School voor de filosofie

Jozef Rulof, Getuigen van jehovah, Opus Dei, Scientology, Mormonen, Avatar, De Graalbeweging, School voor Filosofie, Steiner-pedagogie, Moon, Children Of God, Pinkstergemeenten, Belgische Wicca, Belgische Kerk van Satan, Sahaja Yoga, ... Ook info ivm het sektenrapport, slachtofferhulp, en studies over sekten.

School voor de filosofie

Berichtdoor Piet5 » 04 mei 2007, 10:48

Omdat de 'school voor de filosofie' bij het onderwerp 'bestaan chakra's?' door meerderen een 'sekte' genoemd werd vermeld ik die sekte hier.
In Nederland ging de 'school voor de filosofie' ter ziele door diverse oorzaken, die de teleurgestelde studenten naar buiten brachten. Henri Knap bleef als docent van die school echter vast houden aan zijn gelijk.
De 'school voor de filosofie' verhuisde naar Antwerpen en floreerde daar.
Wie weet iets va de verhuizing van die sekte van Nederland naar België?

Op de 'school voor de filosofie' kun je diverse vakken studeren. De diploma's worden alleen door de school en de schoolgenoten erkend.
Volgens de leraar geschiedenis aan die Belgische school voor de filosofie is het Sanskriet de oertaal van de mensheid. Graag meer feiten.
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden

RUWE INFO

Berichtdoor Heeck » 04 mei 2007, 16:34

Wat sektarisch uit elkaar gegroeide kinderen van 1 vader ?

Deze had ik op het oog
http://www.praktischefilosofie.nl/
http://www.praktischefilosofie.nl/geschiedenis.html
De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit is een stichting die volledig onafhankelijk is, en geheel steunt op de onbezoldigde medewerking van haar studenten. De oorsprong ligt bij de School of Economic Science die in 1937 te Londen werd opgericht.

Internationaal heeft de School eveneens afdelingen in diverse landen van Europa en Noord-Amerika en ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en enkele Zuid-Amerikaanse landen.
http://www.praktischefilosofie.nl/31%20vestigingen.html kennelijk niet alleen present in NL
http://www.praktischefilosofie.nl/29%20 ... dwijd.htmlhttp://www.schoolvoorfilosofie.nl/
De School voor Filosofie werkte in zijn beginjaren nauw samen met de Britse School of Economic Science, in 1937 opgericht door Leon McLaren (1911-1994). Deze Schotse advocaat was bijzonder geïnteresseerd in de wetten van het menselijk gedrag en baseerde zijn eerste lessen op de ideeën van de Russische denkers Gurdjieff en Ouspensky. In 1960 ontmoette McLaren in Londen de Indiase leermeester Maharishi Mahesh Yogi (die bekend werd doordat hij de Beatles tot zijn volgelingen kon rekenen).


Roeland
Begrip is een waan met een warm gevoel, dus MIJDT SPIJT.
www.edge.org
Avatar gebruiker
Heeck
 
Berichten: 6546
Geregistreerd: 20 okt 2006, 22:09
Woonplaats: Leeuwarden

Berichtdoor Piet5 » 11 mei 2007, 14:33

De 'School voor de Filosofie' is dus een neo-hindoeïstische sekte, die in Nederland in ongenade viel bij personen en instanties en naar Antwerpen verhuisde. Hoe is de Belgische sektenvoorlichting over deze 'school?' De leerlingen zijn 'nepfilosofen' en hoe onderscheidt je die van de echte?
Wees wijs op je levensreis
Piet5
 
Berichten: 498
Geregistreerd: 14 nov 2006, 13:38
Woonplaats: Leeuwarden


Keer terug naar Klachtenlijn over sekten of sektarisme - sektenleiders en goeroes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron