstand en een torsie van de wervelkolom ontstaat. Dit mechanisme van ons lichaam is meer dan voldoende gekend en bewezen door de klassieke geneeskunde! Zij beschouwen dit als een normaal biomechanisch gevolg. Indien het lichaam onvoldoende kan compenseren, kunnen er blokkades ontstaan of plaatsen waar er een verminderde beweeglijkheid is in de gewrichten. Deze verminderde beweeglijkheid op bepaalde specifieke plaatsen, en dan vooral in de wervelkolom en bepaalde ribgewrichten, zorgt er voor dat zenuwkernen te veel of te weinig worden geprikkeld. Het “ganglion stellatum” is hier één voorbeeld van. Dit ganglion ligt ter hoogte van de eerste rib. Ook de klassieke geneeskunde erkent dat dit zenuwknooppunt een invloed heeft op de immuniteit of weerstand.
Overprikkeling (door blokkade van de 1e rib) van het ganglion stellatum leidt tot overprikkeling en onevenwicht in het autonoom zenuwstelsel (ortho en parasympaticus) en kan zo het immuniteitssysteem “in de war” brengen. Hierdoor ontstaan oa. allergieklachten met overdreven reacties op allerlei zaken zoals pollen, dieren, voedingsmiddelen, etc, …

De methode Gesret © is een manueel therapeutische methode die deze blokkades, veroorzaakt door een beenlengteverschil, aanpakt en de verstoorde keten terug in evenwicht brengt. Daardoor zijn het ganglion stellatum, en de rest van het autonoom zenuwstelsel, niet meer onderhevig aan een abnormale overprikkeling, waardoor de allergieklachten sterk afnemen. Door de demping van de overdreven reacties van het neurovegetatief zenuwstelsel zullen zo de allergieklachten verdwijnen (niezen, tranende ogen, spasme van de pharynx,…) juist omdat door het wegwerken van de blokkades andere zenuwbanen die een overprikkeling geven ook zullen verdwijnen. Deze behandelingen, gekend als de methode Gesret ©, nemen dus de oorzaken weg. Daardoor hebben we met deze therapie een groot succes op definitieve genezing. (90 %). Vraag gerust aan uw huisarts welke andere medische techniek dergelijke cijfers kan voorleggen.

De methode Gesret © is al lang geen plaatselijk fenomeen meer. Momenteel zijn en worden er wereldwijd mensen opgeleid die de therapie met succes toepassen.
In Canada loopt er op dit moment een doctoraatsstudie omtrent de therapie en in oa. Mexico zijn er meerdere klassiek geschoolde artsen die de opleiding gevolgd hebben. Dat er steeds meer artsen interesse tonen komt omdat in een aantal landen de medicatie niet voldoende verkrijgbaar is en vooral omdat een aantal artsen in het belang van hun patiënt een duurzame en definitief genezende oplossing wil die verder gaat dan de louter symptoombestrijdende behandeling die de klassieke geneeskunde momenteel aanbiedt.

Met vriendelijke groeten

Steven Vereecke
Erwin Hermans
Formateurs Methode Gesret ©
Gesret
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 17 maart 2015, 15:12

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor willem_betz » 19 maart 2015, 03:57

Die Gesret methode zou helpen tegen asthma, eczema, psoriasis, allergie,en nog veel meer, volgens sommige van hun websites ook tegen CVS het Chronische Vermoeidheidssyndroom, sinusitis en zelfs snurkproblemen. 
Het is een vorm van kraken, manipuleren, masseren met nog wat acupunctuur erbij. Volgens sommigen is het een vorm van osteopathie, maar zowel de osteopaten als de Gesret zelf bestrijden dit, ze willen niet dat er verwarring zou bestaan, want Gestret is een gepatenteerde methode (?) Anderen noemen zich dan weer een “specialisatie van de osteopathie".
De Gesret websites beweren dat ze de diepe oorzaak van asthma behandelen, die zou te wijten zijn aan een kort been, waardoor wervels en ribben scheef gaan staan of minder goed beweeglijk zijn. Die moeten dan los gemaakt of recht gezet worden. Ze beweren dat door dit “goed te zetten” het immuunsysteem versterkt wordt, eigenaardig, want de ziekten die ze vernoemen zijn uitingen van een immunsysteem dat te veel doet !
Gesret zelf, de uitvinder, zou geen enkele vorm van medische opleiding hebben, hij is geen arts noch osteopaat. Zijn uitleg over zijn methode klinkt zeer ongeloofwaardig en raakt medisch gezien kant noch wal, en wijst op zijn onwetendheid en fantasie over anatomie, het zenuwstelsel en de mechanismen van asthma.
Zijn er bewijzen voor de werking ? Enkel getuigenissen en anekdotes, geen publicatie in enig ernstig wetenschappelijke tijdschrift, niets te vinden in PubMed.
Als we hun propaganda mogen geloven heeft het 90% succes na drie of vier behandelingen, met volledig en definitief weg blijven van de asthma. Dat zou fantastisch zijn, als het waar zou zijn. Zoiets is toch niet moeilijk te controleren en bewijzen.
Er wordt gerefereerd naar een “studie” op een kleine groep patiënten in Belgie, in het hospitaal van Warquignies bij Mons, die werd gedaan door een osteopaat, en is niet overtuigend. Op de website staan wel enkele tabellen, maar geen uitleg, geen controlegroep, geen criteria noch uitleg over de rekrutering en selectie, de methodiek, de procedés, kortom zonder deze essentiële informatie is het niet te beoordelen, dus waardeloos.
Er zouden ook nog twee eindejaarswerken gedaan zijn door Belgische kinesitherapeuten, maar niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift, dus niet te verifiëren.
De meester zelf gaf dan toch twee referenties naar “studies” door hemzelf http://www.osteopathie-france.net/essai/revues/revueosteo/1162-osteo88 en http://www.osteopathie-france.net/essai/therape...uroimmunopsychologie maar dat zijn geen wetenschappelijke stdies, enkel wat onsamenhangend theoretiseren over mogelijke werkingsmechanismen, veel blabla, zero bewijs.
Als bewijskracht is dit toch wel erg pover voor een methode die al 25 jaar bestaat en die zo spectaculair zou helpen, eigenlijk een Nobelprijs waard, mocht het waar zijn.
Op franstalige skeptische fora van Canada en Frankrijk werd die therapie ook al uitvoerig besproken, ook daar wordt gewezen op het gebrek aan bewijs en geloofwaardigheid. Merkwaardig en lezenswaard zijn de multipele tussenkomsten van de uitvinder Gesret zelf, die telkens snel vervalt in grofgebekte scheldpartijen, persoonlijke aanvallen en gejammer over samenzweringen, en dat hij gesaboteerd wordt door de farma-industrie, enz.... ( zie bijv. http://www.zetetique.fr/index.php/forum/22-medecines-paralleles/29004-journee-mondiale-de-lasthme--?limit=10&start=50#29157 en http://www.sceptiques.qc.ca/forum/journee-mondiale-de-l-asthme-t9907-25.html#p293008
Toch levert een Google search ook getuigen op die beweren dat het voor hen wonderbaarlijk heeft geholpen. Wat moeten we daarvan denken ? Sommige van die anekdotische verklaringen lijken me oprecht. Elke goeroe, hoe exotisch en absurd zijn methode ook is heeft steeds een aantal enthousiaste volgelingen en propagandisten. In veel gevallen is het gewoon omdat ze het onderscheid niet kunnen zien tussen correlatie en causaliteit, tussen nadat en doordat.
Toch zijn er zeker ook mensen geholpen door die behandeling. Hoe is dat te verklaren?
De aanleg tot die drie meest genoemde ziekten, asthma, eczema, psoriasis, is meestal een chromosoomafwijking, dus een aangeboren en erfelijke aanleg, maar niet iedereen heeft altijd de symptomen. Er zijn een aantal uitlokkende factoren gekend die kunnen bepalen of er symptomen optreden of verergeren. De meest gekende zijn de echte allergieën, voor bepaalde stoffen, planten, dieren. Er zijn er honderden gekend, het kan een langdurig detectivewerk zijn, maar vaak wordt er niets gevonden..
Het staat vast dat ook stress en zelfs inbeelding of suggestie een uitlokkende of verergerende factor kan zijn, en anderzijds kan geruststelling en relaxatie soms verbetering van de klachten geven.
Dat verklaart dat deze mensen soms baat hebben van hypnose, yoga, een geruststellend gesprek met een homeopaat, een goeroe, een rituele handeling, een rustgevende massage, kortom elke vorm van relaxatie en geruststelling.
Waarom die immunologische klachten als asthma, eczema, maar ook psoriasis soms spontaan opduiken en ook soms plots verdwijnen weten we niet met zekerheid. Misschien zal de epigenetica en de psychosomatiek ons antwoorden brengen.
De leeftijd en de hormonen hebben ook een invloed. Asthma en eczema bij baby's verdwijnen vaak definitief als ze kleuter worden, ook na de pubertijd zijn er weer een grote groep definitief “genezen”. Jammer genoeg blijft er een groep over die het als volwassene nog steeds hebben of dan pas krijgen. Waarom? Meestal weten we het niet.
Zou ik deze behandeling aanbevelen? Neen.
Is het gevaarlijk? Waarschijnlijk niet, op voorwaarde dat ze niet trachten uw nek te kraken, dat ze geen naalden steken waar het gevaarlijk is, en dat de naalden steriel zijn.
Als je het toch eens wil proberen, neem ze op hun eigen woord, als na drie behandelingen uw asthma niet genezen is, geef dan uw centjes liever aan iets waar je meer plezier aan hebt.
Wil je zelf Gesret therapeut worden, (er zijn verschillende graden te behalen) zoek dan eerst goed uit hoeveel het zal kosten, voor de lessen, het lesmateriaal en teken vooral geen geheimhoudingscontract. Ze hebben patenten en copyright aangevraagd, wat zeer eigenaardig is voor een behandeling die enkel manueel zou zijn, dus gewoon wat duwen of knijpen op het lichaam. Een verwittigd kraker is er twee waard.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor Gesret » 21 apr 2015, 15:42

Beste,


De methode Gesret is een manueel therapeutische methode ter behandeling van astma, eczeem, allergie, hooikoorts en psoriasis.
Het heeft niets te maken met accupunctuur, massages, kloppingen, drukkingen, relaxatie, bezweringen of wat dan ook.
Skepp blijft tegen de barrière van onwetendheid en starheid van gedachte aanlopen. Niemand consulteerde de formateurs voor een volledige wetenschappelijke uitleg of het bijwonen van een behandeling. Hoe kan iemand dan een objectief oordeel vellen, het gemis aan objectiviteit wordt bij Skepp blijkbaar nog hoog in het vaandel gedragen. Het zijn niet alleen koks die lange messen dragen.

Jacques Gesret heeft zijn manuele therapie ontwikkeld na vele jaren studie. Dit heeft uiteraard veel tijd en energie maar ook geld gekost. Studies die in tegenstelling tot de meeste onderzoeken naar bvb medicatie niet gesponserd zijn door de farmaceutische industrie. Na een aantal jaren heeft Jacques Gesret hier dan ook de sleutel gevonden. Vandaar ook de resultaten waarbij 90 % van de mensen astma, allergie, eczeem vrij is. Is het dan niet verwonderlijk dat hij zijn werkingssysteem beschermt? De medische industrie zou voor minder. Het patent op zijn systeem is er om te vermijden dat mensen zich Gesret therapeut gaan noemen zonder de opleiding gevolgd te hebben. (Net zoals de industrie wil vermijden dat er niet / minder werkbare “klonen” van hun medicatie op de markt komt)
En aldus een niet werkbare therapie gaan uitoefenen onder de naam van Gesret. Dan krijg je inderdaad therapeuten die met relaxatie, naalden, massages en kloppingen beginnen die niets te maken hebben met de Gesret methode © .

Na het uitwerken van de therapie en zijn bevindingen heeft Jacques Gesret jaren getracht om politici, artsen, etc in de westerse wereld te overtuigen. Hij heeft hen zelfs persoonlijk uitgenodigd om een commissie samen te stellen waarvoor hij zich zou komen verdedigen
(reeds 30 jaar gelden). Tot op de dag van vandaag heeft hij geen antwoord gekregen. Steeds werden de deuren gesloten nog voor er een uitleg kon gegeven worden Deze mensen waren blijkbaar al volledig geïndoctrineerd door de farma industrie. Er viel waarschijnlijk niets aan te verdienen.
Een onderzoek opzetten is inderdaad niet moeilijk. Men moet dan wél de medewerking krijgen van longartsen en allergologen om de voor en na-onderzoeken op oa. de één secondewaarde te valideren of bv. te testen op schimmels en bepaalde infecties indien nodig.
Maar ook daar krijgen wij moeilijk toegang toe. Voor ons sluiten ook deze artsen vaak de deuren of weten niet hoe ze met de uitslag van de onderzoeken moeten omgaan.

Neemt Skepp de handschoen op? Neemt u ons mee naar een voor u aanvaardbaar wetenschappelijk niveau? Draagt u de kosten? We zijn bereid om mee te werken.

We kunnen ons vinden met de chromosoomuitleg die u geeft, maar blijft het niet verwonderlijk dat keer op keer een astma volledig genezen wordt na enkele behandelingen, of de longtesten alleszins duidelijk verbeterd zijn? Ook in gezinnen waar een familiaal karakter “vastgesteld” is in eczeem, allergie of astma. We kunnen u de volledige uitleg hieromtrent geven.

Na behandeling zijn patiënten klachtenvrij dit wil zeggen geen medicatie meer.
Dus ook geen cortisones of ontstekingsremmers meer met al hun nevenwerkingen. (450 doden tgv ontstekingsremmers in Nederland)
Daardoor is er een gedaalde kost aan sociale zekerheid, welke nu al uitgehold wordt door oa. de medicatie en de vele opnames.
We kunnen acute astmacrisissen snel opvangen ( in 3 à 5 minuten opgelost) (nu +/- 4000 gevallen met ziekenhuisopnames per jaar)
Er is bijgevolg een ontlasting van de artsen en ziekenhuizen om de chronische en acute mensen symptomatisch verder te helpen.
Er zijn in onze groep geen doden meer tgv astmacrisissen. (100 per jaar in België)
Er is dus ook geen werkverlet en economisch verlies tgv deze ziekten.
En bovenal we hebben goede patiëntenervaringen en geen schadeclaims in onze behandelingen. (Zelfs met manipulaties of het “kraken” zijn er geen schadeclaims )

Kortom, de methode Gesret © is veilig (géén schadeclaims), helpt de patiënt, ontlast onze sociale zekerheid en draagt bij tot het economisch systeem.

Tenslotte willen we nog even opmerken dat ook in de reguliere geneeskunst het percentage EBM vrij laag scoort, dat ook veel artsen zich vragen stellen omtrent de normering van EBM en dat ook veel van hen de term Experienced Based Medicine belangrijker achten.

Wij willen uw forum niet gaan overbelasten met technische gegevens die we gebruiken voor onze therapie zoals anatomie, neurologie, neurofysiologie (tenzij u dat graag hebt) dit zou ons alleen maar geloofwaardiger maken en niet passen op een site van non believers.
Onze optiek was de naam van de heer Gesret alle eer aan te doen voor zijn levenswerk en dit niet te laten benoemen als zomaar at random wat kneden, kloppen, naaldjes steken, …
Ook sturen wij niet aan op een polemiek want dat helpt niemand vooruit. Wij appreciëren uw kritische visie, omdat we zelf ook zo zijn op ons eigen werk en zijn steeds bereid om in een open respecterende dialoog méér klaarheid te brengen mocht dat nodig zijn.Met vriendelijke groeten

Steven Vereecke
Erwin Hermans
Formateurs Methode Gesret ©
Gesret
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 17 maart 2015, 15:12

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor willem_betz » 21 apr 2015, 16:41

Ik stuur dit door naar de artsopleiding van de VUB, misschien dat een student-arts bereid is om er een studie van te maken als eindwerk.
Stuur me eerst uw e-mail in een persoonlijk bericht (klik op PB of op de brief ernaast))
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor Gesret » 04 sep 2016, 18:44

Beste,


Ter vervollediging van de Gesret therapie voegen we graag het volgende toe :

De therapie die wij ondersteunen proberen we steeds verder wetenschappelijk te onderbouwen en te bewijzen, alsook te linken aan bestaande gekende en erkende vakken zoals anatomie, fysiologie, … zoals die ook toegepast worden in de reguliere geneeskunde.

Zoals u in de vorige posts kon lezen, dragen wij de wetenschap dan ook hoog in het vaandel.

Doordat wij intern een nog hogere kwaliteit nastreven is een deel van de Gesret groep overgestapt naar een nieuwe formatie. Deze heet vanaf heden “Manueel Neuro Immuun Therapie”.
Met onze groeiende wereldwijde groep zullen wij de therapie nog verder ontwikkelen en zijn werking verder bewijzen.

Groeten
Gesret
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 17 maart 2015, 15:12

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor Renaat » 04 sep 2016, 19:15

Gesret schreef:De methode Gesret is een manueel therapeutische methode ter behandeling van astma, eczeem, allergie, hooikoorts en psoriasis.
Het heeft niets te maken met accupunctuur, massages, kloppingen, drukkingen, relaxatie, bezweringen of wat dan ook.

Gesret schreef:Omdat Jacques Gesret absoluut de oorzaak van astma wilde aanpakken, is hij multidisciplinair te werk gegaan. Daardoor komen ook acupunctuur en voeding mee op de voorgrond.


Is het nog nuttig om je tekst verder te lezen?

Gesret schreef:De therapie die wij ondersteunen proberen we steeds verder wetenschappelijk te onderbouwen en te bewijzen, alsook te linken aan bestaande gekende en erkende vakken zoals anatomie, fysiologie, … zoals die ook toegepast worden in de reguliere geneeskunde.

Doordat wij intern een nog hogere kwaliteit nastreven is een deel van de Gesret groep overgestapt naar een nieuwe formatie. Deze heet vanaf heden “Manueel Neuro Immuun Therapie”.
Met onze groeiende wereldwijde groep zullen wij de therapie nog verder ontwikkelen en zijn werking verder bewijzen.

Om iets verder te doen is er op zijn minst een eerste aanzet nodig. Welk bewijs is er tot heden geleverd?
Renaat
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 28 jul 2012, 20:26

Re: Gesret Therapie

Berichtdoor JanC » 07 sep 2016, 15:17

Gesret schreef:Doordat wij intern een nog hogere kwaliteit nastreven is een deel van de Gesret groep overgestapt naar een nieuwe formatie. Deze heet vanaf heden “Manueel Neuro Immuun Therapie”.
Of was u het beu om altijd met dat copyright van Gesret opgescheept te zitten?
JanC
 
Berichten: 42
Geregistreerd: 21 okt 2006, 11:39
Woonplaats: Antwerpen


Keer terug naar Alternatieve behandelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten