Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Homeopathie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, aromatherapie, Orthomoleculair (voedingssupplementen), Ayurveda, healing, Jomanda, ...

Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Renate » 06 jul 2011, 11:09

Wat hebben we eigenlijk aan een artsenregister als zelfs notoire kwakzalvers als mevrouw Sickesz niet geschrapt kunnen worden. Een dame die beweert alles te kunnen genezen door manipulaties van de wervelkolom, inclusief schizofrenie en autisme mag zich gewoon arts blijven noemen.
http://www.westonline.nl/nieuws/haagse- ... ef-blijven
Renate
 
Berichten: 2234
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor willem_betz » 06 jul 2011, 12:17

mag zich gewoon arts blijven noemen.

en zoals 007, with a license to kill :cry:
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Magnolia » 06 jul 2011, 12:39

Het artsenregister kan hier niets aan doen, het registreert slechts.

Het Centrale Tuchtcollege neemt de beslissing en aangezien er niet voldoende druk op de ketel stond en er kennelijk te weinig publiciteit over het hoger beroep van Sickesz is geweest, heeft het CT opnieuw een van zijn ondoorgrondelijke oordelen ten gunste van een vakgenoot kunnen vellen.
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 469
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Renate » 06 jul 2011, 13:36

Het blijft toch te zot voor woorden dat men iemand als mevrouw Sickesz, die zoveel onzin uitkraamt gewoon als arts blijft beschouwen.
Renate
 
Berichten: 2234
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Jan Willem Nienhuys » 06 jul 2011, 14:55

Het BIG-register vermeldt (over M. van Reenen-Sickesz, dat is zoals ze bij de burgerlijke stand bekend staat met haar aanschrijfadres)

De inschrijving van mw. M. Sickesz in het register van artsen onder inschrijfnummer 29023861401 is op 14 juli 2010 geschorst.


De schorsing van een jaar kan dus op 14 juli 2011 weer worden opgeheven. Het is weliswaar betreurenswaardig als mensen onzin uitkramen, en nog erger als het artsen zijn. Maar nergens wordt dat verboden. Pas als een arts mensen verkeerd (grof, of medisch onverantwoord) behandelt kan er reden voor straf zijn. Schending van het beroepsgeheim kan ook reden zijn voor een tuchtrechtelijke veroordeling.

Overigens is een schorsing van een jaar ook al een forse straf. Ze is al eerder op zo' n manier de dans ontsprongen, dat wil zeggen dat een straf van het Regionaal Tuchtcollege in hoger beroep verminderd werd. Ik zal proberen de tekst van deze uitspraak op te halen via een link naar http://tuchtrecht.overheid.nl/ maar dat lukt me nu niet. Zoeken naar uitspraken van het Centraal Tuchtcollege tussen 24 juni en heden betreffende een arts levert een blanco op. Misschien is de uitspraak (nog) niet op die site gepubliceerd. Als iemand anders die uitspraak publiceert, des te beter.

Het houdt wel in dat als ze nog een keer over de schreef gaat, dan wordt het een definitieve doorhaling. Dat was ook zo bij Dankmeijer of Broekhuijse, ik ben vergeten welke, inzake Millecam. Die had aanvankelijk een jaar schorsing gekregen, hij ging in hoger beroep, maar terwijl het hoger beroep diende werd een andere zaak waarvoor hij ook al in beroep was gegaan definitief. Toen was hij dus bij het hoger beroep iemand met 'al een eerdere straf' en kreeg hij in hoger beroep definitieve doorhaling.
Jan Willem Nienhuys
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 09 dec 2007, 11:09
Woonplaats: Waalre, Nederland

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Jan Willem Nienhuys » 07 jul 2011, 00:30

Fouitje van mij in bovenstaande: weliswaar is Sickesz de afgelopen 51 weken geschorst geweest, maar de uitspraak is een voorwaardelijke schorsing van een jaar.
Jan Willem Nienhuys
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 09 dec 2007, 11:09
Woonplaats: Waalre, Nederland

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Magnolia » 15 jul 2011, 00:51

Op de website van de VtdK staat een bericht over de voorwaardelijke schorsing van mw Sickesz en het oordeel van het centraal Tuchtcollege.
http://www.kwakzalverij.nl/1341/Sickesz_herbenoemd_tot_dokter

Citaat:
( ......) Nadat het CTG nog vaststelt er zwaar aan te tillen dat Sickesz zich een jaar lang (ook naar eigen zeggen) niets heeft aangetrokken van de uitspraak van het RTG en gewoon als arts heeft doorgewerkt (een zaak voor justitie), komt het tot de verassende uitspraak dat kan worden volstaan met een voorwaardelijke schorsing.

De ondoorgrondelijke oordelen van het Centrale Tuchtcollege zijn eerder regel dan uitzondering. Beroep ertegen is niet mogelijk, dit is een groot hiaat in het Nederlandse juridische systeem. Een patiënt met een klacht tegen een BIG-geregistreerde behandelaar heeft minder rechten en geniet minder bescherming dan bijvoorbeeld een veroordeelde misdadiger.

Intussen blijven kennelijk de patiënten komen bij dokter Sickesz, ondanks de schorsing van het afgelopen jaar. Echt vreemd is dit niet, want wie raadpleegt het BIG-register om zijn eigen huisarts te controleren ? Of alle verpleegkundigen die aan het ziekbed verschijnen in het ziekenhuis ? Ik in elk geval niet.
Avatar gebruiker
Magnolia
 
Berichten: 469
Geregistreerd: 19 okt 2010, 12:38

Re: Orthomanueel arts Sickesz niet uit het artsenregister

Berichtdoor Berre » 16 jul 2011, 20:26

Zelf ben ik geen arts, maar in mijn beroep kunnen kleine fouten zeer grote gevolgen hebben, ook levensbedreigende. In onze opleiding werd er dus regelmatig op gehamerd dat ernstige beroepsfouten onmiddellijk, d.w.z. al dezelfde dag, tot intrekking van het brevet van beroepsbekwaamheid leidt. Dat brevet is trouwens sowieso maar drie jaar geldig, dan volgt weer een examen om de geldigheid ervan te verlengen. Na een intrekking start een langdurig en grondig onderzoek waarbij de preventief geschorste in het lang en het breed op de rooster wordt gelegd met allerlei psychologische en medische testen, plus een schriftelijk en mondeling examen over de beroepskennis en over zowat alle reglementen. Kortom, je wil zoiets in mijn job niet meemaken.
En dan lees je dat artsen, die wetenschappelijk zouden moeten zijn gevormd, wegkomen met elk mogelijke onzin en kwak. En dat ze levenslang ongenaakbaar zijn.
Conclusie: er scheelt wat aan de opleiding en aan de opvolging van artsen. Hoog tijd dat men intern orde op zake stelt en de rotte appels eruit gooit. De middeleeuwen zijn voorbij.
Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Johan Cruyff
Berre
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 24 dec 2008, 16:13


Keer terug naar Alternatieve behandelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast