Huilende beelden (uitleg)

Geloofspunten/theologie, fundamentalisme, creationisme, intelligent design, tegenstrijdigheden in godsdienstige geschriften, discriminatie, mirakelverhalen, religieuze belevingen, rituelen, waarden en normen ...

Huilende beelden (uitleg)

Berichtdoor Raafje » 02 nov 2006, 14:17

Huilende Beelden

Dit is een verschijnsel wat wereldwijd voorkomt bij meerdere beelden, niet alleen bij heiligenbeelden. Zoals er b.v. ook huilende Boeddha's, Mariabeelden, Totems enz. zijn. Binnen religies is er een 'wondere' verklaring aan gegeven. Echter heeft het niets met wonderen te maken, maar alles met de manier van 'houtbewerking' en daarmee het behoud van het beeld. Het is een manier waarbij, ook bij mummificeren, gebruik gemaakt werd van o.a. hars (in de oudheid vaak vermengd met bloed) om daarmee rottingsprocessen,schimmelen enz. tegen te gaan.
Onder invloed van warmte begint de hars te smelten, de ooghoeken en ook barsten in een beeld liggen dieper, functioneren daardoor als een soort kommetje, is het kommetje vol dan gaat het overstromen en vormen zich daardoor de druppels die hun weg naar beneden zoeken en stollen doordat ze afkoelen. Pak als voorbeeld een druipkaars, zelfde effect.

Raafje.
Niets is tijdverlies, als je van de dag geniet!
Avatar gebruiker
Raafje
 
Berichten: 194
Geregistreerd: 25 okt 2006, 21:34

Keer terug naar Godsdienst/Religie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten