anti-wetenschap

anti-wetenschap

Berichtdoor willem_betz » 26 jan 2009, 03:30

een brief aan SKEPP:
Op jullie website en in jullie publicaties argumenteren jullie - overigens volledig terecht- tegen alle vormen van creationisme en intelligent design. De argumenten van de creationisten worden steeds succesvol ontkracht met wetenschappelijke argumenten over de evolutietheorie. Naar mijn mening gaat het creationisme en verwante theoriën echter veel verder dan het verwerpen van de evolutietheorie: de wetenschappelijke methode en het materialisme worden feitelijk in vraag gesteld, met de evolutietheorie als instrumet hiervoor; de argumentatie van creationisten is immers makkelijk te herleiden tot "het staat in de bijbel, koran, .... dus het is zo". Wat denken jullie van deze interpretatie? En misschien nog een mooi citaat om af te sluiten: "Common sense is that layer of prejudices acquired before the age of eighteen", A. Einstein Met vriendelijke groet, Irina P. studente geologie
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4704
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Berichtdoor Kris Hauchecorne » 26 jan 2009, 13:24

irina schreef:de wetenschappelijke methode en het materialisme worden feitelijk in vraag gesteld
Ik denk dat alle gelovigen dat inderdaad doen. En zolang ze god buiten de materiële wereld plaatsen (inclusief onze hersenen en de processen daarin die we bewustzijn noemen of die tot bewustzijn leiden) is er niets aan de hand. Van zodra hun god ingrijpt in deze wereld wordt hij meetbaar en, op zijn minst onrechtstreeks, waarneembaar en komt uiteraard hun geloof in gevaar. Creationisten hebben in dat proces nog een beentje voor: ze zijn fundamentalistische bijbelfanaten die de waarheid in de bijbel zoeken. Spijtig genoeg doet de bijbel ook uitspraken over de materiële werkelijkheid. Van zodra daar dan fouten in gevonden worden kan de rest van het boek ook in twijfel getrokken worden wegens de dan aangetoonde mogelijkheid van fouten in de goddelijke inspiratie van de schrijvers. Bijgevolg mogen er géén fouten in de bijbel staan en dient de werkelijkheid zich, bij inconsistenties, aan te passen aan de bijbel. De evolutietheorie is nu eenmaal dé wetenschappelijke theorie die dan vooraan in de vuurlinie komt te staan: de bijbel zegt namelijk niet zoveel over fysica, scheikunde, wiskunde, ... , maar wel over het ontstaan van het leven en het scheppen van de aarde en het heelal. De andere feiten die zich dienen aan te passen zijn dan ook de kosmologie en de geologie (jonge aarde creationisme).

Laten we hopen dat god op een dag ook voor de gelovigen het licht schept.
Geloven staat vrij, maar kwak blijft kwak.
Avatar gebruiker
Kris Hauchecorne
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 26 okt 2006, 18:44

Berichtdoor Heeck » 26 jan 2009, 14:00

Irinia,

Lees dit WEDGE-document

Als ik me wel herinner staat daar regelrecht in waarom de materialistische wetenschap dient te worden afgestopt en hoe dat streven planmatig het beste wordt begeleid.

Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Desinformatie van creationisten debunked

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron