Pagina 1 van 1

nevenwerkingen van homeopathie

BerichtGeplaatst: 28 feb 2013, 13:18
door willem_betz
een vraag aan SKEPP:
Ik heb een vraagje over homeopathie, ik hoop van harte dat jullie me hiermee kunnen verder helpen.
Er zijn talloze onderzoeksresultaten terug te vinden over het feit dat homeopathie NIET werkt. Maar is er ook wetenschappelijk bewijs voor het feit dat homeopathie NIET SCHADELIJK is? Hiermee bedoel ik niet het gegeven dat je, door het geven van homeopathie, andere klassieke behandelingen niet zou geven (en hierdoor schade kan oplopen), maar ik bedoel effectief of homeopathie zelf schadelijke effecten heeft/kan hebben. Hebben jullie weet van onderzoeken die hiernaar gebeurd zijn? Of kunnen jullie zelf een antwoord op deze vraag geven? Alvast heel vriendelijk bedankt!

Vermits de meeste gecommercialiseerde homeo middelen helemaal geen actieve stof bevatten zijn er daarvan geen medische nevenwerkingen te verwachten.
Bij overdosis van sommige oplossingen is er wel eens een lichte dronkenschap gemeld, door de alcohol.
Een aantal middelen zijn minder verdund en bevatten nog een beetje resten van plantaardige of dierlijke middelen, te weinig om enige medische werking te hebben, maar genoeg om allergieen te kunnen veroorzaken,
Die werden gemeld bij bijv rhus tox (=poison ivy) , echinacea...
Over individueel klaargemaakte middeltjes heb ik geen informatie gevonden, ik weet wel dat er soms voorschriften van onverdunde TM ( de moedertinctuur = de geconcentreerde oplossing) ook als homeo werden aangeprezen.
Dan is giftigheid of allergische reactie mogelijk.
Uit hun eigen enquetes blijkt dat nogal wat klanten van homeopaten jarenlang behandeld worden, dus een vorm van psychische therapie-afhankelijkheid is mogelijk.
Mijn opinie: het grootste actuele gevaar voor de volksgezondheid is hun actief afraden van vaccinaties. Ze ontkennen dat officieel, maar genoeg bewijzen dat ze de waarheid verdoezelen.
met vriendelijke groeten