Shock-doctrine door Naomi Klein

Aardstralen, wateraders, wichelroeden, leylijnen, Loch Ness, hypnose, UFO-meldingen, complottheorieën, het Mars gezicht, buitenaardse wezens, aliens, buitennatuurlijk graancircels, de Yeti, ...

Shock-doctrine door Naomi Klein

Berichtdoor pugi » 24 jun 2017, 17:05

Heeft er nog iemand dit boek gelezen? Ik heb niet genoeg kennis van economie en geschiedenis om dit boek te evalueren, maar dit doet veel alarmbellen rinkelen. De oorzaak van al het leed op aarde: de Chicago boys (economen opgeleid aan het departement economie van de universiteit van Chicago onder Milton Friedman). Ongebreideld kapitalisme is het hoogste goed en het doel heiligt de middelen. Revolutie, oorlog, leugens, manipulatie, marteling, ... het maakt allemaal niet uit, zolang je de bevolking maar murw krijgt zodat je de welvaartstaat, sociale zekerheid, vakbonden, ... kunt ontmantelen en alles privatiseren. En niet te vergeten de winsten moeten richting USA vloeien. Argentinië, Chili onder Pinochet, de oorlog in Irak, het fnuiken van het economisch programma van Solidarnosc in Polen of het ANC in Zuid-Afrika nog voor ze goed en wel aan de macht waren, ... Allemaal de schuld van de Chicago boys. Rusland is maar gedeeltelijk gelukt, want enkele Russen (oligarchen) besloten de koek onder elkaar te verdelen i.p.v. Amerikaanse bedrijven ermee te laten weglopen. Dit leest als een samenzweringstheorie. Massa's feiten, maar Naomi Klein maakt met een dikke rode stift duidelijk hoe je de punten met elkaar moet verbinden, er is geen discussie mogelijk. Twee derden in het boek ben ik murw.

Heeft er nog iemand dit boek gelezen? Is er een vuurtje of is het enkel rook? Is dit gewoon een samenzweringstheorie met de Chicago boys in de rol van de hagedismensen?
pugi
 
Berichten: 51
Geregistreerd: 03 maart 2011, 20:58

Keer terug naar Fictie of werkelijkheid?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast