Christendom een belaste godsdienst

Geloofspunten/theologie, fundamentalisme, creationisme, intelligent design, tegenstrijdigheden in godsdienstige geschriften, discriminatie, mirakelverhalen, religieuze belevingen, rituelen, waarden en normen ...

Christendom een belaste godsdienst

Berichtdoor P. Strootman » 04 jul 2012, 10:47

Een godsdienstonderzoeker schreef:'In de maatschappij heerst nog steeds een grote behoefte aan spiritualiteit, maar dat die steeds meer wordt gevonden in andere vormen van innerlijk leven'.
Ik noem dat is een gunstige ontwikkeling, want het Westerse christendom is maar al teveel geinstitutionaliseerd! Godsdienstonderzoekers hebben wel eens geconstateerd, dat het gebrek aan DOGMA's en RITUELEN, het Boeddhisme tot een perfecte religie maken, want deze godsdienst heeft van álle godsdiensten de minste 'bagage'. Bovendien luidt een axiomo van deze religie:'Er is één Geest, die al zijn volgelingen naar het Licht zal voeren' Zij hoeven in elk geval níet meer bij Paulus in de leer te gaan, want ook Paulus schreef, dat wij allen, zowel Joden als heidenen, door één Geest toegang hebben tot de Vader'Wat is dán het christendom toch verschrikkelijk belast met al die dogma's en belijdenisgeschriften!
P. Strootman
 
Berichten: 202
Geregistreerd: 25 nov 2006, 16:20

Re: Christendom een belaste godsdienst

Berichtdoor Digit » 04 jul 2012, 10:59

P. Strootman schreef:... want deze godsdienst heeft van álle godsdiensten de minste 'bagage'. Bovendien luidt een axiomo van deze religie:'Er is één Geest, die al zijn volgelingen naar het Licht zal voeren'

Voor een nuchter denkende atheïst is dat nog altijd véél te veel bagage !

Overigens, kan je ons een goede objectieve reden geven waarom we dit soort bagage zouden meezeulen ?

Digit

P. S. misschien was het een goed idee om verder het ventileren van deze opinie te beperken tot dit topic i. p. v. er in allerhande topics mee te gaan trollen !
Wat is, IS !
Avatar gebruiker
Digit
 
Berichten: 8724
Geregistreerd: 09 nov 2006, 09:03


Keer terug naar Godsdienst/Religie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron