Skepp-lid wordt gequote op kwaksite

Dit forum biedt de gelegenheid voor discussie over pseudo-wetenschappelijke feiten of 'gebakken lucht' op Nederlandstalige websites. Vul zelf aan... Reacties die valse verdachtmakingen bevatten of argumentloos zijn worden verwijderd.

Skepp-lid wordt gequote op kwaksite

Berichtdoor pugi » 30 nov 2013, 12:56

Via een link in een post van een anti-vaxxer op Facebook, kwam ik terecht op een artikel op de kwaksite wanttoknow.nl: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/griepvaccin-honderden-miljoenen-es-n-parlementaire-enquete-waard/. In dat artikel, een bespreking van een boek over de Mexicaanse griep, wordt een lezing door Luc Bonneux vermeld. Heb een stukje van de lezing beluisterd en een artikel van hem gelezen, zijn nuancering ging volledig verloren. Ironisch dat er naar een artikel op een kwaksite, met een lezing van een Skepp-lid, verwezen wordt door mensen die dat als motivatie gebruiken om zichzelf en hun kinderen niet te laten vaccineren (niet enkel tegen de griep, maar algemeen).
pugi
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 03 maart 2011, 20:58

Re: Skepp-lid wordt gequote op kwaksite

Berichtdoor Renate » 30 nov 2013, 13:03

Tja, want to know, je kan nog beter een roddelblad lezen.
Wetenschappers deugen niet in hun ogen, behalve als ze menen dat een wetenschapper iets zegt dat ze kunnen gebruiken. Dan zullen ze het niet laten om te roeptoeteren dat zelfs een erkende wetenschapper (en in dit geval bovendien een scepticus) het met ze eens is.
Renate
 
Berichten: 2209
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Skepp-lid wordt gequote op kwaksite

Berichtdoor pugi » 30 nov 2013, 13:50

Het gaat vooral om kwetsbare mensen met een chronische ziekte die zich onbegrepen voelen en van het kastje naar de muur gestuurd worden. Daardoor worden ze een gemakkelijke prooi voor kwakdokters. Je kunt hier sterke staaltjes van cognitieve dissonantie vinden. De ene experimentele onbewezen behandeling na de andere (supplementen, kruiden, jarenlange antibiotica behandelingen, zich laten inspuiten met producten die waarschijnlijk niet eens als geneesmiddel zijn geregistreerd) en zich toch radicaal verzetten tegen 1 van de grootste medische doorbraken, nl. vaccinatie.
Enkele jaren geleden vond ik dit vooral op Engelstalige forums, maar nu meer en meer in Nederlandstalige. Weigeren om griepprik te laten zetten is 1 ding, weigeren om je kinderen te laten vaccineren iets anders.
pugi
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 03 maart 2011, 20:58


Keer terug naar Kwak-sites

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast