ostheopathie

Homeopathie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, aromatherapie, Orthomoleculair (voedingssupplementen), Ayurveda, healing, Jomanda, ...

ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 10 okt 2012, 22:27

Na wat zoeken hebben we een ostheopaat gevonden die ons 8 jaar oud zoontje (tijdelijk) van zijn migraine wist af te helpen. We hebben er 2 moeten doen en de tweede kon het. Ze zei er wel eerlijk bij dat er nog behandelingen zouden kunnen nodig zijn.

Twee bemerkingen: - een kwaliteitslabel graag voor ostheopaten
en ik wil mijn jong zoontje diens prille lever en nieren niet onnodig belasten met pijnstillers, om nog te zwijgen van welke ellende het wel is migraine te hebben.

Ben zelf ook van een rugprobleem behandeld geweest door iemand die het kon oplossen voor mij, sindsdien nooit geen problemen meer, vroeger kon ik een paar keer per jaar mijn eigen sokken bijna niet aandoen. Heb trouwens een vrij zware job waarin ik mijn lichaam vrij zwaar belast. En dat kan ik nu zonder pijn.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor Martin Bier » 11 okt 2012, 08:37

In "Skepter" stond recentelijk (jaargang 22, nummer 2, 2009) een goed artikel over osteopathie. Het is nu gratis beschikbaar op de website (www.skepsis.nl).

Ik doe al heel lang aan wielrennen. In 1988 schoot het in m'n onderrug en kon ik me maandenlang nauwelijks bewegen. De orthopedisch chirurg die ik consulteerde stuurde me toen naar iemand die "osteopathic manipulation therapy" (OMT) zou doen. Mijn God, ik ben nog nooit zo depressief geworden als van dat eerste & laatste bezoek!!! De OMTrice wurmde haar armen op heel gecompliceerde manier om m'n heupen, m'n bovenbenen en m'n kruis en bewoog wat op en neer. Met haar mond op nog geen 20 cm van mijn penis legde ze me uit dat dit dan wel vreemd mocht aandoen, maar dat het soms toch echt hielp. Ze praatte op een toon alsof ik 3 jaar oud was. Bij het verlaten van het kantoor werd ik door de secretaresse om 70 dollar verzocht.

Ruggen zijn gecompliceerd. Van tijd tot tijd heb ik nog wel eens last. Soms straalt het ook door m'n rechterbeen. Het probleem kan maanden aanhouden en dan plotseling in de loop van een paar dagen weer weggaan. Als zo'n weggaan in jouw geval samenvalt met een tweede bezoek aan een tweede osteopaat, dan heb je misschien de neiging een causaal verband te zien. Maar niet iedere opeenvolging van twee gebeurtenissen is ook een oorzaak & gevolg.
Martin Bier
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 02 jun 2011, 16:21
Woonplaats: Greenville, North Carolina, USA

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 11 okt 2012, 10:27

@Martin Bier: precies daarom dat er een kwaliteitscode moet komen, officialiseer het beroep Ostheopaat en haal al de halve waarheden eruit. Nu breek ik waarschijnlijk iemands bek open als ik beweer dat er onder de gewone dokters ook mensen zijn die minder presteren dan hun collega's, zelf al meegemaakt, en dat mag dan natuurlijk wel.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor Digit » 11 okt 2012, 10:29

HERREBOUTKARL schreef:Na wat zoeken hebben we een ostheopaat gevonden die ons 8 jaar oud zoontje (tijdelijk) van zijn migraine wist af te helpen. We hebben er 2 moeten doen en de tweede kon het. Ze zei er wel eerlijk bij dat er nog behandelingen zouden kunnen nodig zijn.

Vermits migraine verband schijnt te houden met of beïnvloed kan worden door de gelaatszenuwen (nervus trigeminus) is het niet uitgesloten dat manipulatie daarop effect kan hebben. Maar dat is dan zoals druk uitoefenen op een japanse puzzel : als je het geluk hebt dat je toevallig juist drukt werkt het en anders druk je het spul misschien in de vernieling.

HERREBOUTKARL schreef:Twee bemerkingen: - een kwaliteitslabel graag voor ostheopaten
en ik wil mijn jong zoontje diens prille lever en nieren niet onnodig belasten met pijnstillers, om nog te zwijgen van welke ellende het wel is migraine te hebben.

Des te beter, maar je misschien eerst afvragen of het oorzakelijk verband - voor zover aanwezig - geen kwestie was van puur geluk. Zoontjes zijn nu eenmaal wat te kostbaar om mee te experimenteren !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8718
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Re: ostheopathie

Berichtdoor Digit » 11 okt 2012, 10:43

HERREBOUTKARL schreef:… precies daarom dat er een kwaliteitscode moet komen, … .

Kwaliteitscodes vragen wel iets stevigers dan wat anekdotiek op basis van hetgeen wel eens toevalstreffers kunnen geweest zijn !

HERREBOUTKARL schreef:…. haal al de halve waarheden eruit.

De hele waarheden die er in zitten zijn waarschijnlijk ook wel al terug te vinden in de reguliere geneeskunde. Alleen met minder bombarie. En als de osteopaten als beroepsgroep ernstig willen genomen worden dan is het hoog tijd dat ze zelf voor dat filter zorgen !

HERREBOUTKARL schreef:Nu breek ik waarschijnlijk iemands bek open als ik beweer dat er onder de gewone dokters ook mensen zijn die minder presteren dan hun collega's, …. .

Klopt, maar die zijn er in elke beroepsgroep. En dat zegt an sich niets over de ernst van de beroepsgroep in het algemeen. Dat er minder presterende piloten zijn maakt niet dat een vliegend tapijtje een valabel alternatief is voor je volgende vakantie.

HERREBOUTKARL schreef:…, zelf al meegemaakt, … .

Troost je, ik ook !

HERREBOUTKARL schreef: …, en dat mag dan natuurlijk wel.

Voor zover het de normale grenzen overschrijdt mag dat natuurlijk evenmin. Maar het is geen excuus voor kwakzalverij !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8718
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 11 okt 2012, 12:29

Tja,

Het blijven altijd mensen en mensen, zowel de geaccrediteerde dokters als de goedmenende alterneuten - ik besef echt wel dat je moet oppassen. Maar over dat experimenteren met mijn zoontje... ik denk dat het voor elke dokter soms wel eens moeilijk wordt hoe hij deze of deze patiënt nu zou moeten behandelen. Dat maakt elk doktersbezoek in meer of mindere mate een experiment. We zouden een boompje kunnen opbouwen over hoe juridisch een medische fout behandeld wordt cf een fout begaan door een niet-dokter maar veel zin heeft dat niet.

Maar idd dat de ostheopaten zich eens organiseren, want ze kunnen wel iets bereiken.

Nogmaals: ik geef mijn kind liever niet van jongs af aan allerhande pijnstillers, want daarvan weten we zeker dat er bijwerkingen zijn.

Over dat puur geluk... ik heb al 3 mensen zien sterven aan kanker omdat er op puur geluk werd geëperimenteerd met chemotherapie. Ik durf niet schatten van wat ze nu eigenlijk gestorven zijn, maar ik denk in de richting van veel te veel verzwakt door én kanker én chemotherapie. Eigenlijk was het niet puur geluk waarop gewerkt werd, maar statistiek, maar soms neigen beide sterk naar elkaar, het schrijft alleen wat wetenschappelijker.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor Renate » 11 okt 2012, 14:08

Werd er op goed geluk geëxperimenteerd, of sloeg de behandeling gewoon niet aan? Er zijn allerlei redenen, waarom mensen aan kanker dood kunnen gaan. Maar dat is geen reden om het heil in allerlei alterneuterij te zoeken, die helemaal niet helpt. Kanker is nu eenmaal een vervelende ziekte, waar nog steeds te veel mensen aan overlijden, deels omdat men nog machteloos is, deels omdat mensen hun heil hebben gezocht bij allerhande kwakzalvers.
Renate
 
Berichten: 2221
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: ostheopathie

Berichtdoor Digit » 11 okt 2012, 14:28

HERREBOUTKARL schreef:Het blijven altijd mensen en mensen, zowel de geaccrediteerde dokters als de goedmenende alterneuten - ik besef echt wel dat je moet oppassen. Maar over dat experimenteren met mijn zoontje... ik denk dat het voor elke dokter soms wel eens moeilijk wordt hoe hij deze of deze patiënt nu zou moeten behandelen. Dat maakt elk doktersbezoek in meer of mindere mate een experiment.

Tot op zekere hoogte. Artsen zijn nu eenmaal geen wonderdoeners of helderzienden. Alleen heb je in de reguliere geneeskunde een aantal onderzoeken vooraf, óók op de veiligheid. En daarna gestructureerde feedback-lussen. En dat maakt de uitslag al een pak betrouwbaarder.

HERREBOUTKARL schreef:Nogmaals: ik geef mijn kind liever niet van jongs af aan allerhande pijnstillers, want daarvan weten we zeker dat er bijwerkingen zijn.

100 % gelijk ! Daarnaast, de regulieren hebben geen alleenrecht op “bijwerkingen” : http://www.telegraaf.nl/binnenland/3998 ... eut__.html

HERREBOUTKARL schreef:Over dat puur geluk... ik heb al 3 mensen zien sterven aan kanker omdat er op puur geluk werd geëperimenteerd met chemotherapie.

Als niets doen gebeiteld naar de dood leidt dan is men wel eerder geneigd om voor een “kans” te kiezen, ook al is die relatief klein. En experimenteel van aard.

HERREBOUTKARL schreef:Ik durf niet schatten van wat ze nu eigenlijk gestorven zijn, maar ik denk in de richting van veel te veel verzwakt door én kanker én chemotherapie.

Kwestie van dosering. De hoeveelheid chemo die nodig is om de kanker er onder te krijgen kan wel eens genoeg zijn om ook de patiënt er onder te krijgen. Hoe voorzichtiger je doseert, hoe meer patiënten aan kanker zullen sterven. En hoe ruimer je doseert, hoe meer patiënten fataal kunnen verzwakken door de chemo. Helaas is er in de midden niet zoiets als een veilige vluchtheuvel. Dat moeten kankerpatiënten nu eenmaal aanvaarden. Gelukkig wordt de chemo steeds beter. Heb ik ook al aan den lijve ondervonden.
HERREBOUTKARL schreef:Eigenlijk was het niet puur geluk waarop gewerkt werd, maar statistiek, maar soms neigen beide sterk naar elkaar, het schrijft alleen wat wetenschappelijker.

Niet zozeer : statistiek gaat over grote aantallen, maar elke patiënt is een geval op zich. Wat geluk is nodig om aan de goede kant van de statistiek terecht te komen. En dat is niet altijd voorspelbaar, hoe betrouwbaar de statistiek als geheel ook mag zijn ! Bij een aandoening die in 999 gevallen op 1.000 te genezen is zal je maar die duizendste zijn !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8718
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 12 okt 2012, 12:48

Renate schreef:Werd er op goed geluk geëxperimenteerd, of sloeg de behandeling gewoon niet aan? Er zijn allerlei redenen, waarom mensen aan kanker dood kunnen gaan. Maar dat is geen reden om het heil in allerlei alterneuterij te zoeken, die helemaal niet helpt. Kanker is nu eenmaal een vervelende ziekte, waar nog steeds te veel mensen aan overlijden, deels omdat men nog machteloos is, deels omdat mensen hun heil hebben gezocht bij allerhande kwakzalvers.


Je kunt de bewering dat niet-reguliere behandeling van kanker niet werkt niet hard maken, dus hoef je dat ook niet te schrijven. Je zou correct zijn moest je schrijven dat de alternatieve behandeling geen garanties geeft, maar de reguliere behandeling geeft die ook niet, hoewel in die laatste wel onderzoek en statistiek geristreerd bestaat waardoor aangenomen kan worden dat ze effectief kunnen zijn.

Je kunt daar over discussiëren maar je zou uit het alternatieve circuit ook op dezelfde manier gesteunde werkzame stoffen halen moest je daar even gedreven onderzoek naar voeren. Alleen gebeurt dat niet. Dat is vooral jammer en eigenlijk kortzichtig. Het is een soort cordon sanitaire.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor Digit » 12 okt 2012, 13:16

HERREBOUTKARL schreef:Je kunt de bewering dat niet-reguliere behandeling van kanker niet werkt niet hard maken, dus hoef je dat ook niet te schrijven.

Je draait de bewijslast om : niet-reguliere behandelaars verkopen illusies zonder dat er ook maar een ernstige aanwijzing is dat ze die kunnen waar maken. Het is aan hún om de bewijzen van werkzaamheid te leveren. Daarnaast zijn er al massaal onderzoeken geweest die geen enkel effect (anders dan placebo) konden aantonen. Bovendien zijn de werkingsmechanismen ófwel totaal onbekend ófwel hoogst ongeloofwaardig. Redenen genoeg om de term “kwakzalverij” te hanteren !

HERREBOUTKARL schreef:Je zou correct zijn moest je schrijven dat de alternatieve behandeling geen garanties geeft, maar de reguliere behandeling geeft die ook niet, hoewel in die laatste wel onderzoek en statistiek geristreerd bestaat waardoor aangenomen kan worden dat ze effectief kunnen zijn.

Het verschil is dat de kwaks géén énkele waarborg kunnen geven (om van sommige risico’s nog te zwijgen) maar dat het reguliere circuit wel degelijk statistische waarborgen biedt. De keuze is snel gemaakt.

HERREBOUTKARL schreef:Je kunt daar over discussiëren maar je zou uit het alternatieve circuit ook op dezelfde manier gesteunde werkzame stoffen halen moest je daar even gedreven onderzoek naar voeren.

Waarom doen de alterneuten dat dan niet ? Boiron bv. heeft middelen genoeg. Daarnaast, heb jij een kristallen bol of zo ?

HERREBOUTKARL schreef:Dat is vooral jammer en eigenlijk kortzichtig. Het is een soort cordon sanitaire.

Neen, het is het logische besef dat men aan prutsers beter geen tijd verliest ! Als ex-kankerpatiënt ben ik maar al te blij dat men mij heeft kunnen behandelen met chemo. Als men in de plaats van gericht onderzoek naar veelbelovende moleculen zijn tijd vergooid had met het analyseren van allerhande kwakzalverij dan was ondergetekende, uw dienaar, vermoedelijk al 6 jaar geleden de pijp uit geweest. Het gaat hem wel degelijk om mensenlevens. Vergeet dat niet !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8718
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 12 okt 2012, 16:48

Digit,

Ik zou het allemaal zo fel niet interpreteren. De waarheid ligt meestal ergens in het midden. Dat midden vinden is de kunst.

En ik hoop dat je gezond mag blijven. Maar ik ben niet zo overtuigd van een chemotherapie die het afweersysteem verzwakt. Die nevenwerking wordt nu beetje bij beetje minder ernstig, en met de meer plaatselijke behandelingswijzen (kogels ipv kanonnen) gaan we erop vooruit.

Soit, dit ging over een kind met migraine dat er voorlopig van verlost is, dus niet nodig nog meer te kankeren...
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor Blueflame » 12 okt 2012, 22:23

HERREBOUTKARL schreef:Digit,

Ik zou het allemaal zo fel niet interpreteren. De waarheid ligt meestal ergens in het midden. Dat midden vinden is de kunst.

Praatjes voor de vaak. Dat is niet altijd zo.
boot.jpg
boot.jpg (5.74 KiB) 3882 keer bekeken

Het blauwe vakje is een boot die op een ijsberg dreigt te varen. Het midden houden is duidelijk niet de beste oplossing. De oplossing is links of rechts. Uw uitspraak is dus wel erg niets-zeggend. Het is waar dat die soms waar is, maar al even vaak is ze onwaar.

Soit, dit ging over een kind met migraine dat er voorlopig van verlost is, dus niet nodig nog meer te kankeren...

U maakt zich er hier wel erg gemakkelijk van af. Uzelf bracht 'kanker' in de discussie.
ref.: Do Okt 11, 2012 12:29 pm

Mvg.
Nonsense is our core business
Avatar gebruiker
Blueflame
Site Admin
 
Berichten: 4129
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:43

Re: ostheopathie

Berichtdoor Martin Bier » 13 okt 2012, 07:21

HERREBOUTKARL schreef:@Martin Bier: precies daarom dat er een kwaliteitscode moet komen, officialiseer het beroep Ostheopaat en haal al de halve waarheden eruit. Nu breek ik waarschijnlijk iemands bek open als ik beweer dat er onder de gewone dokters ook mensen zijn die minder presteren dan hun collega's, zelf al meegemaakt, en dat mag dan natuurlijk wel.


Kwaliteitscontrole is zinvol als je weet hoe en waarom iets werkt of niet werkt. Bij een reguliere medische behandeling kun je "controleren" of de juiste doses zijn toegediend, of de protocollen zijn gevolgd, of de apparatuur goed gekalibreerd was, etc. etc. Als een arts een gebroken sleutelbeen repareert, dan kunnen andere artsen de kwaliteit van de reparatiearbeid beoordelen. Maar met handoplegging, astrologie, osteopathie, gebedsgenezing en andere vage, vrijblijvende, niet-onderbouwde toestanden is elke "kwaliteitscontrole" bij voorbaat zinloos.
Martin Bier
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 02 jun 2011, 16:21
Woonplaats: Greenville, North Carolina, USA

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 15 okt 2012, 13:03

Blueflame schreef:
HERREBOUTKARL schreef:Digit,

Ik zou het allemaal zo fel niet interpreteren. De waarheid ligt meestal ergens in het midden. Dat midden vinden is de kunst.

Praatjes voor de vaak. Dat is niet altijd zo.
boot.jpg

Het blauwe vakje is een boot die op een ijsberg dreigt te varen. Het midden houden is duidelijk niet de beste oplossing. De oplossing is links of rechts. Uw uitspraak is dus wel erg niets-zeggend. Het is waar dat die soms waar is, maar al even vaak is ze onwaar.

Soit, dit ging over een kind met migraine dat er voorlopig van verlost is, dus niet nodig nog meer te kankeren...

U maakt zich er hier wel erg gemakkelijk van af. Uzelf bracht 'kanker' in de discussie.
ref.: Do Okt 11, 2012 12:29 pm

Ja, reply's zoals die van u wilde ik vermijden, ze getuigen van een neo-kleuter-bewustzijn.
Mvg.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 15 okt 2012, 13:09

Martin Bier schreef:
HERREBOUTKARL schreef:@Martin Bier: precies daarom dat er een kwaliteitscode moet komen, officialiseer het beroep Ostheopaat en haal al de halve waarheden eruit. Nu breek ik waarschijnlijk iemands bek open als ik beweer dat er onder de gewone dokters ook mensen zijn die minder presteren dan hun collega's, zelf al meegemaakt, en dat mag dan natuurlijk wel.


Kwaliteitscontrole is zinvol als je weet hoe en waarom iets werkt of niet werkt. Bij een reguliere medische behandeling kun je "controleren" of de juiste doses zijn toegediend, of de protocollen zijn gevolgd, of de apparatuur goed gekalibreerd was, etc. etc. Als een arts een gebroken sleutelbeen repareert, dan kunnen andere artsen de kwaliteit van de reparatiearbeid beoordelen. Maar met handoplegging, astrologie, osteopathie, gebedsgenezing en andere vage, vrijblijvende, niet-onderbouwde toestanden is elke "kwaliteitscontrole" bij voorbaat zinloos.


Maar met alles wat niet door de allesomvattende 'orde' wordt overvleugeld op een hoopje te gooien doet u de waarheid ook geen recht. Er zijn waardevolle zaken mogelijk met ostheopatie. Dat een cordon sanitaire van geleerden dat niet willen erkennen zal mij worst wezen. Ik kan alvast weer zelf mijn sokken aandoen, en dat is mij toch waardevoller.

Als men waarheden vanuit een macro-perspectief oplegt komt het nooit goed. De waarheid kruipt vanuit het micro-bestaan naar boven. Ik maak maar een vergelijk met economie maar ook daar is er teveel politieke contaminatie.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor Digit » 15 okt 2012, 18:48

HERREBOUTKARL schreef:De waarheid kruipt vanuit het micro-bestaan naar boven.

Misschien wel, maar dan niet onder de vorm van enkele selectief gekozen en oncontroleerbare anekdotes van enkele aanhangers !

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8718
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Re: ostheopathie

Berichtdoor Blueflame » 15 okt 2012, 19:00

HERREBOUTKARL schreef:
Ja, reply's zoals die van u wilde ik vermijden, ze getuigen van een neo-kleuter-bewustzijn.
Mvg.

Nee. Die tonen aan dat ik alle trukken van de foor hier al gezien heb.
Uitspraken die vaak waar zijn, voorstellen als altijd waar en daarom ook in dit geval waar.

Mvg.
Nonsense is our core business
Avatar gebruiker
Blueflame
Site Admin
 
Berichten: 4129
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:43

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 17 okt 2012, 08:05

Blueflame schreef:
HERREBOUTKARL schreef:
Ja, reply's zoals die van u wilde ik vermijden, ze getuigen van een neo-kleuter-bewustzijn.
Mvg.

Nee. Die tonen aan dat ik alle trukken van de foor hier al gezien heb.
Uitspraken die vaak waar zijn, voorstellen als altijd waar en daarom ook in dit geval waar.

Mvg.


vooroordelen correct benoemd
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor outremer » 17 okt 2012, 12:52

HERREBOUTKARL schreef:
Renate schreef:Werd er op goed geluk geëxperimenteerd, of sloeg de behandeling gewoon niet aan? Er zijn allerlei redenen, waarom mensen aan kanker dood kunnen gaan. Maar dat is geen reden om het heil in allerlei alterneuterij te zoeken, die helemaal niet helpt. Kanker is nu eenmaal een vervelende ziekte, waar nog steeds te veel mensen aan overlijden, deels omdat men nog machteloos is, deels omdat mensen hun heil hebben gezocht bij allerhande kwakzalvers.


Je kunt de bewering dat niet-reguliere behandeling van kanker niet werkt niet hard maken, dus hoef je dat ook niet te schrijven. Je zou correct zijn moest je schrijven dat de alternatieve behandeling geen garanties geeft, maar de reguliere behandeling geeft die ook niet, hoewel in die laatste wel onderzoek en statistiek geristreerd bestaat waardoor aangenomen kan worden dat ze effectief kunnen zijn.

Je kunt daar over discussiëren maar je zou uit het alternatieve circuit ook op dezelfde manier gesteunde werkzame stoffen halen moest je daar even gedreven onderzoek naar voeren. Alleen gebeurt dat niet. Dat is vooral jammer en eigenlijk kortzichtig. Het is een soort cordon sanitaire.100 jaar geleden was er alternatieve geneeskunde
100 jaar geleden was er reguliere geneeskunde
100 jaar geleden was de middelde leeftijd 45 jaar (of zoiets)

nu is er alternatieve geneeskunde
nu is er reguliere geneeskunde , maar staan ze een pak verder dan vroeger
nu is de gemiddelde leeftijd 75 jaar

'k Hoop dat je de trend begrijpt die ik wil zeggen
't Is natuurlijk niet alleen geneeskunde die vooruitgegaan is maar het is er toch wel een groot onderdeel van.
Tenzij de verhoging van de kennis van de handopleggers ook spectaculair gestegen is ?

Ik ken al zoveel mensen die er niet meer zouden geweest zijn zonder de huidge geneeskunde, dat ik het dom vind om er maar blijven tegen te vechten.
Als er dan al iets fout gaat, moet dat zeker niet geminimaliseerd worden maar het moet ook niet uitvergroot worden om gewoon je gelijk te krijgen.
Als we alles rommel van de alterneuten moeten gaan opsommen ....
Ik heb zoals iedereen het beste voor voor mijn dochters en ik ga ALTIJD naar een dokter (nen echte wel te verstaan).
Deus Vult
Avatar gebruiker
outremer
 
Berichten: 191
Geregistreerd: 20 jul 2011, 16:22
Woonplaats: Kasterlee

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 25 apr 2014, 21:27

Blueflame schreef:
HERREBOUTKARL schreef:Digit,

Ik zou het allemaal zo fel niet interpreteren. De waarheid ligt meestal ergens in het midden. Dat midden vinden is de kunst.

Praatjes voor de vaak. Dat is niet altijd zo.
boot.jpg

Het blauwe vakje is een boot die op een ijsberg dreigt te varen. Het midden houden is duidelijk niet de beste oplossing. De oplossing is links of rechts. Uw uitspraak is dus wel erg niets-zeggend. Het is waar dat die soms waar is, maar al even vaak is ze onwaar.

Soit, dit ging over een kind met migraine dat er voorlopig van verlost is, dus niet nodig nog meer te kankeren...

U maakt zich er hier wel erg gemakkelijk van af. Uzelf bracht 'kanker' in de discussie.
ref.: Do Okt 11, 2012 12:29 pm

Mvg.


Wat een debiele vergelijking.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 25 apr 2014, 21:42

outremer schreef:100 jaar geleden was er alternatieve geneeskunde
100 jaar geleden was er reguliere geneeskunde
100 jaar geleden was de middelde leeftijd 45 jaar (of zoiets)

nu is er alternatieve geneeskunde
nu is er reguliere geneeskunde , maar staan ze een pak verder dan vroeger
nu is de gemiddelde leeftijd 75 jaar

'k Hoop dat je de trend begrijpt die ik wil zeggen
't Is natuurlijk niet alleen geneeskunde die vooruitgegaan is maar het is er toch wel een groot onderdeel van.
Tenzij de verhoging van de kennis van de handopleggers ook spectaculair gestegen is ?

Ik ken al zoveel mensen die er niet meer zouden geweest zijn zonder de huidge geneeskunde, dat ik het dom vind om er maar blijven tegen te vechten.
Als er dan al iets fout gaat, moet dat zeker niet geminimaliseerd worden maar het moet ook niet uitvergroot worden om gewoon je gelijk te krijgen.
Als we alles rommel van de alterneuten moeten gaan opsommen ....
Ik heb zoals iedereen het beste voor voor mijn dochters en ik ga ALTIJD naar een dokter (nen echte wel te verstaan).


Fout, nog veel vroeger was er kruidengeneeskunde en daar is de farmacie uit ontstaan. Nog later werden aktieve stoffen geïsoleerd en nagemaakt. Wat nu alternatieve farmacie heet is in feite originele farmacie. Bovendien produceert de reguliere farmacie hoofdzakelijk verdovingsmiddelen, tot zelfs harddrugs, dus is de benadering van gezondheidszorg op zijn zachtst uitgedrukt nogal eenzijdig.

Er zijn nog talrijke andere factoren die bijdragen tot een langere levensduur, onder meer de luxueuzere levensomstandigheden, het uitblijven van oorlogen en voedselschaarste. Niet te vergeten ook de vooruitgang in de technische geneeskunde (de 'beenhouwerij') die m.i. veel betere resultaten boekt dan louter chemische behandelingen. Ik ben dan ook aanhanger van een gematigd attitude, waar de waardvolle elementen uit het alternatieve circuit het reguliere circuit aanvullen en waar mogelijk vervangen. Ik was zonder die ostheopaat ondertussen al onder het mes van een rugspecialist geweest, met een bekend veel te groot risico dat mijn rug nu kapot zou zijn. Mijn mening en mijn ervaring hé.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: ostheopathie

Berichtdoor willem_betz » 25 apr 2014, 22:38

Bovendien produceert de reguliere farmacie hoofdzakelijk verdovingsmiddelen


de technische geneeskunde (de 'beenhouwerij') die m.i. veel betere resultaten boekt dan louter chemische behandelingen.

Zou hij dat zelf geloven ? :roll:
Als er elementen uit het "alternatieve" bewezen waardevol blijken te zijn, dan worden ze aanvaard en opgenomen in de geneeskunde, en zijn ze niet meer "alternatief"
Uit individuele ervaringen (getuigenissen) mogen geen conclusies worden getrokken zonder eerst een algemeen overzicht te hebben gemaakt: hoeveel % werd geholpen, hoeveel % niet. Zo niet kan je evenzo met getuigen aantonen dat roken heel gezond is en je er heel oud mee wordt, want die gevallen zijn er !
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4703
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: ostheopathie

Berichtdoor Renaat » 26 apr 2014, 08:59

HERREBOUTKARL schreef:Fout, nog veel vroeger was er kruidengeneeskunde en daar is de farmacie uit ontstaan. Nog later werden aktieve stoffen geïsoleerd en nagemaakt. Wat nu alternatieve farmacie heet is in feite originele farmacie.


Er is een fundamenteel verschil tussen 'kruidengeneeskunde' en de moderne geneeskunde. Bij kruidengeneeskunde gaat men er vanuit dat bepaalde producten werken. Soms is dat ook werkelijk het geval, maar vaak ook niet (en is er sprake van een placebo-effect, spontane genezing, regressie naar het gemiddelde, ...).
Bij goede moderne geneeskunde is het de bedoeling dat de werking van producten wetenschappelijk bewezen zijn en de samenstelling van producten exact vastligt. Dat betekent niet dat dit altijd het geval is bij 'moderne geneeskunde' maar dat is op zijn minst het basisprincipe.
Dat soms dezelfde actieve bestanddelen gebruikt worden betekent dus niet dat kruidengeneeskunde en moderne geneeskunde zomaar hetzelfde zijn. Maar ik denk dat er weinig voorstanders zijn van moderne geneeskunde die niet erkennen dat planten (en dieren) stoffen kunnen bevatten die een effectief geneeskrachtige werking hebben en dat elke vorm van behandeling met (stoffen uit) planten zomaar terzijde dient geschoven te worden. Dat gebeurt gelukkig in de praktijk ook niet, zo wordt er o.a. uit taxus een belangrijke stof gehaald voor kankerbestrijding.

HERREBOUTKARL schreef:Bovendien produceert de reguliere farmacie hoofdzakelijk verdovingsmiddelen, tot zelfs harddrugs, dus is de benadering van gezondheidszorg op zijn zachtst uitgedrukt nogal eenzijdig.


Op wat baseer je die 'voornamelijk'. Volgens mij streeft men echt wel zoveel mogelijk genezing na, maar dat is niet altijd te bereiken.
Bovendien lijkt je hier onterecht te willen suggereren dat stoffen uit de natuur 'goed' zijn en die uit de 'regulieren farmacie' slecht. Gezien het soms om dezelfde stoffen gaat is die uitspraak natuurlijk vreemd. Maar daarnaast komen er ook in de natuur talloze voor de mens zeer schadelijke stoffen en ook verslavende stoffen voor. Verschillende van de bekende harddrugs zijn zelf 'natuurproducten'.

HERREBOUTKARL schreef:Er zijn nog talrijke andere factoren die bijdragen tot een langere levensduur, onder meer de luxueuzere levensomstandigheden, het uitblijven van oorlogen en voedselschaarste. Niet te vergeten ook de vooruitgang in de technische geneeskunde (de 'beenhouwerij') die m.i. veel betere resultaten boekt dan louter chemische behandelingen.


Het klopt dat er veel factoren zijn die de verlengde gemiddelde levensduur mede beïnvloeden. Dat betekent niet dat moderne geneesmiddelen daar geen aandeel in hebben. Zo is kindersterfte een belangrijke factor in de gemiddelde levensduur en is o.a. door vaccinatie de kindersterfte sterk teruggedrongen.

Beweren dat 'technische geneeskunde' veel betere resultaten oplevert dan de louter chemische behandeling vraagt toch echt meer onderbouwing. Op dit manier gebracht (en zonder verdere verduidelijking) lijkt me die uitspraak nergens op te slaan.
Vergeet trouwens ook niet dat 'technische geneeskunde' nu ook vaak pas goed werkt door de ondersteunende geneesmiddelen. Het is ver zoeken naar mensen die een operatieve ingreep ondergaan en daarbij geen enkele geneesmiddel toegediend krijgen.

HERREBOUTKARL schreef:Ik ben dan ook aanhanger van een gematigd attitude, waar de waardvolle elementen uit het alternatieve circuit het reguliere circuit aanvullen en waar mogelijk vervangen. Ik was zonder die ostheopaat ondertussen al onder het mes van een rugspecialist geweest, met een bekend veel te groot risico dat mijn rug nu kapot zou zijn. Mijn mening en mijn ervaring hé.


Het is een veelgebruikte 'truck' (hoewel het waarschijnlijk niet als truck bedoeld is) om zichzelf in het hokje 'gematigd' te duwen, ook als dat niet het geval is. Uit je uitspraken kan ik echter niet concluderen dat je gematigd bent.

Renaat
Renaat
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 28 jul 2012, 20:26


Keer terug naar Alternatieve behandelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron