Maanlanding faken onmogelijk

Aardstralen, wateraders, wichelroeden, leylijnen, Loch Ness, hypnose, UFO-meldingen, complottheorieën, het Mars gezicht, buitenaardse wezens, aliens, buitennatuurlijk graancircels, de Yeti, ...

Maanlanding faken onmogelijk

Berichtdoor slechtweervandaag » 19 jan 2013, 00:26

Hoe onwaarschijnlijk ook, sommigen geloven dat er nooit maanlandingen zijn geweest en dat alles in scène is gezet. Als je ziet hoe de filmindustrie tegenwoordig schijnbaar moeiteloos een imaginaire werkelijkheid kan creëren, dan lijkt het voor die lieden evident dat ook de maanmissies zijn gefaked.
Kurkdroog wordt in de videolink uitgelegd dat het faken van de maanlanding met de filmtechnische middelen in 1969, ironisch genoeg, onmogelijk was. Letterlijk: het was makkelijker een bemande raket naar de maan te sturen dan het te faken.

http://gizmodo.com/5977205/why-the-moon ... t-be-faked
slechtweervandaag
 
Berichten: 107
Geregistreerd: 21 okt 2006, 00:52

Re: Maanlanding faken onmogelijk

Berichtdoor Douwe Geluk » 30 nov 2018, 00:16

Ja maar ik vind het moeilijk om te geloven.

Waarom is het nadien nooit meer gebeurd?

Was 1 keer naar de maan genoeg?

Ze kunnen wel zeggen dat dingen niet mogelijk waren. Is het zo ? dat weten we niet
Avatar gebruiker
Douwe Geluk
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 28 nov 2018, 13:02
Woonplaats: Apeldoorn Nederland

Re: Maanlanding faken onmogelijk

Berichtdoor Astrosmurf » 30 nov 2018, 12:34

Hoe kom je erbij dat het nadien nooit meer gebeurd is? Er zijn 6 bemande maanlandingen geweest, en nog een aantal onbemande. Je moet wel weten dat die maanlandingen minder een wetenschappelijk dan wel een politiek doel diende. In de race naar de ruimte had de toenmalige Sovjetunie een mijlenverre voorsprong. Eerste satelliet: USSR, Eerste mens in de ruimte: USSR, Eerste vrouw in de ruimte: USSR, eerste ruimtewandeling: USSR. Met de maanlanding had de USA eindelijk een reuze succes, en won alzo de ruimterace. Het pleit was beslecht. Denk je nu niet dat de twee concurrenten, die er alles aan deden om mekaar dwars te liggen, dat de USSR het niet aan de grote klok zou gehangen hebben, als de USA de boel zou belazeren? Ze zouden het als een geschenk uit de hemel aanzien hebben.
Avatar gebruiker
Astrosmurf
 
Berichten: 348
Geregistreerd: 02 nov 2006, 12:49

Re: Maanlanding faken onmogelijk

Berichtdoor FransP » 30 nov 2018, 13:54

Astrosmurf schreef:Hoe kom je erbij dat het nadien nooit meer gebeurd is? Er zijn 6 bemande maanlandingen geweest, en nog een aantal onbemande. Je moet wel weten dat die maanlandingen minder een wetenschappelijk dan wel een politiek doel diende. In de race naar de ruimte had de toenmalige Sovjetunie een mijlenverre voorsprong. Eerste satelliet: USSR, Eerste mens in de ruimte: USSR, Eerste vrouw in de ruimte: USSR, eerste ruimtewandeling: USSR. Met de maanlanding had de USA eindelijk een reuze succes, en won alzo de ruimterace. Het pleit was beslecht. Denk je nu niet dat de twee concurrenten, die er alles aan deden om mekaar dwars te liggen, dat de USSR het niet aan de grote klok zou gehangen hebben, als de USA de boel zou belazeren? Ze zouden het als een geschenk uit de hemel aanzien hebben.


Even een kanttekening. Amerika begon bij de ruimtewandelingen al een voorsprong te krijgen.
De eerste ruimtewandelingen ( wat een woord, in de ruimte kan je niet wandelen :D ) waren niet bepaald een succes. Pas bij de ( ik meen ) derde ruimtewandeling van de amerikanen was een echt succes. De eerste gingen maar ternauwernood goed. De eerste rus overleefde het amper, net als de eerste amerikanen.
Dat het later wel lukte, was omdat de astronaut ook aan duiken deed en dezelfde techniek hanteerde in de ruimte.
Daar nam Amerika een voorsprong om die vervolgens niet meer uit handen te geven.

Ook was de eerste koppeling in de ruimte van twee ruimteschepen beter van de Amerikanen, De Russen moesten bij overstappen buitenom en de Amerikanen konden door een luchtsluis.

Bovendien was het ruimteprogramma van Amerika min of meer openbaar en daar konden de Russen op inspelen en namen daar de nodige risico's door.
FransP
 
Berichten: 30
Geregistreerd: 01 dec 2015, 00:29


Keer terug naar Fictie of werkelijkheid?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast