Jomanda's nieuwste boek

Jozef Rulof, Getuigen van jehovah, Opus Dei, Scientology, Mormonen, Avatar, De Graalbeweging, School voor Filosofie, Steiner-pedagogie, Moon, Children Of God, Pinkstergemeenten, Belgische Wicca, Belgische Kerk van Satan, Sahaja Yoga, ... Ook info ivm het sektenrapport, slachtofferhulp, en studies over sekten.

Jomanda's nieuwste boek

Berichtdoor Anton » 05 okt 2007, 12:01

Ik weet niet of nog berichten over het eens zeer bekende medium Jomanda kunnen worden geplaatst. Ik zag al dat een topic was gesloten.

Ik probeer het toch maar, want er is weer actualiteit.

Ofschoon nog steeds 'big in Japan', is Jomanda in de lage landen de laatste jaren aanzienlijk in de vergetelheid geraakt. De eens massale healingbijeenkomsten worden op bescheiden schaal voortgezet omdat de massa's al een hele tijd wegblijven. Ook radio en tv laten vaker verstek gaan. Jomanda heeft nog wel een radiouurtje op de 1e donderdag van de maand op het lokale station 'Berkelstroom' in de regio Zutphen (ook via internet beluisterbaar). Tijd voor een nieuw boek, moet het altijd publiekhongerige medium gedacht hebben. En dat werd ‘EMOENA JERUSHA’, dat vorige maand verscheen, waarin ze wel heel hoog van de toren blaast. Je moet toch wat als je op je retour bent en je wilt weer aandacht.

Van de omslag:
"Deze trilogie kwam gedeeltelijk tot stand via een opdracht, die Ramon (= Jomanda's huidige levenspartner en tevens manager) mocht ontvangen in de tijd dat zijn leven nog in het teken stond van verwarring op ieder gebied. Via een zoektocht mocht hij zijn tweelingziel Jomanda ontmoeten, die voor het overlijden van haar vriend Paul het "Weten" via haar mediumschap mocht ontvangen, dat ze ergens op wachtte, maar nog niet wist op wat of wie. Achteraf bleek, dat de ziel van Paul Ramon had gestuurd en tevens met een opdracht op zijn motor was vertrokken om vanuit de andere wereld mee te werken aan een uitzuivering van een groepsreïncarnatie van zielen, die zich rondom Jomanda bevonden. Een evolutieproces, dat zijn beginfase beleefde in het oude Egypte. Ook het werk en de ziel van Jozef Rulof speelt hierin een hoofdrol. Een waarheid, die het begin van een missie laat zien vanuit het oude Egypte via o.a. het leven van Jezus tot in het heden.

De geschiedenis van Ramon en Jomanda als tweelingzielen, die verantwoordelijk zijn voor het schrijven van deze waarheid in ruimte en tijd waarin Jomanda haar ware Zijn blootlegt. Een boek om te lezen, te bestuderen en om over te praten met uzelf en met uw medemens. Het beschrijft ook uw evolutie van ervaren, voelen en mogen weten."

Het verdient aanbeveling om enigzins bekend te zijn met de terminologie van Jomanda's grootste inspiratiebron, de hier al vaker bekritiseerde occultistische ziener Jozef Rulof (1898-1952). Het boek verhaalt dat Jomanda's huidige partner Ramon -tevens haar tweelingziel, ook een Rulof-term- een reïncarnatie is van meester Zelanus. Dat is een van de astrale meesters waarmee Rulof destijds contact zou hebben gehad en die aan hem als medium in uitgetreden staat opdracht gaf om kosmische wetenswaardigheden in boeken neer te schrijven. Zelanus was o.m. verantwoordelijk voor het omstreden boek 'Volkeren der Aarde' (over de menselijke evolutie). Ook liet Zelanus zijn medium destijds het boek 'Geestelijke gaven' neerschrijven dat vnl. handelt over diverse graden van helderziend mediumschap. Daarin staat ook dat vrouwen zich niet tot een zeer hoge staat van geestelijk mediumschap kunnen ontwikkelen omdat de fysieke uittredingen die zijn vereist te zwaar zijn voor het vrouwelijk lichaam. Zoiets wordt in hetzelfde boek ook van vrouwen in verband met hun artistieke ontwikkeling beweerd en dan ligt het aan het moederschap dat hen beperkt om zich echt kunstzinnig te uiten. Van madame Blavatsky, grondlegger van de theosofie, wordt in een ander Zelanus/Rulofboek beweerd dat zij teveel beperkingen had om de echte waarheid op aarde te brengen.

Jomanda, in haar hoedanigheid van vrouw en als het zuiverste medium van dit moment op het westelijk halfrond (sic) voelde zich kennelijk in haar wiek geschoten en meende dat Zelanus in dat opzicht gefaald had. Maar er was hulp onderweg. Ramon blijkt -naast levenspartner en tweelingziel van Jomanda- nu de reïncarnatie van Zelanus te zijn, op aarde gekomen om fouten in ‘Geestelijke gaven’ na bijna 70 jaar recht te zetten. Jomanda zelf is in haar nieuwe boek Marianne, een figuur dat oorspronkelijk voorkomt in het Rulofboek ‘Kringloop der ziel’. In hun vorige levens waren Jomanda en Ramon trouwens ook al aan elkaar verwant: broer en zus als kinderen van een vorige reïncarnatie van Jozef Rulof, had ze enige tijd geleden aan de Nederlandse sensatiekrant De Telegraaf toevertrouwd.

Zoiets vindt de vaste aanhang van Rulof-lezers echt niet leuk meer, want de meesten zijn ervan overtuigd dat na Rulof geen medium meer komt van zijn kaliber en dat de astrale meesters onfeilbaar zijn en nooit meer terug zullen keren naar de aarde. Op die manier werd dat in de Rulofboeken voorgesteld en men vindt dat Jomanda aan hoogmoedswaanzin lijdt. Ooit Rulof-propagandiste van het zuiverste water (per dag slechts 1 bladzijde van deze belangrijke stof lezen) en nu beweert ze dat een van de boeken niet klopt.

Meer vermoeiende pennestreken van Jomanda en haar tweelingziel wil ik u besparen, behalve dat ze ook beweert in vorige levens Nefertiti (de echtgenote van farao Achnaton), Maria (de moeder van Jezus), de al genoemde Marianne (uit ’Kringloop der ziel’), Jeanne d'Arc (de maagd van Orleans) en Bernadette Soubirous te zijn geweest. Let wel: Maria verschijnt te Lourdes aan Bernadette Soubirous en beide zielen zijn nu Jomanda....

Of haar eigenlijke doel slaagt om door dit boek weer in bredere publieke belangstelling te komen, of komt hoogmoed inderdaad vóór de val?
Anton
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 06 nov 2006, 08:17

Berichtdoor Sirius » 19 okt 2007, 13:35

Jomanda mag er volgens mij best wezen, en ook Jozef Rulof .
Iedereen die deze boeken leest dient immers te weten hoe hij of zij ze moet interpreteren , en dat ligt niet aan degene die iets of wat doorkrijgt .

Men moet zowel leren schiften op echt en onecht of waar en onwaar in het bovennatuurlijke leven ( dus dat van de geestelijkheden) als in het gewone leven . :wink:

Van mij mag je zelfs beweren dat je de incarnatie bent van Christus himself, wat doe je daar fout mee ?

Als je er maar zelf niet aan onder ten onder gaat is daar niets mis mee .En ik denk dat Jomande een sterke persoonlijkheid is die dat kan, en lekker van zich kan afbijten . :wink:

Dus,..... heksenjagers ,daar heb ik het zeker niet voor :twisted:
De wetenschap denkt wonderbaarlijk logisch, maar dat logische is nog geen werkelijkheid!
Sirius
 
Berichten: 320
Geregistreerd: 14 jul 2007, 20:13
Woonplaats: Hemel

Berichtdoor Koerok » 19 okt 2007, 13:41

Sirius schreef:Van mij mag je zelfs beweren dat je de incarnatie bent van Christus himself, wat doe je daar fout mee ?
Weinig, maar mag een ander dan ook beweren dat je compleet gestoord bent?
.
"Ever notice how people who believe in creationism look really unevolved? . . . Their eyes real close together. Eyebrow ridges. Big, furry hands and feet. 'I believe God created me in one day.' Looks like he rushed it to me.'" Bill Hicks
Avatar gebruiker
Koerok
 
Berichten: 683
Geregistreerd: 08 nov 2006, 17:32

Berichtdoor Digit » 19 okt 2007, 14:06

Koerok schreef:
Sirius schreef:Van mij mag je zelfs beweren dat je de incarnatie bent van Christus himself, wat doe je daar fout mee ?
Weinig, maar mag een ander dan ook beweren dat je compleet gestoord bent?
.


Tenzij de "reïncarnatie van Christus" van oordeel is dat hij vanuit die hoedanigheid anderen de les mag spellen, en hij bovendien daarvoor nog over enige macht beschikt. De brandstapels van de inquisitie zijn wel al afgekoeld, maar de Twin Towers liggen nog vers in het geheugen, en in Iran worden nog dagelijks lijfstraffen uitgedeeld voor banale overtredingen van de shariah.

Ik ben van oordeel dat men religioten maar beter tijdig terug kan wijzen.

Groetjes,

Digit
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8724
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03

Berichtdoor Maimoudaki » 19 okt 2007, 15:48

Digit schreef:Tenzij de "reïncarnatie van Christus" van oordeel is dat hij vanuit die hoedanigheid anderen de les mag spellen, en hij bovendien daarvoor nog over enige macht beschikt


Yup, en dan zwijgen we nog over de zogenaamde reïncarnaties die de zieken 'zelf wel zullen genezen' ipv hen naar een dokter te sturen...
Maimoudaki
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 04 okt 2007, 20:36

Berichtdoor Anton » 07 dec 2008, 09:52

Er komt inmiddels forse kritiek n.a.v. Jomanda's boek uit de hoek van de Rulofianen, de fervente aanhangers van de leer van Jozef Rulof.

De site Christus-wil, opgericht door de Rulofianen Magda en Bert, waarschuwt Jomanda dat zij bezig is haar vingertjes (sic) ernstig te verbranden aan Goddelijke zaken. Haar uitspraken in 'Emoena Jeshua' zijn volkomen in strijd met de Rulof-leer en de waarheid die Christus op aarde heeft gebracht en Jomanda is bezig om de mensheid op het verkeerde been te zetten. Vervolgens een aantal Rulof-quotes waaruit moet blijken dat Jomanda de plank volledig heeft misgeslagen.

Tot slot deze conclusie (er berust geen copyright op):

Wij hopen dat u gaat inzien dat u met het boek Emoena Jeshua fout zit. Als we het boek Emoena Jeshua volledig ontleden en naast de boeken welke Jozef Rulof vanuit Gene Zijde mocht ontvangen leggen, kunnen wij nog vele pagina’s schrijven met onjuistheden. Hier beginnen wij niet aan. De punten die hierboven staan zijn duidelijk en voor iedereen te begrijpen en spreken voor zichzelf.


http://www.christus-wil.nl/frame1.htm

Van de veelal sektarisch agerende Ruloflezers was zo'n reactie natuurlijk te verwachten. Tot hun grote tevredenheid bracht Jomanda in het verleden de Rulof-boeken onder de aandacht van een breed publiek en de oplagecijfers schoten omhoog. Maar omdat zij in haar eigen boek Rulof corrigeert en aanvult laat men haar nu als een baksteen vallen.
Anton
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 06 nov 2006, 08:17

Berichtdoor Piet5 » 18 dec 2008, 08:49

Zo'n boek was te verwachten om de echte fans te blijven boeien en de uitverkoren tweelingziel van Jomanda aan het publiek te verkopen.
Dat ze vanuit haar haat jegens haar Rooms-Katholieke moeder zichzelf tot Maria, de moeder van Jezus, benoemt verbaast ontwikkelingspsychologen waarschijnlijk niet.
Deze vrouw heeft heel wat mee gemaakt met de mannen in haar leven en zij met haar, haar vader, de van haar gescheiden militair, Jacques Onderwater, Emile Ratelband met zijn politieke partij voor haar, en nu Thomas, haar tweelingziel en reïncarnatie van meester Zelanus, wat de Rulofianen uiteraard niet pruimen.
Het wordt tijd voor een echte therapeut voor Jomanda.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor Kris Hauchecorne » 18 dec 2008, 12:38

piet schreef:Het wordt tijd voor een echte therapeut voor Jomanda.
Ingestraalde jenever uit Roosendaal zal voor haar misschien al volstaan... Lekker en zonder ongewenste neveneffecten.
Geloven staat vrij, maar kwak blijft kwak.
Avatar gebruiker
Kris Hauchecorne
 
Berichten: 505
Geregistreerd: 26 okt 2006, 18:44

Berichtdoor Piet5 » 18 dec 2008, 17:09

Kris Hauchecorne schreef:
piet schreef:Het wordt tijd voor een echte therapeut voor Jomanda.
Ingestraalde jenever uit Roosendaal zal voor haar misschien al volstaan... Lekker en zonder ongewenste neveneffecten.


Boodschap 14 maart 2007 over "alcohol" luidt:
14 maart kwam er tijdens het thema de booschap binnen, dat de negatieve spiraal, die op aarde aanwezig is, zijn voeding zoekt via alcohol. Dit houdt in dat de mens, die alcohol tot zich neemt, een toekomstig slachtoffer gaat worden van deze sfeer, die bedoeld is om de wereld en de mensheid te vernietigen. Natuurlijk is bekend dat elke verslaving een ingang is voor duistere krachten. Er wordt dan via u gerookt of gedronken. Deze boodschap heeft echter meer inhoud dan u denkt, omdat mensen die op een goede manier bezig zijn via homepathie op basis van alcohol ook slachtoffer gaan worden. Gebruik dus zoutoplossing i.p.v. alcolhol is het advies. Iedere druppel gaat gevaarlijk worden. Red de aarde, onze mensheid, waartoe ook u behoort."

Logisch zo'n advies met meester Zelanus als vleesgeworden tweelingziel van Jomanda, ook aanwezig in het bedevaartsoord Maria Vrede, zie www.jomanda.nl/nieuw/MariaVrede.html

Uw advies is mogelijk een tip voor iemand van het jenevergenootschap met Reinier Scheeres uit Schiedam als propagandist voor dat geneesmiddel en wie wiens therapeut dan wordt wacht ik wel af.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor Bacon » 16 jan 2009, 23:45

Mooi voorbeeld van pseudo-diepzinnigheid die tekst op de omslag ;)
Avatar gebruiker
Bacon
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 14 jan 2009, 17:24

Berichtdoor Anton » 17 jan 2009, 10:48

Nu dat de belangstelling voor haar healingbijeenkomsten enorm is teruggelopen, is Jomanda een actieve schrijfster geworden. Na 'Emoena Jeshua' verschenen 'Emoena Myriam, deel 1 ' en 'Emoena Myriam, deel 2'.

Ik neem echter niet de moeite om dat te gaan lezen.
Anton
 
Berichten: 162
Geregistreerd: 06 nov 2006, 08:17

Berichtdoor Piet5 » 17 jan 2009, 22:00

Volgens www.emoena.nl is emoena het Hebreeuwse woord voor "oervertrouwen" en is het goed voor je spirituele ontwikkeling.
Dat Jomanda zulke boeken schrijft past m.i. bij haar zelfgenoegzaamheid als abdes van het klooster Maria vrede.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Klachtenlijn over sekten of sektarisme - sektenleiders en goeroes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast