Bijbels tegengeluid bij dinoplaatjes

Geloofspunten/theologie, fundamentalisme, creationisme, intelligent design, tegenstrijdigheden in godsdienstige geschriften, discriminatie, mirakelverhalen, religieuze belevingen, rituelen, waarden en normen ...

Bijbels tegengeluid bij dinoplaatjes

Berichtdoor Renate » 25 jun 2016, 16:11

Ja hoor, mensen en dino's leefden samen en de tyrannosaurus is uitgeroeid door de groei van de bevolking.
http://nos.nl/artikel/2113493-bijbels-t ... atjes.html
De dinoplaatjes van Albert Heijn zijn te veel gericht op de evolutietheorie, vinden de oprichters van de nieuwe website Dinodino.nl. De initiatiefnemers willen christenen een "beter beeld geven van de ware geschiedenis van dinosaurussen".

Een van de initiatiefnemers is Frans Gunnink. "Mijn zoon is helemaal weg van dino's en smult van de AH-plaatjes. Hij vroeg zich alleen af hoe het nu kan dat op de kaartjes staat dat ze miljoenen jaren oud zijn."

Volgens sommige gelovigen blijkt uit de Bijbel dat de aarde ongeveer 6000 jaar bestaat. Dat botst met het heersende beeld van wetenschappers dat de prehistorische dieren zo'n 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven.

Samen met andere christenen besloot Gunnink dat er een website nodig is met een tegengeluid. Binnen een week zetten ze in samenwerking met het Logos Instituut een website in elkaar. Daar valt te lezen dat mens en dino samenleefden en sommige bij de Zondvloed zijn meegevaren op de Ark van Noach.

Draken in Middeleeuwen

Volgens Gunnink is er genoeg bewijs dat dino's en mensen tegelijkertijd hebben geleefd: "Kijk naar draken, de beschrijvingen uit de Middeleeuwen komen enorm overeen met het huidige beeld van dino's. En dat terwijl er toen nog geen fossielen van gevonden waren."

Dat de grote reptielen uitgestorven zijn, ligt volgens hem vooral aan de mens. Door de steeds toenemende bevolking zouden dino's als de tyrannosaurus en de velociraptor zijn uitgeroeid. "Vergelijkbaar met hoe het vroeger in Nederland is verlopen met de wolf", zegt hij.
Renate
 
Berichten: 2234
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Bijbels tegengeluid bij dinoplaatjes

Berichtdoor Kristof » 29 jun 2016, 14:16

Dinodino:
Wist je dat… er een Stegosaurus afgebeeld staat op een tempel in Cambodja? De tempel is in de 12e-13e eeuw gebouwd en draagt de naam Ta Prohm. Tussen alle dieren die afgebeeld staan op de tempel vinden we dus een Stegosaurus. De beeldhouwer moet het dier gezien hebben anders zou hij het dier niet na kunnen maken. Wat denk jij?


Wat tegengeluid:

http://www.smithsonianmag.com/science-n ... 48/?no-ist

There are rumors that it was created recently, perhaps by a visiting movie crew (the temple is a favorite locale for filmmakers), and it is possible that someone created something Stegosaurus-like during the past few years as a joke.


Deze afbeelding wordt vooral vertoond op alternatieve sites.
For me, it is far better to grasp the Universe as it really is than to persist in delusion, however satisfying and reassuring.
Carl Sagan - RIP
http://www.carlsagan.com/
Avatar gebruiker
Kristof
 
Berichten: 345
Geregistreerd: 08 jan 2010, 16:58

Re: Bijbels tegengeluid bij dinoplaatjes

Berichtdoor pitman » 29 jun 2016, 20:30

Waarschijnlijk gaat het om een neushoorn. De "stekels" zijn bomen op de achtergrond,

grtn
pitman
 
Berichten: 256
Geregistreerd: 27 jan 2009, 17:09
Woonplaats: gent


Keer terug naar Godsdienst/Religie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron