CVS genezen

Homeopathie, osteopathie, chiropraxie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, aromatherapie, Orthomoleculair (voedingssupplementen), Ayurveda, healing, Jomanda, ...

Re: CVS genezen

Berichtdoor kil » 15 jan 2012, 00:19

En welk punt wil je nu precies maken? Hier staat absoluut niets nieuws in, laat staan iets wat de medische wereld moet schokken.
kil
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 23 jan 2008, 19:45
Woonplaats: Vlaams-Brabant

Re: CVS genezen

Berichtdoor taida » 15 jan 2012, 20:32

Deze topviroloog verkondigt wat patienten al jaren beweren, maar wat nog niet genoeg tussen de oren zit.

the CDC has stumbled when tackling CFS. The CDC has dismissed evidence that CFS is an organic disease, and spent funds on investigating psychiatric and trauma-related causes, rather than infectious origins. The agency also diverted funds designated for CFS to other programs. These and other missteps alienated the CFS patient community—the opposite of what the agency accomplished with the AIDS community.

In Belgie worden de patienten op dezelfde manier belazerd.
taida
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 28 nov 2009, 19:52

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 16 jan 2012, 02:45

Het is heel begrijpelijk dat als je zelf lijdt aan iets waarvoor nog geen afdoende behandeling bestaat, dat je dan meent dat er meer overheidsgeld zou moeten besteed worden aan research over die kwaal. Wie zou dat niet menen ?
Wat wel heel merkwaardig is dat een groepje CVS lijders zo sterk agressief-emotioneel reageert als er iemand durft onderzoek doen naar de werking van behandelingen met een psychologische component. In Engeland kreeg een onderzoeker zelfs doodsbedreigingen ! Toch zijn dergelijke behandelingen de enige waarvan tot nog toe enig objectief resultaat werd vastgesteld.
Hoeveel "organische" neptesten hebben we de revue al niet zien passeren, telkens weer een teleurstelling. Hoe zou het met de test van prof De Meirleir zijn ? Al lang niets meer van gehoord.
Vermoeidheid is een zeer vaag en veel voorkomende klacht bij (en na) heel veel ziekten, met heel veel verschillende verklaringen voor de fysiologie (het biochemisch-anatomisch mechanisme). Niet alle mechanismen zijn al gekend vrees ik. Vaak is er zowel een lichamelijke als een geestelijke component aanwezig, trouwens de "geest" is toch ook ons lichaam, nietwaar.
Ik hoop mee met de CVS lijders dat er iets zal komen, maar complotdenken, spaar ons daarvan aub .
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor kil » 16 jan 2012, 13:53

taida schreef:Deze topviroloog verkondigt wat patienten al jaren beweren, maar wat nog niet genoeg tussen de oren zit.
Dat er nog steeds geen infectie gevonden is die aan de basis ligt bedoel je? Vanaf het moment dat een mogelijke oorzaak geïdentificeerd wordt zal die behandeld kunnen worden. NIEMAND hier zal de BIOLOGISCHE component/gevolgen ontkennen! Maar er zit nu eenmaal ook een psychosociaal deel verbonden aan de aandoening en dat (proberen) behandelen is geen schande of misdaad. Voorlopig is dat het beste wat er is.
kil
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 23 jan 2008, 19:45
Woonplaats: Vlaams-Brabant

Re: CVS genezen

Berichtdoor windsurfer » 16 jan 2012, 14:12

Zo zit het precies Kil, maar Taida heeft er om voor mij onbekende reden voor gekozen dergelijke informatie niet door te laten dringen.
"keeping an open mind is a virtue, but not so open that your brains fall out"
Avatar gebruiker
windsurfer
 
Berichten: 568
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:58

Re: CVS genezen

Berichtdoor Jan Willem Nienhuys » 16 jan 2012, 15:34

taida schreef (iemand anders citerend)

Another possibility is that an infection initiates an immune response that spirals out of control, leading to CFS symptoms. This scenario implies that at least some CFS patients have underlying deficits in immune regulation.


Als men het niet meer weet, dan zegt men dat het immuunsystreem het gedaan heeft. Zijn er systematisch immunologische afwijkingen gevonden? Als het immuunsysteem verkeerd functioneert, of beter: als de hypothese van een verkeerd functionerend immuunsysteem aannemelijk lijkt, waarom is dan de hypothese van een verkeerd functionerend centraal zenuwstelsel niet even aannemelijk? Slechts een kleine fractie van wat het centrale zenuwstelsel 'doet', dringt door tot ons bewustzijn, en 'achter de schermen' gebeurt zo ontzettend veel, daar kan net zo goed iets mis zijn gegaan.
Jan Willem Nienhuys
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 09 dec 2007, 11:09
Woonplaats: Waalre, Nederland

Re: CVS genezen

Berichtdoor windsurfer » 17 jan 2012, 21:35

Jan Willem Nienhuys schreef: als de hypothese van een verkeerd functionerend immuunsysteem aannemelijk lijkt, waarom is dan de hypothese van een verkeerd functionerend centraal zenuwstelsel niet even aannemelijk?

Omdat mensen het tweede in verband brengen met 'gek zijn'. En wie wil er nou gek zijn?

W Betz schreef:heel merkwaardig is dat een groepje CVS lijders zo sterk agressief- emotioneel reageert als er iemand durft onderzoek doen naar de werking van behandelingen met een psychologische component. In Engeland kreeg een onderzoeker zelfs doodsbedreigingen ! Toch zijn dergelijke behandelingen de enige waarvan tot nog toe enig objectief resultaat werd vastgesteld.

Als de visie van sommige psychologen en psychiaters klopt, is CVS een somatoforme stoornis voortkomend uit verstoorde emotie- en agressieregulatie. Alleen maar de schijn van het benoemen van een psychologische component (lees: 'gek verklaren') is als een rode lap bij een stier houden.
<disclaimer: deze visie bevat PA ingrediënten! Poster dezes wenst niet aansprakelijk gehouden te worden voor emotionele opwellingen ontstaan door deze informatie> :wink:
"keeping an open mind is a virtue, but not so open that your brains fall out"
Avatar gebruiker
windsurfer
 
Berichten: 568
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:58

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 18 jan 2012, 02:18

windsurfer schreef:<disclaimer: deze visie bevat PA ingrediënten! Poster dezes wenst niet aansprakelijk gehouden te worden voor emotionele opwellingen ontstaan door deze informatie> :wink:

Ere wie ere toekomt, ook de horoscopentrekkers en tarotkaartenleggers gebruiken elementen uit de PA, die zeer waardevol zijn (voor hen dan toch) :wink: en ook vice versa.
De gelijkenis is treffend, wilde fantasieën verkopen alsof ze levensbepalend zijn en de klant zeer therapieafhankelijk maken. Dat laatste was vroeger, want nu doen de moderne PAn "korte" behandelingen, van maar 30 zittingen. :?
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

CVS genezen via Internet

Berichtdoor willem_betz » 03 maart 2012, 00:09

Chronischevermoeidheidssyndroom bij adolescenten: zeer positieve resultaten bij behandeling via internet

De Nederlandse studie FITNET (Fatigue In Teenagers on the internet) heeft bij adolescenten met het chronischevermoeidheidssyndroom een behandeling via het internet vergeleken met een traditionele (cognitieve) behandeling. De internetbehandeling blijkt heel wat efficiënter te zijn en bovendien geen bijwerkingen te veroorzaken.
http://www.lancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(12)60025-7/fulltext
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 07 jul 2012, 07:02

In bepaalde gevallen van CVS volstaat het de tandvullingen te vervangen door vullingen die geen zware metalen bevatten. Ook metalen protheses die vroeger gebruikt worden geven soms aanleiding tot onverklaarbare klachten. De nieuwere produkten die de laatste decennia worden gebruikt zijn ook niet altijd helemaal onschuldig, bv. sommige plastics die toch meer toxiciteit omvatten dan uit tests wordt aangenomen. Je wordt eigenlijk heel traag vergiftigd en het lichaam reageert met een afweerreactie, die veel energie kost. Daarnaast vermindert de functie van bepaalde organen door de toxische stoffen in het lichaam.

Die toxiciteit kan ook komen van het voedsel of de leefomgeving. De ene mens is gevoeliger dan de andere voor chemische stoffen. Je kunt CVS dan niet zomaar oplossen in het dokterskabinet.

Je zult hiervoor weinig bewijzen vinden, maar toch zijn al heel wat CVS patiënten hierdoor geholpen. Je kunt ook niet verwachten dat een firma zelf gaat onderzoeken op haar prothesen vroeger giftig waren. Wat heb je er ook aan als patiënt, om schadevergoeding te krijgen na een jarenlange rechtszaak die niet per sé in je voordeel uitvalt? Maar de personen die CVS hebben moeten zichzelf daarover wel eens bezinnen en zich afvragen, desnoods met gespecialiseerde hulp, of er een chemische oorzaak is aan hun ziekte. Misschien zullen er dan weer een paar mensen geholpen zijn.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: CVS genezen

Berichtdoor On track! » 07 jul 2012, 09:35

Dag Karl,

Je stelt dat bepaalde gevallen van CVS een oorzaak hebben in chemische vervuiling (tandvullingen, prothesen, omgeving). Het lijkt me vrij eenvoudig om de prevalentie van CVS te vergelijken met de concentratie van bepaalde chemische stoffen. Gelijkaardige onderzoeken zijn bvb gebeurd naar de gezondheidseffecten van amalgaam tandvullingen. Ik heb nog geen onderzoeken gezien die het oorzakelijk verband leggen dat jij beweert te ontwaren. Waar baseer jij je op?

Mvg
"Everything is vague to a degree you do not realize till you have tried to make it precise."
-Bertrand Russell-
Avatar gebruiker
On track!
 
Berichten: 762
Geregistreerd: 31 mei 2010, 09:59
Woonplaats: Gent

Re: CVS genezen

Berichtdoor HERREBOUTKARL » 08 jul 2012, 19:06

Ik draag gewoon aan wat sommige mensen als positief ervaren hebben. Ik ga me daarmee niet uitspreken over studies en statistiek. Ik heb daar zo mijn redenen voor - de wetenschap is ook niet absoluut. Maar als iemand met CVS beter wordt na het vervangen van tandvullingen, dan heb je tenslotte al meer dan een dokter die beweert dat het in je hoofd zit en je verder niet kan helpen. Misschien ben ik daarmee onconventioneel maar een mens heeft nog altijd zelf beschikking over zijn lichaam.
HERREBOUTKARL
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 24 maart 2012, 07:31

Re: CVS genezen

Berichtdoor kil » 09 jul 2012, 13:27

Ik draag gewoon aan wat sommige mensen als positief ervaren hebben. Ik ga me daarmee niet uitspreken over studies en statistiek.

Uiteraard niet, maar het is wel de ENIGE manier om na te gaan of een behandeling al dan niet effectief is. Waarom ga je anders CVS niet te lijf met bloodletting?

Maar als iemand met CVS beter wordt na het vervangen van tandvullingen, dan heb je tenslotte al meer dan een dokter die beweert dat het in je hoofd zit en je verder niet kan helpen.

Dan moet hij/zij die patiënt doorverwijzen. Probleem daarbij is dat mensen dan vaak in een BPS-context terechtkomen (wat in mijn ogen ook nodig is) maar ze zelf niet met dat etiket om kunnen gaan. Als je soms nog maar hint naar een gesprek met een psycholoog kruipen ze al in hun schulp.

Misschien ben ik daarmee onconventioneel maar een mens heeft nog altijd zelf beschikking over zijn lichaam.
Volledig terecht ook, maar dan zijn eventuele gevolgen ook voor diens rekening.


Groetjes,

kil
kil
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 23 jan 2008, 19:45
Woonplaats: Vlaams-Brabant

Re: CVS genezen

Berichtdoor axxyanus » 09 jul 2012, 13:41

HERREBOUTKARL schreef:Ik draag gewoon aan wat sommige mensen als positief ervaren hebben. Ik ga me daarmee niet uitspreken over studies en statistiek. Ik heb daar zo mijn redenen voor - de wetenschap is ook niet absoluut.

Dat de wetenschap niet absoluut is, is geen reden om haar te negeren.

HERREBOUTKARL schreef:Maar als iemand met CVS beter wordt na het vervangen van tandvullingen, dan heb je tenslotte al meer dan een dokter die beweert dat het in je hoofd zit en je verder niet kan helpen. Misschien ben ik daarmee onconventioneel maar een mens heeft nog altijd zelf beschikking over zijn lichaam.

En hoeveel mensen worden niet beter na het vervangen van hun tandvullingen?

Mensen beschikken inderdaad zelf over wat er met hun lichaam gebruikt en als er iemand met CVS al zijn vullingen wil laten vervangen in de hoop op verbetering dan heeft hij legaal dat recht. Maar het gaat hier op dit forum niet om iemands legale rechten, het gaat hier om de inschatting in hoeverre dit een reële verwachting is dan wel eerder een onrealistische hoop. Want als die persoon na het vervangen van zijn tandvullingen helemaal niet beter wordt dan heeft die heel wat tijd en geld verloren zonder enig soelaas.

Dus welke kans heeft iemand met CVS dat het beter met hem zal gaan als hij zijn tandvullingen laat vervangen? Of vind je dat een CVS-patiënt hoe dan ook beter zijn tandvullingen laat vervangen hoe klein de kans ook is dat het zal helpen?

Wat is eigenlijk de kans dat iemand met CVS, spontaan beter wordt?
Al mijn hier geuite meningen zijn voor herziening vatbaar.
Avatar gebruiker
axxyanus
 
Berichten: 3006
Geregistreerd: 10 dec 2006, 15:51
Woonplaats: Sint-Pieters-Leeuw

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 19 okt 2014, 22:47

Er zijn hier meerderen die Kris heten. Ik heet ook Kris. En ik beweer ook de oplossing te hebben voor CVS/ME.

Dit ondanks dat ik de oorzaak niet ken. Ik ben geen arts, geen onderzoeker en volgens velen dus ongeloofwaardig.

Alleen is het niet eenvoudig om het bekend te maken: verenigingen zijn blijkbaar vooral bezig met ledenwerving, organisatie van lezingen,...

Blijkbaar wordt geen eenvoudige oplossing verwacht: men verwacht een of andere viroloog die eindelijk een bijzonder virus ontdekt en een farmaceutisch bedrijf dat dan met een nieuwe moleculaire dure oplossing komt. Ik ben zelfs bereid om mensen die het willen proberen financieel te steunen.
Uiteraard dienen deze eerst de nodige artsen te hebben geraadpleegd om bekende ziekten uit te sluiten.
Mijn vrouw heeft liever dat ik nu gewoon gezond verder leef, want al dit geschrijf kan alleen een hoop zever meebrengen. Ik vind het echter mijn plicht om anderen te helpen nu ikzelf de oplossing ken.

Resultaat is er erg vlug: na enkele dagen tot een week voelt men duidelijk de werking.

Het gaat over de dagelijkse inname van NAC (aminozuur): 600 mg samen met 500mg vitamine C(mag ook een multivitamine zijn met de Vitamine C daarin). Er is geen speciaal dieet nodig.

Raar genoeg vind men in de medische sector verschillende -totaal diverse- beperkte medische toepassingen met NAC: tegen slijmvorming, als anti-gif tegen paracetamol,bij orgaantransplantatie en zelfs de psychiatrie.

Ik weet zeker dat dit heel wat personen kan helpen, wellicht niet iedereen. Voor mij is een nieuwe levensfase aangebroken. De vorige was een nachtmerrie.
Ik daag iedereen uit-ook Skepp-om te helpen door het te proberen; niet voor mij want ik ben nu gezond, doch voor al die mensen waarvan het lijden grof onderschat wordt.

Groeten, Kris
Edit BLueflame 21 oktober 2014:
E-mailadres verwijderd.
Dit ruikt sterk naar reclame.
En een hoog kwakgehalte.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 16 nov 2014, 18:20

Chronisch vermoeid zijn, hoeft niet steeds hetzelfde te dekken (symptomen, andere oorzaken)

Enkele symptomen bij mij: problemen met verstoorde darmen (zoals bij de meeste chronisch vermoeiden),

specifiek: als ik een uur op een stoel zit heb ik (spier)pijn aan mijn achterste (heb iemand met CVS gekend met ditzelfde specifieke probleem).

Mijn toestand is ook sterk verbeterd door geen brood meer te eten. Ik heb geen allergie (medisch laten testen) en denk ook niet dat
ik overgevoelig ben voor gluten: symptomen zijn anders. Vermoed dat er in brood (at verschillende soorten) een additief zit dat mijn lichaam niet verdraagt. Na het eten van brood had ik nooit een verzadigd gevoel en dus snel terug honger. Voor de rest eet ik erg gevarieerd.
Eigenaardig: de eerst 2 weken na het onthouden van brood, reageerde mijn lichaam heftig.

Nog iemand zulke ervaringen ?
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor Renaat » 16 nov 2014, 19:55

Dirk Katz schreef:Mijn toestand is ook sterk verbeterd door geen brood meer te eten. Ik heb geen allergie (medisch laten testen) en denk ook niet dat
ik overgevoelig ben voor gluten: symptomen zijn anders. Vermoed dat er in brood (at verschillende soorten) een additief zit dat mijn lichaam niet verdraagt. Na het eten van brood had ik nooit een verzadigd gevoel en dus snel terug honger. Voor de rest eet ik erg gevarieerd.


- Heb je al eens zelfgebakken brood geprobeerd op basis van meel zonder additieven?
- Lijkt het je geloofwaardig dat alle broodsoorten dezelfde additieven bevatten?
- Lijkt het je geloofwaardig dat die additieven in geen enkele andere voedingsmiddel voorkomen?
Renaat
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 28 jul 2012, 20:26

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 17 nov 2014, 02:38

Dirk Katz schreef:Enkele symptomen bij mij: problemen met verstoorde darmen (zoals bij de meeste chronisch vermoeiden),
specifiek: als ik een uur op een stoel zit heb ik (spier)pijn aan mijn achterste (heb iemand met CVS gekend met ditzelfde specifieke probleem).
Mijn toestand is ook sterk verbeterd door geen brood meer te eten. Ik heb geen allergie (medisch laten testen) en denk ook niet dat
ik overgevoelig ben voor gluten: symptomen zijn anders. Vermoed dat er in brood (at verschillende soorten) een additief zit dat mijn lichaam niet verdraagt. Na het eten van brood had ik nooit een verzadigd gevoel en dus snel terug honger. Voor de rest eet ik erg gevarieerd.
Eigenaardig: de eerst 2 weken na het onthouden van brood, reageerde mijn lichaam heftig.
Nog iemand zulke ervaringen ?

Beste Dirk,
dit forum is niet geschikt voor medisch advies, dat is ook de bedoeling niet, maar uw verhaal doet toch wel even denken aan het zgn prikkelbare-darm syndroom.
kijk eens naar http://www.thuisarts.nl/prikkelbare-darm/ik-heb-prikkelbare-darm en overleg eens met uw huisarts.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 15 dec 2014, 16:13

er relevante zaken aan het licht gekomen:


- personen met CVS/ME zijn hoog gevoelig: dit is helemaal geen ziekte: men dient wel te weten hoe er mee om te gaan

- deze personen verdragen verschillende soorten voedsel niet. Hoewel ze geen allergie hebben hebben ze wel overgevoeligheid aan veel soorten voedsel. Het grote probleem is: hoe weet men welke?

Mogelijke symptomen(individuele verschillen): na het eten van zulk voedsel: jeuk: vooral bovenaan op hoofd,

tussen de benen; verstoorde darmen, verstoorde ontlasting/plassen. Eventueel: depressie, slaapproblemen,

chronische vermoeidheid, spierpijnen, oedeem. Op langere termijn: overgewicht.


Na jaren lang onderzoek gevonden welke voeding juist te mijden. Het is juist voeding die dikwijls aanbevolen wordt, wegens gezond. Doch funest voor personen met CVS/ME: RAUWKOST.


En dit in de breedste zin van het woord. Wil u zich beter voelen mijd dan absoluut alles wat in verband komt met rauw:


-eigenaardig genoeg dus veel bio-voeding mijden: personen met CVS/ME gaan juist meer op hun voeding letten en MEER bio eten. Wel uiteraard voldoende GEKOOKTE en GEPASTEURISEERDE voeding.

Absoluut te mijden: rauwe groenten en fruit. Doch ook een hele andere reeks:

rauwe olie zoals rauwe olijfolie(mayonaise:meeste andere 'frituursausen'geven geen probleem),room(kan ook in soep zitten, ijskreem,taart),noten,niet gepasteuriseerd fruitsap of melk, kazen met niet gepasteuriseerde melk,brood met zaadjes/pitten,...

Voor andere (gezonde) mensen is rauwkost erg gezond.

Men kan altijd nog een multivitamine dagelijks nemen met zoveel mogelijk verschillende vitamines/mineralen in kleine dosis.

Het is alsof men een dieselwagen heeft en men benzine tankt en dan defecten aan de wagen zoekt en niet vind.
Benzine is beter voor het milieu dus tank benzine.
Gelijkaardig beveelt men aan om 'gezond' te eten: veel fruit en groenten...

Waarom bepaalde personen niks rauw verdragen is mij een raadsel.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor Jinny » 15 dec 2014, 21:08

Vind het een beetje onzinnige ideeën..
Heb net een vriendin weggebracht welke aan MS is gestorven, 42 jaar.
Is ongeveer 25 jaar ziek geweest....
Die heeft alles geprobeerd.
Glaube heißt nicht wissen wollen, was wahr ist.

Future World


73 Jinny .--. . .---- .-. . .- PE1REA
Email, put amsat dot org behind the call
Avatar gebruiker
Jinny
 
Berichten: 161
Geregistreerd: 04 sep 2011, 17:27

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 16 dec 2014, 17:53

Waarom krijgt men CVS/ME??? Laatste onderzoek wijst uit dat het wellicht aangeboren is (genetisch?).

Ondanks dat, hebben deze personen als kind er geen last van. Het begint bij kinderen meestal rond 10 jaar,doch het kan evengoed beginnen op latere leeftijd. De symptomen nemen alleen maar toe met het ouder worden...een neerwaartse spiraal...tenzij men zijn voedselpatroon om een of andere reden totaal omgooit en toevallig de meeste van deze 'rauwe' producten niet meer eet of drinkt.

Niet moeilijk dat de medische wereld hier niet direct een oorzaak vind.


Een speld in een hooiberg:

Het vinden van de overeenkomst tussen deze verschillende producten is als het vinden van een speld in een hooiberg.

B.v. fruitsap: sommige wordt verdragen, anderen niet. Dit hangt af van hoe het fruitsap is bewerkt (verhit).


deze personen verdragen verschillende soorten voedsel niet. Hoewel ze geen allergie hebben zijn ze wel overgevoeligheid aan veel soorten voedsel. Het grote probleem is: hoe weet men welke?

Mogelijke symptomen(individuele verschillen): na het eten van zulk voedsel: jeuk: vooral bovenaan op hoofd,

tussen de benen; verstoorde darmen, verstoorde ontlasting/plassen. Eventueel: depressie, slaapproblemen,

chronische vermoeidheid, spierpijnen, oedeem. Op langere termijn: overgewicht.


Na jaren lang onderzoek gevonden welke voeding juist te mijden. Het is juist voeding die dikwijls aanbevolen wordt, wegens gezond. Doch funest voor personen met CVS/ME: RAUWKOST.


En dit in de breedste zin van het woord. Wil u zich beter voelen mijd dan absoluut alles wat in verband komt met rauw:


-eigenaardig genoeg dus veel bio-voeding mijden: personen met CVS/ME gaan juist meer op hun voeding letten en MEER bio eten. Wel uiteraard voldoende GEKOOKTE en GEPASTEURISEERDE voeding.

Absoluut te mijden: rauwe groenten en fruit. Doch ook een hele andere reeks:

rauwe olie zoals rauwe olijfolie(mayonaise mijden:meeste andere 'frituursausen'geven geen probleem),room(kan ook in soep zitten, ijskreem,taart),rauwe visolie,noten,niet gepasteuriseerd fruitsap of melk, kazen met niet gepasteuriseerde melk,brood met zaadjes/pitten,...kan ook in capsules zitten met b.v. vitamines

Voor andere (gezonde) mensen is rauwkost erg gezond.

Men kan altijd nog een multivitamine dagelijks nemen met zoveel mogelijk verschillende vitamines/mineralen in kleine dosis.

Het is alsof men een dieselwagen heeft en men benzine tankt en dan defecten aan de wagen zoekt en niet vind.
Benzine is beter voor het milieu dus tank benzine.
Gelijkaardig beveelt men aan om 'gezond' te eten: veel fruit en groenten...


Sommige smoothies zijn zonder risico, anderen kunnen uw darmen een week verstoren. Cola is meestal funest,

Fanta wordt meestal verdragen (is zowat de enige limonade zonder problemen).

Ook het effect is verschillend: het nadelig effect na het drinken van cola is vrij kort, dat van een Smoothie eventueel erg lang.

Als men toevallig enkele dagen niks heeft gegeten of gedronken met iets rauws, dan krijgt men een soort ontwenningsverschijnselen (kan b.v. slijmvorming of misselijkheid zijn, slaapproblemen,...)

Zoals je ziet: als je niet echt weet wat echt te mijden, dan krijgt men golven van zich beter of slechter voelen zonder dat men het verband ziet.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor Jinny » 16 dec 2014, 19:25

Misschien wil je even begrijpen dat ieder mens ergens anders op reageert, is iets wat de voedsel en homeo goeroes nog wel eens willen vergeten.
De een reageert op melk, de ander niet.
Per persoon verschillend.

Je poneert zaken waar je de minste bewijs voor hebt.
Ben je nu al zat.
Glaube heißt nicht wissen wollen, was wahr ist.

Future World


73 Jinny .--. . .---- .-. . .- PE1REA
Email, put amsat dot org behind the call
Avatar gebruiker
Jinny
 
Berichten: 161
Geregistreerd: 04 sep 2011, 17:27

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 16 dec 2014, 20:31

tenzij Katz ons soliede bewijzen toont voor zijn stellige beweringen, beschouw ik het als kwakko-prietpraat.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 17 dec 2014, 10:53

Gelieve te noteren dat men ook 'kruiden'capsules en/of kruiden dient te mijden die 'rauwe' bestanddelen bevatten.

Hopelijk gaan personen met CVS proberen alle 'rauwe' voeding te mijden. Op andere reactie gedetailleerde uitleg.

Ook op een andere manier kan gezond gegeten worden, zelfs zonder Bio en/of kruiden.

Deze 'rauwe' stoffen kunnen funest zijn voor iemand met CVS/ME.

Als personen dit uitproberen zullen ze snel merken dat het echt zo is. Indien ze uiteraard onder genoemde noemer van CVS/ME vallen.

Nu krijgt al vlug iemand de stempel als men vlug vermoeid is, de redenen kunnen uiteraard divers zijn.

In ieder geval dient men geen euro uit te geven of nepproducten te nemen en/of nepbehandelingen ondergaan.

Hopelijk wordt dit wetenschappelijk ten gronde onderzocht.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 17 dec 2014, 13:05

Hopelijk wordt dit wetenschappelijk ten gronde onderzocht.

Dus het is nog niet onderzocht? Toch beweer je het al met stelligheid ?
Dat de meeste rauwkost moeilijker verteert, meer energie vraagt, is al vele jaren geweten.
Graseters hebben daar meerdere magen en een portie herkauwen voor nodig.
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 12 jan 2015, 16:46

Bij overmatige stress verandert de darmstructuur. (Cfr. studie A.van Kalkeren, in vitro op muizen).

Stress kan veel oorzaken hebben: overbelast worden(mentaal en/of lichamelijk), tijdsdruk, shiftwerk,slecht slapen, bepaalde gebeurtenissen...

Als de darmstructuur verandert is verdragen wel geen 'rauw' voedsel' en bepaalde medicatie: zie andere bijdrage.

Het probleem zit dan niet meer in het hoofd, doch in de darmen. Daar dient men het probleem op te lossen + zoeken naar een situatie met minder stress: dit is in onze maatschappij echter moeilijk. Ouders zijn dikwijls te veeleisend voor hun kinderen. Studieniveau is meestal geen kwestie van niet willen, doch niet kunnen. Onderzoek samen met uw kinderen wat hun capaciteiten zijn en laat ze zelf beslissen. Beter onder hun capaciteit (met vreugde) dan boven hun capaciteit (met ellende). Personen die zelf gemakkelijk hebben kunnen studeren, denken dat dat bij iedereen zo is...

Ook heel wat werkgevers zijn niet bereid om mensen in een andere omgeving tewerk te stellen als het te moeilijk wordt. Shiftmensen dienen het maar zelf te bekijken als ze niet meer meekunnen. Dagjobs worden liever uitbesteed of aan vriendjes gegeven. Aanbevelingen van onderzoeken zoals slaapkliniek worden gewoon genegeerd. Wetgeving in België lijkt mooi op papier, doch in praktijk worden heel wat mensenlevens alzo verwoest

Voordat men kwak kak roept: zie studie van Kalkeren + recente studie: stress zit niet in het hoofd doch in de darmen.
Meer en meer studies stellen het nut van anti-depressiva in vraag. Ook leest men hier niks over de vele frauduleuze wetenschappelijke studies.
Dit is misschien geen kwak, doch misschien wel een misdaad tegen de menselijkheid.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 12 jan 2015, 18:00

Dat stress vaak darmproblemen veroorzaakt is al eeuwen geweten. Dat kan zich uiten als verstopping, of ook explosieve diarree, of zelfs gewoon als krampen en winderigheid.
Mensen met geprikkelde darmen krijgen vaak meer last als ze lastig verteerbaar eten, zoals rauwkost.
ter info: "in vitro" wil zeggen: in een proefbuis, dus niet op een levend wezen, dan spreekt men van "in vivo"
Wat is het verband met de titel CVS genezen ?
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 13 jan 2015, 18:47

Dat de structuur van de darmen veranderd is m.i. pas duidelijk door de studie van A.van Kalkeren.
Duidelijk is dat daar verder wetenschappelijk onderzoek voor nodig is op mensen.
Het zijn dan die darmen die op hun beurt oorzaak zijn van vermoeidheid en depressie (volgens recente studie).
Daarom is er noodzaak om die darmen goed te krijgen (medicatie?), geen medicatie die inwerkt op de hersenen.
Blijkbaar wordt er in België geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar CVS ????
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor Renate » 13 jan 2015, 20:15

Oorzaak, of gevolg?
Renate
 
Berichten: 2234
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 07 mei 2015, 16:29

Kunnen de wetenschappers eens niet op zoek naar bacteriën.
Veel wijst in die richting. Bacteriën aanverwant met legionella; die zich in warm water bevinden
en die alleen kunnen binnendringen door verneveling.
Enige oplossing is dan alle verneveling vermijden: douchekop afschroeven en weg dus.
Antibiotica heeft maar tijdelijk nut, doordat men zich steeds terug besmet.
Bacteriën verdwijnen zelf uit het lichaam, doch kan ruim 2 maanden duren.
Blijkbaar zijn sommige personen kwetsbaar voor deze bacteriën en anderen niet.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor pugi » 11 mei 2015, 14:19

Dirk,
Kunnen de wetenschappers eens niet op zoek naar bacteriën.
Veel wijst in die richting. Bacteriën aanverwant met legionella; die zich in warm water bevinden
en die alleen kunnen binnendringen door verneveling.

Wat is veel? Kun je verwijzen naar studies?
Als ervaringsdeskunidge al heeeeel veeeeel theorien omtrent CVS de revue zien passeren, maar de douchekop is een nieuwe.

De oorzaak van CVS is nog steeds niet gekend. Er is al veel de reveu gepasseerd; virussen, retrovirussen, bacterien, toxinen, zware metalen, auto-immuun, ..., maar men weet het nog steeds niet
CVS zal waarschijnlijk een verzameling ziekten blijken te zijn. Er is onderzoek dat zich richt op virussen, immuunsysteem en de darmflora. Het Microbe Discovery Project van professor Ian Lipkin raakte helaas niet gefinancierd eind vorig jaar. In de UK probeert IiME een darmflora onderzoek gefinancierd te krijgen. Dichter bij huis doet professor Jeroen Raes ook onderzoek naar de darmflora (darmfloraproject van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie). Niet specifiek voor CVS, maar je kunt het wel aanvinken op het vragenformulier en hij zoekt nog vrijwilligers.

Als ik het me goed herinner, zijn er in Nederland wel gevallen van CVS beschreven na Q-koorts (bacterie). ME (myalgische encefalomyelitis) is per definitie een chronische vorm van post-virale vermoeidheid. In beide laatste gevallen gaat het dus om iets dat gebeurt nadat de originele infectie weg is.
pugi
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 03 maart 2011, 20:58

Re: CVS genezen

Berichtdoor Dirk Katz » 03 jan 2016, 10:43

jarenlang heb ik blijkbaar verkeerde pistes gevolgd. Niet moeilijk als je door de medische wereld niet geholpen wordt.

CVS is een verzamelnaam van veel dat men niet vind. Typerend is dat men de patiënt de schuld geeft: te weinig wilskracht, ongezonde levenswijze,....

Ondertussen heb ik veel bijgeleerd over mijn eigen ÇVS.

Ik drink geen druppel koffie meer, ook geen decaf. Mijn gezondheid is op korte tijd nu fel vebeterd.Ik heb vanalles met koffie uitgeprobeerd: heb toch eens geprobeerd om terug 1 tas koffie te drinken: weken erg ziek geweest.

Nog een opmerkelijke vaststelling: ik kan geen druppel rauwe olie hebben: krijg dan een enorme gasontwikkeling met krampen.
Bij het drinken van 2 glazen versgeperst sinaasappelsap: wel 10x moeten opstaan om te gaan plassen. Heb ik ook als ik cola drink.

Onlangs beetje caliumbicarbonaat ingenomen (apotheek): vreselijke verstopping.

Vermoed dat dit alles wijst op een ernstige afwijking vertering i.v.m. zuur/base-vorming. Heb nog altijd geen specialist gevonden die hier vertrouwd mee is en kan helpen. Liefst omgeving Antwerpen. Kan iemand zo iemand opgeven?

Een groot deel van mijn leven is al van mij afgenomen. Hopelijk wil iemand mij helpen i.pl.v. mij belachelijk te maken en te beschuldigen.

Indien geen enkele arts dit kan, is de vraag of het kwakzalvers zijn. Jarenlang heb ik verkeerde pillen moeten slikken.
Dirk Katz
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 19 okt 2014, 13:35

Re: CVS genezen

Berichtdoor Vegamobiel » 03 jan 2016, 13:12

Je bent zo vol van je eigen gelijk dat er niemand zal zijn die je kan helpen met de waarheid te zeggen.
Wil je echter geloven wat kwakkers vertellen en zij gaan mee in jou verhaal, dan ga je daar goede resultaten halen.
Dit is niet om dat de wetenschap faalt maar omdat jij je zelf zoveel aanpraat dat je het zelf gaat geloven.

Jb
Spelfouten worden niet gemaakt, maar door mensen uitgevonden!
Vegamobiel
 
Berichten: 148
Geregistreerd: 30 okt 2006, 21:47

Re: CVS genezen

Berichtdoor Wet Willie » 07 jan 2016, 03:42

Ik heb vandaag een folder/uitnodiging onder ogen gekregen voor een reeks lessen 'eutonie'. Het wordt voorgesteld als "een westerse, ervaringsgerichte lichaamspedagogie, een praktische weg naar zelfzorg. Gericht zijn op anderen en jezelf 'verliezen' is een valkuil waarin je ongemerkt terecht kan komen. Vage pijn en vermoeidheid zijn de eerste lichaamssignalen die de barometer dan doen tilt slaan". De nadruk ligt sterk op de balans tussen lichaam en geest en de persoonlijke draagkracht.

Ik had nog nooit van 'eutonie' gehoord, maar het leek me wel iets voor mensen met (dreigende) burnout of CVS. Dus even gegoogled naar eutonieschool.org. Daar was de toon een heel stuk zweveriger, maar de kerngedachte was toch nog die balans van lichaam en geest. Het lijkt wel een kruising tussen wellness, concentratieoefeningen en een beetje yoga. Het is geen therapie, wel een cursus waar er geleerd en geoefend wordt om om te gaan met de hectiek van deze tijd.

De prijs voor de cursus in de folder viel heel goed mee: €20 voor acht lessen. Dat de prijs overal zo vriendelijk zal zijn is hoogst onwaarschijnlijk. En of het CVS kan genezen of voorkomen blijft natuurlijk de vraag. Maar misschien is het toch rationeler dan de vele andere pistes die hier al besproken zijn.

Mvg
Niets is te wonderbaarlijk om waar te zijn als het met de natuurwetten strookt. (M. Faraday)
Wet Willie
 
Berichten: 45
Geregistreerd: 11 dec 2009, 01:45

Re: CVS genezen

Berichtdoor alalush » 31 aug 2017, 19:39

https://www.youtube.com/watch?v=s7bBMXQSmuM

8 uur wetenschappelijke studies naar de mechanismen die een rol spelen bij ME/CFS.
AUB noem het niet enkel CVS meer... ME is een meer dekkende term.
alalush
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 jul 2017, 23:49

Re: CVS genezen

Berichtdoor pugi » 04 sep 2017, 12:18

Nee, ME is veel te beperkend. ME is post-viraal vermoeidheidssyndroom, m.a.w. is het gevolg van een virale infectie. Hedendaags onderzoek gaat ruimer: dysbiose in de darmflora, auto-immuunziekte, stofwisselingsziekte, ... ME/CVS of desnoods CVS is meer toepasselijk dan ME. Het onderzoek naar ME (volgens de WHO of Ramsay criteria) is eind jaren 80, begin jaren 90 een stille dood gestorven. Dat is heel erg jammer, want het betekent dat er niet meer gezocht wordt naar de oorzaak van uitbraken zoals Royal Free Disease, ziekte van Akureyri, Tapanui griep, ..., maar hedendaags onderzoek is niet meer daar op gericht.
pugi
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 03 maart 2011, 20:58

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 07 okt 2017, 15:05

Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor Renate » 07 okt 2017, 16:01

willem_betz schreef:over de financiele uitbuiting van CVS en Lyme lijders https://www.apache.be/2017/10/04/de-chronisch-vermoeide-portefeuille-van-professor-de-meirleir/print/

Die meneer Meirleir kwam ook hier ter sprake.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/lym ... zekeraars/
Ik heb de uitzending overigens niet echt gezien, omdat het te verwachten was dat je het gebruikelijke zielige verhaal over een wanhopige patiënt en de strijd tegen de verzekeraars zou worden, zonder een kritische kanttekening bij de behandelaar. Ik ken de Nederlandse actualiteitenprogramma's in dit opzicht. Zo nu en dan wil men kwakzalverij wel eens aan de kaak stellen, maar vaker gaat men vooral mee in het verhaal van de patiënt, die z'n heil bij behandelaars in het buitenland zoekt en dan geen vergoeding van de verzekeraar krijgt, zonder dat men zich ook maar een keer afvraagt waarom de verzekeraar de behandeling niet wil vergoeden. De suggestie wordt gewekt dat de verzekeraars alleen op het geld van de patiënten uit zijn en dat ze daarom behandelingen niet vergoeden.
Renate
 
Berichten: 2234
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: CVS genezen

Berichtdoor willem_betz » 07 okt 2017, 17:28

Misschien kan iemand de advocaten van de ziekteverzekering de link en informatie bezorgen over de geldmachine van die man ? Er is hier nu een strafonderzoek gestart wegens illegale import en verkoop van medicatie https://nl.metrotime.be/2017/10/04/news/professor-de-meirleir-voor-strafrechter/
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: CVS genezen

Berichtdoor alalush » 09 okt 2017, 18:12

Gaat over Nexavir of 4ME toch?
Is dat geregistreerd als medicijn? Dacht dat het om een aminozuren complex ging.
Enfin. Ik weet veel patiënten die het nemen met succes dus nu wel spijtig dat het uit de handel is gehaald.

Met betrekking tot zorverzekeraars ... Ik had destijds een verzekering gewaarborgd inkomen bij DKV afgesloten omdat ik zelfstandig was (architect). Maar omdat ik in de loop van mijn leven plots ziek werd en de diagnose CVS had kreeg ik niets. Nochtans staat ME/CVS als officiële ziekte geregistreerd. Het gaat dus niet enkel om terugbetaling van (niet-bewezen) behandelingen.
alalush
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 jul 2017, 23:49

Vorige

Keer terug naar Alternatieve behandelingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten