Prachtig !

Geloofspunten/theologie, fundamentalisme, creationisme, intelligent design, tegenstrijdigheden in godsdienstige geschriften, discriminatie, mirakelverhalen, religieuze belevingen, rituelen, waarden en normen ...

Re: Prachtig !

Berichtdoor Renate » 27 aug 2011, 19:14

Eerder ziek.
Renate
 
Berichten: 2221
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Prachtig !

Berichtdoor Mopje » 27 aug 2011, 19:20

Ik vind hem ook wel wat hebben van die andere Harrie, de babyfluisteraar. Is die misschien doodgegaan vier jaar geleden?
"Wes pakt soms de stofzuiger. Ja echt. Dat doet hij gewoon." Yolanthe Cabau van Kasbergen
Mopje
 
Berichten: 957
Geregistreerd: 09 aug 2010, 11:05

Re: Prachtig !

Berichtdoor Blueflame » 27 aug 2011, 20:01

Monkey sees, monkey does ?!
Zo gaat dat al eeuwen.
Nonsense is our core business
Avatar gebruiker
Blueflame
Site Admin
 
Berichten: 4129
Geregistreerd: 20 okt 2006, 12:43

Re: Prachtig !

Berichtdoor Renate » 27 aug 2011, 20:03

Blueflame schreef:Monkey sees, monkey does ?!
Zo gaat dat al eeuwen.

Inderdaad. Het kind is daarin opgegroeid en imiteert dus gewoon wat hij gezien en gehoord heeft. En de ouders vinden het natuurlijk prachtig en stimuleren dit nog eens extra.
Renate
 
Berichten: 2221
Geregistreerd: 24 jan 2011, 00:52

Re: Prachtig !

Berichtdoor willem_betz » 27 aug 2011, 23:54

TheoP,
vooreerst onze immense dank voor dit stichtende document.
Ik vond het eerste deel het mooiste, toen de kleine nog in tongen sprak, zijn woorden leken wel recht uit de luier te komen.
Eigenlijk heb er niets van begrepen, maar ik voelde aan dat het erg spiritueel was. Wat we nodig hebben is een expert die deze spirituele boodschap in lekentaal kan omzetten, en als je goed luistert dan hoor je dat de kleine zegt "als je dit niet verstaat, vraag het maar aan Theophrastus. :shock: . Praise the Lord. Bless You Brother. Aaaajjjmen !!
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4703
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Prachtig !

Berichtdoor frank06 » 28 aug 2011, 11:33

Nog meer video's. Sommige kinderen zijn iets ouder, maar dat doet geen afbreuk aan de pracht.
1. Iran
2. Arabisch (locatie onbek.)
3. Arabisch (locatie onbek.): 3-jarige.
4. USA: nóg prachtiger (2 jaar, hoewel-ie meer geïnteresseerd is in de Wii-geluiden op de achtergrond dan in de ziekelijke gek die hem een vers uit de Bijbel wil laten reciteren).
5. zoek bijv. met de termen "child" "recite" op Youtube en u vindt nog meer prachtige voorbeelden, ad nauseam.

Bij zoveel pracht begint mijn maag te keren. Anderzijds, hoeveel atheïsten zijn er niet in fundamentalistische, pardon, ik bedoel diepgelovige gezinnen opgegroeid?
frank06
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 09 apr 2008, 15:24

Re: Prachtig !

Berichtdoor willem_betz » 28 aug 2011, 11:59

inderdaad, bij zoveel opgelegde waanzin zou je maag gaan keren.
Luister als "tegengif" eens naar de TED toespraak van Dawkins die argumenteert waarom atheïsten en skeptici assertiever moeten zijn en niet meer zo respectvol of bang om nonsens nonsens te noemen, ook als ze als religie verpakt zijn. Het label religie is een toverwoord om absurde beweringen als respectabel voor te stellen, en daarbij dan vaak ook nog gesubsidieerd en taksvrij. :shock:
http://www.ted.com/talks/richard_dawkins_on_militant_atheism.html
Een half uurtje goede argumentatie en fijne humor, aangeraden !
(je kan de NL ondertitels aanklikken)
Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf.
Avatar gebruiker
willem_betz
Beheerder
 
Berichten: 4703
Geregistreerd: 24 okt 2006, 01:29

Re: Prachtig !

Berichtdoor frank06 » 28 aug 2011, 12:21

Mag ik er nog eentje bijdoen? 'Dawkins' en 'humor' doen mij nog steeds denken aan Marcus Brigstokes stukje over religie (BBC Radio 4, The Now Show, 2007). Vanaf 3:50 gaat het over het "prachtige "misbruik van kinderen. Duidelijk geïnspireerd op Dawkins, misschien minder fijnzinnig maar m.i. toch de moeite. Vooral ook omdat het geen lezing is voor het eigen koor, maar een stukje op de openbare radio.
frank06
 
Berichten: 101
Geregistreerd: 09 apr 2008, 15:24

Re: Prachtig !

Berichtdoor religiefoob » 29 aug 2011, 13:23

Beste SKEPP vrienden,

Wanneer we zouden denken dat zulke waanzin tegenover kinderen en jongeren enkel in 'andere oorden' gebeurt, dan vergissen we ons. Trouwens, deze toch wel schattige kindjes wil je niet tegenkomen als ze wat ouder zijn en de ingelepelde retoriek in de praktijk omzetten.

Nu hebben we wat schooltjes met de bijbel en evangelische kindergroepjes etc, of Joods-orthodoxe schooltjes en kindergroepjes in België. Dat zij bijzonder nefast zijn voor de kinderen, nu en later, staat buiten kijf. Het is volgens mij een aanfluiting van de maatschappelijke en pedagogische waarden die vervat zijn in het verdrag van de kinderrechten ivm onderwijs etc....

Ik echter, volg vooral de islamitische productie van 'geconditioneerde achterlijkheid' dewelke kracht wordt bijgezet met de angst om te worden aangewezen als 'afvallige' met alle gevolgen van dien.

Ik zal u hieronder een hele hoop info geven die is verzameld door Peter Velle ( houd ook 'de vloek van osama' in het oog van Rudi Vrankx op CANVAS), die u (op eigen risico ) met kritische ingesteldheid kunt gaan onderzoeken ter plaatse. Dat deze georganiseerde mentale, en vaak ook fysieke, kindermishandeling wordt gefaciliteerd door de omerta over deze zaken in politieke en andere middens hoef ik u niet te vertellen. Een gedegen onderwijs in de scholen heeft door de invloed van deze na-schoolse instellingen weinig effect. Ik verwijs hier graag naar de 'alarmkreet van Professor Johan Braeckman destijds die dan onmiddellijk in debat moest gaan op de zevende dag met Imam Nordin Taouil, geen onbekende voor mij.

Groeten Peter Calluy.

1) Koranschool van internationale jihadi beweging Khatme Nabuwwat (Oranjestraat, Antwerpen)

Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia in de Oranjestraat mag beschouwd worden als het Al Qaeda filiaal in Antwerpen. Vanuit dit islamitisch gebedshuis vertrekken er jaarlijks tientallen moslimjongeren naar uiterst extremistische koranscholen in Pakistan die dienst doen als leerschool voor toekomstige jihadstrijders. Met de regelmaat van de klok komen radicale Pakistaanse geestelijken op bezoek in de Antwerpse moskee van imam Abdul Hameed. Enkele jaren terug kwamen ondermeer Fazlur Rehman, Sami-ul-Haq en Azam Tariq de moskee met een bezoek vereren.Fazlur Rehman is de leider van de Harakat ul-Mujahedeen, die in Kashmir vecht tegen de Indiase overheersing. De beweging wordt door de Verenigde Staten bestempeld als ‘terroristisch’. In 1993 trainde Rehman Al Qaeda militanten in Somalië. Het bloedige ‘Black-Hawk-Down incident’ was het gevolg hiervan voor de Amerikanen. In 1998 spraken Fazlur Rehman en Osama Bin Laden tevens een fatwa uit gericht tegen de VS.
Sami-ul-Haq is de leider van de extremistische organisaties Jamiat Ulema-e-Islam en Muttahida Majlis-e-Ama. Hij is tevens de oprichter van de meest fundamentalistische madrassa van Pakistan, namelijk Darul uloom Haqqania. Deze koranschool is gelegen nabij Peshawar vlakbij de Afghaanse grens en staat bekend als kweekvijver van Talibanstrijders. Vanuit de Antwerpse moskee Khatim-Al-Anbia reizen jaarlijks tientallen moslimjongeren af naar deze madrassa voor een geestelijke en fysieke opleiding in het kader van de ‘heilige oorlog’ tegen het Westen.
Azam Tariq werd in 2003 gedood door Pakistaanse veiligheidstroepen bij een anti-terreuroperatie. Hij was de oprichter van de soennitische terreurgroep Sipah-e-Sahaba Pakistan. Deze groep is verantwoordelijk voor duizenden moorden op sjiieten en speelt een hoofdrol in het sektarisch geweld in Pakistan. Azam Tariq was ook de woordvoerder van de radicale organisatie Tehrik-i-Taliban Pakistan (Students' Movement of Pakistan). Deze studentenorganisatie was onder andere het brein achter de bloedige bezetting van de Rode Moskee in Islamabad in juli 2007. Tehrik-i-Taliban Pakistan was ook verantwoordelijk voor enkele grote terreuraanslagen in Pakistan. De kantoren van het ‘UN World Food Programme’ in Islamabad en het hoofdkwartier van het Pakistaanse leger in Rawalpindi waren in oktober 2009 het doelwit. Azam Tariq was een persoonlijke vriend van de Pakistaanse Talibanleider Baitullah Mehsud en Afghaanse Talibanleider Mullah Omar.

Onlangs kreeg Antwerpen terug het bezoek van enkele radicale Pakistaanse geestelijken. Dat kunnen we lezen via onderstaande links naar het islamitisch internetforum www.sunniforum.com . Het gaat om topmannen van de Pakistaanse jihadi beweging Khatme Nabuwwat. De Antwerpse moskee Khatim-Al-Anbia biedt ook onderdak aan deze fundamentalistische organisatie, samen met een Brusselse en Luikse moskee. Khatme Nabuwwat is ondermeer in Pakistan verantwoordelijk voor de massamoord op duizenden Ahmadiyya moslims (Qadiani's). De vredelievende Ahmadiyya's worden door de extremisten beschouwd als ongelovigen omdat ze er een andere manier van geloofsbelevenis op nahouden. Khatme Nabuwwat roept letterlijk op om de Ahmadiyya gemeenschap uit te roeien. En ze voegen de daad bij het woord... Ook in Antwerpen wordt er gepredikt om Ahmadiyya's te vermoorden. In de moskee wordt er tevens haatlectuur verspreid tegen deze mensen. Zelfs kinderen van amper 6 jaar oud worden met de nodige retoriek in de nabije (illegale!!!) koranschool in de Oranjestraat opgehitst. Deze koranschool is verbonden met de Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia. Aan het hoofd van deze madrassa staat Mohammed Khalil. Deze man is in de leer geweest bij verschillende extremistische moslimgeestelijken die directe banden hebben met de Taliban en aan Al Qaeda gelieerde terreurgroepen. Het gaat ondermeer om mufti Nizamuddin Shamzai (http://www.globaljihad.net/view_page.asp?id=1448), maulana Yusuf Ludhianvi (http://en.wikipedia.org/wiki/Yousuf_Ludhianvi) en mufti Jamil Ahmed Khan (http://www.atimes.com/atimes/South_Asia/FJ15Df05.html). Ook dat kunnen we lezen via onderstaande links naar het islamitisch internetforum www.sunniforum.com .

http://www.sunniforum.com/forum/showthr ... OR-2-WEEKS

http://www.sunniforum.com/forum/showthr ... EEKS/page2

http://www.sunniforum.com/forum/showthr ... EEKS/page3

http://www.ejustice.just.fgov.be/tsv_pd ... 102272.pdf (officiële statuten van Khatme Nabuwwat, Brussels filiaal)

http://www.youtube.com/watch?v=jzhPu-2gmxA (moordpartijen van Khatme Nabuwwat tegen Ahmadiyya's)

2) Koranschool van het 'Instituut voor Opvoeding & Educatie (IVOE)' (Sint-Bernardsesteenweg 273, Hoboken)

Het "Instituut voor Opvoeding & Educatie (IVOE)" heeft een Belgisch filiaal in Hoboken (Sint-Bernardsesteenweg 273) opgericht. Nederlandse moslimextremist Suhayb Salam is de drijvende kracht achter het initiatief. Hij is de zoon van Tilburgse haatimam Ahmad Salam die sinds 2004 vooral bekend werd omdat hij weigerde oud-VVD-minister Rita Verdonk (Integratie) een hand te geven. Suhayb werkt hiervoor samen met de Antwerpse islamitische jongerenorganisatie 'De Middenweg' (alias 'Jongeren Voor Islam') die gevestigd is op hetzelfde adres. De Middenweg staat bij politiediensten bekend voor haar radicaal islamitisch gedachtengoed en haar sympathie voor Hamas en Hezbollah.

http://nl.ivoe.nl/index.php?option=com_ ... Itemid=141

De activiteiten van het IVOE hebben al heel wat stof doen opwaaien in Nederland. Volgens onderzoeksjournalist Patrick Pouw brengt islamleraar Suhayb Salam zijn studenten haat jegens ongelovigen bij. Dat schrijft hij in zijn boek "Salaam! Een jaar onder orthodoxe moslims". Pouw volgde een jaar lang lessen bij de ultraorthodoxe salafistische Salam, directeur van het islamitische "Instituut voor Opvoeding & Educatie". Salam zou iedere les hebben gehamerd op de plicht om ongelovigen te haten. "We leerden dat alle ongelovigen vijanden van Allah waren, dat iedereen die niet de islam aanhangt een vijand van Allah is. We hoorden dat oprechte liefde voor Allah betekent dat we de vijanden van Hem moeten haten, en moeten zien als ónze vijanden. Dat was niets minder dan een verplichting", schrijft Pouw in zijn boek. Salam vertelde zijn leerlingen dat moslims elkaar niet bij de politie mogen aangeven.Want dat zou betekenen dat een niet-moslim, een ongelovige, over een moslim zou oordelen. Ook adviseerde hij een studente een bijbel die zij nog in huis had, te verbranden.

http://www.elsevier.nl/web/Dossiers/Ned ... ovigen.htm

Het IVOE werkt ondermeer samen met de Stichting El Tawheed en imam Shershaaby van de gelijknamige moskee in Amsterdam. Dat kunnen we lezen op de website van het IVOE. Stichting El Tawheed staat bekend om de publicatie en verspreiding van haar uiterst radicale boeken. In 'De Weg van de Moslim' staat bijvoorbeeld dat homoseksuelen 'met het hoofd naar beneden' van een hoog gebouw gegooid moeten worden. In een ander boek, 'Fatwas of Muslim women', staat dat vrouwen geslagen mogen worden zolang het mishandelen niet leidt tot 'zichtbaar' letsel. Het boek pleit ook voor de besnijdenis van vrouwen.Volgens de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD zou de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, kind aan huis zijn geweest in de omstreden Amsterdamse El Tawheed moskee.
Suhayb Salam werkt ook nauw samen met de radicale Haagse As Soennah moskee van imam Fawaz Jneid. Enkele weken voor de moord op Theo van Gogh gaf de imam een fel omstreden preek waarin hij Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh vervloekte. Bij die preek was Mohammed B., de moordenaar van Van Gogh, waarschijnlijk ook aanwezig.

"Met het oog op de betrouwbaarheid en de vertrouwelijkheid, wordt het Instituut erkend, gesteund en geautoriseerd in het overdragen van kennis door verschillende geleerden, waaronder shaykh aboe Suhayb Ahmad Salam en zijn leerlingen, en shaykh Shershaaby en shaykh Fawwaaz. Bovendien heeft het Instituut een nauwe samenwerking met de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en Stichting El Tawheed." Aldus IVOE.

http://nl.ivoe.nl/index.php?option=com_ ... &Itemid=69

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... ticle_form

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Bin ... oord.dhtml

De Antwerpse islamitische jongerenorganisatie 'De Middenweg' heeft naar eigen zeggen meer dan 1000 aanhangers in Vlaanderen. De samenwerking tussen deze Antwerpse moslimextremisten en de Nederlandse haatmadrassa IVOE belooft dan ook een gevaarlijke cocktail te worden...

3) Dar-al-'Ilm madrassa (Sint-Bernardsesteenweg 273, Hoboken)

Sinds kort is er ook een heuse mobiele jihad-madrassa actief in Antwerpen. De in Nederland gevestigde Dar-al-'Ilm madrassa schuimt met een team van islamitische 'geleerden' verschillende moskeëen af in de Scheldestad. De moskee 'El Fath en Nasr' (Sint-Bernardsesteenweg, ook thuisbasis van DE MIDDENWEG / JONGEREN VOOR ISLAM / AL MAWADA) is de hoofdzetel en heet Remy Soekirman en zijn medewerkers van harte welkom. Koranrecitatie, shariawetgeving, dawah, enz. komen aan bod tijdens de lessen. De sfeer is sterk anti-westers. Alles wat buiten de 'zuivere' islam staat, is verderfelijk.

http://www.daralilm.nl/v3/content/view/183/226/

http://www.daralilm.nl/v3/content/view/62/101/

http://www.moslimjongeren.be/forum/show ... php?t=1504

Geregeld worden er lezingen georganiseerd waarin haat tegenover joden, homoseksuelen en het Westen centraal staat. Bij speciale gelegenheden zoals tijdens de ramadan worden er buitenlandse haatpredikers uitgenodigd. Bilal Philips (Qatar), Khalid Yasin (VS), Shuaib Mirpuri (GB) en Khuram Bashir (GB) kwamen in Nederland en België reeds over de vloer en zijn aangesteld als raadgevers voor Dar-al-'Ilm. Haytham al-Haddad is ook één van deze raadgevers.

Bilal Philips en Khalid Yasin staan bij het grotere publiek bekend als haatzaaiende predikers. Shuaib Mirpuri en Khuram Bashir zijn meer nobele onbekenden. Mirpuri is de topman van de internationale jihadbeweging 'Markazi Jamiat Ahle-Hadith' in GB. De organisatie heeft haar hoofdzetel in Pakistan waar ze meer dan 700 jihadi madrassa's runt. Terreurorganisaties als de Taliban, Al Qaeda en Lashkar-e-Toiba leiden er hun toekomstige strijders op. Bashir staat aan het hoofd van de Green Lane Mosque (Central Mosque) in Birmingham. Deze moskee kwam enige tijd geleden in opspraak toen een journalist van televisiezender Channel 4 er met een verborgen camera filmde voor een reportage over moslimextremisme in GB. Er werd haat en geweld gepredikt tegen de ongelovigen. Haytham al-Haddad is een prominente aanhanger van de Palestijnse terreurbeweging Hamas en predikt haat en geweld tegenover joden.

http://www.daralilm.nl/v3/content/view/66/107/

http://www.jamestown.org/programs/gta/s ... 1c4ef28fa3 (Markazi Jamiat Ahle-Hadith, 'Sectarian Jihadist Groups')

http://www.newenglishreview.org/custpag ... ec_id=5508 (Green Lane Mosque, Birmingham)

http://www.youtube.com/watch?v=9EESFO5MlIE (Haytham al-Haddad en zijn steun voor Hamas)

4) S.O.S Ummah vzw (Cerestraat 22, Borgerhout)

Deze vzw houdt zich bezig met liefdadigheidsacties en het organiseren van religieuze activiteiten zoals koranlessen. De voorzitter van deze organisatie is Jamal Elkhalfioui.

http://www.ejustice.just.fgov.be/tsv_pd ... 094210.pdf (officiële statuten van S.O.S Ummah vzw)

Jamal Elkhalfioui is één van de opgepakte Antwerpse terreurverdachten die gelinkt worden aan een recent ontdekt Marokkaans-Tsjetsjeens terreurnetwerk in Antwerpen.

5) Jisr Al Amana instituut (Sint-Bernardsesteenweg, Hoboken)

Moskee 'El Fath en Nassr' op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken bouwt verder aan haar mega-madrassa. Jisr Al Amana instituut, zo moet het nieuwe project noemen. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 4.000 m2 en kost maar liefst 3,9 miljoen euro. Het complex zal volgens de plannen dienst doen als koranschool, imamopleidingscentrum en islamitische bibliotheek. Het bouwwerk zal verder 'verfraaid' worden met een imposante koepel met daar bovenop als kers op de taart de islamitische halve maan. Het bestuur van vzw ‘Jisr Al Amana’ bestaat uit een exclusief mannelijk gezelschap van 11 Marokkaanse imams en geestelijken: Abderrahman Benallouch, Jamal Maftouhi, Mohamed Bouzakkoura, Abdeslam El Kahhan, Taher Tujgani, Mohammed El Massoudi, Said Mdaouchi, Abdelilah Chatar, Ahmed Sarrouj, Abdelhamid El Bejjati en Oukacha Hashassi. Het pand waarin de madrassa wordt gevestigd, is eigendom van de vzw ‘El Fath en Nassr’, die op de Sint-Bernardsesteenweg 265 nu reeds een gelijknamige moskee beheert. De voorzitter, de vice-voorzitter en de secretaris van de vzw El Fath en Nassr – Hashassi Oukacha, Abdelhamid El Bejjati en Ahmed Sarrouj – zetelen alle drie in de vzw Jisr Al Amana. Ook het beruchte 'Centre Islamique Belge (CIB)' is bij het project nauw betrokken. Imam Ayachi Bassam van het CIB werd in 2009 samen met een kompaan door Italiaanse justitie veroordeeld voor het plannen van terreuraanslagen in Europa.

In de vergadering van de 'Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen' (12 november 2009) had de heer Pascal Smet - Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel - het over de oprichting van het Jisr Al Amana instituut in Hoboken. Het betreffende islamitische instituut zou weigeren samen te werken met universiteiten, hogescholen en de overheid.

Hierbij citeer ik de heer Pascal Smet: "De onderzoekers van CeMIS (Centrum voor Migratie en Interculturele Studies) hebben contact gehad met het bestuur van de moskee van de vzw Jisr Al Amana in Hoboken om te zien in welke mate hun initiatief aansluiting zou kunnen vinden bij de modellen die CeMIS aan het uittekenen was. Dat is ook gedocumenteerd in het eerste onderzoeksrapport van CeMIS. De verantwoordelijken van de moskee leken toch wel terughoudend om in een samenwerking met een of meerdere universiteiten en de overheid te stappen. Zij leken eerder geneigd om dergelijke initiatieven in de eigen groep tot ontwikkeling te laten komen. Het zal u niet verbazen na eerdere uitspraken van mij in die zin, maar ik betreur een dergelijke opstelling. Ik kan niet verbieden dat de moskee een eigen initiatief neemt. Zij heeft daar het grondwettelijke recht toe, maar het lijkt me niet de beste optie als zij dit daadwerkelijk zou doen."

De moskee ‘El Fath en Nassr’ is tevens de uitvalsbasis van de extremistische vereniging ‘De Middenweg' (alias 'Jongeren Voor Islam').

6) Dar Al-Hadieth koranschool (Beukenstraat 24, Borgerhout)

De beruchtste koranschool van Jemen, Dar Al-Hadieth, heeft sinds kort een vestiging in ons land. Extremistische leraars geven in Borgerhout drie keer per week religieuze lessen aan Vlaamse studenten via een rechtstreekse telefoonlijn vanuit het Arabische land. De hoofdzetel in Jemen staat al jaren bekend als één van ‘s werelds belangrijkste kweekvijvers van godsdienstfanaten, waar ook wapentraining gebeurt en al heel wat leerlingen doorgestroomd zijn naar het terroristische netwerk Al Qaeda. Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’, dat het bestaan van de school in een anonieme woonst heeft ontdekt, vreest dat er ook jongeren vanuit België naar Jemen gestuurd zullen worden. Volgens de Jemenitische stichter van ‘Dar Al-Hadieth’ is dat in het verleden alleszins al gebeurd.

http://daralhadieth.be/

http://dimadima.nl/vb/showthread.php?t=1045

http://www.nytimes.com/2000/12/17/world ... lture.html


Radicale moslimschool in Borgerhout

De beruchtste moslimschool van Jemen heeft een vestiging in ons land.
Extremistische leraars geven daar religieuze lessen aan Vlaamse studenten
via de telefoon vanuit het Arabische land. Volgens de Borgerhoutse
voorzitter van 'Dar Al-Hadieth' is er geen sprake van radicalisme. Maar de
hoofdzetel in Jemen staat bekend als een belangrijke kweekvijver van
godsdienstfanaten, waar ook wapentraining gebeurt en al heel wat leerlingen
doorgestroomd zijn naar het terreurnetwerk Al Qaida.

(GVV)
© 2011 De Persgroep Publishing
Publicatie: Het Laatste Nieuws /
Publicatiedatum: 1 februari 2011
Auteur: Van Vlierden Guy;
Pagina: 1
Aantal woorden: 75

Vlamingen krijgen les van radicale moslims

In Borgerhout is sinds kort een twijfelachtige avondschool voor moslims
actief. 'Dar Al-Hadieth' werd immers gesticht vanuit een beruchte
extremistische instelling in Jemen. Het gelijknamige instituut op het
Arabische schiereiland zag tal van Al Qaidaleden passeren en het is geen
geheim dat er ook wapentraining gebeurt. Toch kunnen de Jemenitische
islamdocenten zich nu meermaals per week via een rechtstreekse telefoonlijn
tot hun Vlaamse leerlingen richten.

Guy VAN VLIERDEN

Niets aan de gevel van de eenvoudige woonst in de Borgerhoutse Beukenstraat
doet vermoeden dat er binnen één van de radicaalste vormen van de islam
wordt gepreekt. Maar op de website van Dar Al-Hadieth heet dit adres dé
Antwerpse thuisbasis van het ware geloof. Naast lessen Arabisch voor
Nederlandstaligen wordt er iedere dinsdag-, zaterdag- en zondagavond
religieuze theorie onderwezen. De twee vaste lesgevers zijn beiden verbonden
aan Dar Al-Hadieth in Dammaj, een stad in Jemen die al jaren bekendstaat als
één van 's werelds belangrijkste kweekvijvers van godsdienstfanaten. Het duo
richt zich via een telefoonverbinding tot hun Vlaamse gehoor en ook het
huidige kopstuk van de Jemenitische school, sjeik Yahya Al-Hajouri, gaf zo
al les in Borgerhout.

Wapenonderricht

Zijn instituut werd in de jaren 80 gesticht door sjeik Muqbel Al-Wadi, een
man die zelfs in Saudi-Arabië in de gevangenis zat vanwege zijn radicale
denkbeelden. Verschillende Guantánamo-gevangenen volgden er les en ook de
Amerikaanse talibanstrijder John Walker Lindh liep er school. "Wie daar
afstudeert, is klaar om in Al Qaida te stappen", oordeelt de Jemenitische
onderzoeker Said Obaid, die er zelf een tijdje studeerde. Verschillende
bronnen maken gewag van een rechtstreekse link naar het trainingskamp van Al
Qaida in het nabijgelegen Wadi Jubarah en dat er op de school zelf ook
wapenonderricht gebeurt, staat vast. Zo stierven er in 2007 nog een Britse
en een Franse student tijdens een schietincident met rivaliserende
sjiitische moslims.

Vermoed wordt dat er al honderden jongeren uit West-Europa naar de school in
Dammaj trokken en een paar jaar geleden rolde het Duitse gerecht nog een
netwerk op dat er studenten voor rekruteerde. De in 2001 overleden stichter
Al-Wadi schreef in zijn memoires dat hij ook Belgen te gast had, maar
volgens de voorzitter van de Antwerpse vestiging is het absoluut niet de
bedoeling om nu nog mensen naar Jemen te sturen. "Zelf ben ik daar ook nog
nooit geweest", zegt Bilal F., die overdag als pedagogisch begeleider actief
is voor een Vlaamse vzw die jongeren helpt bij hun zoektocht naar werk. De
man ontkent ook met klem dat Dar Al-Hadieth een extremistisch stempel
verdient.

Tégen terrorisme

"Wij zijn tégen terrorisme en groepen zoals Shariah4Belgium", betoogt hij,
"die bezorgen de islam een verkeerd imago. Wij nodigen moslims liever uit om
te emigreren naar islamitische landen dan de moslimwet in Europa te
promoten."

Over de rechtstreekse banden met Jemen blijft hij vaag. "We wenden ons tot
docenten daar omdat zij een betrouwbare vorm van islam onderwijzen, maar
verder zijn er geen contacten."

Toch wordt op de website vermeld dat de Borgerhoutse school is gesticht op
advies van Abdelhamid Al-Hajouri, één van de Jemenitische leerkrachten.

Bij de Antwerpse autoriteiten leek de naam Dar Al-Hadieth gisteren nog
volslagen onbekend. Noch de federale noch de lokale politie kon of wilde ons
zeggen of de school hun bekommernis wekt.

instelling in borgerhout is kweekvijver van godsdienstfanaten

"Wie aan de instelling afstudeert, is klaar voor Al Qaida" Jemenitische
onderzoeker

De moslimschool huist in een heel gewone rijwoning. PN
© 2011 De Persgroep Publishing
Publicatie: Het Laatste Nieuws /
Publicatiedatum: 1 februari 2011
Auteur: Van Vlierden Guy;
Pagina: 8
Aantal woorden: 584


Peter Velle
Vlaams Comité voor Ex-moslims

Het "Instituut voor Opvoeding & Educatie (IVOE)" heeft een Belgisch filiaal in Hoboken (Sint-Bernardsesteenweg 273) opgericht. Nederlandse moslimextremist Suhayb Salam is de drijvende kracht achter het initiatief. Hij is de zoon van Tilburgse haatimam Ahmad Salam die sinds 2004 vooral bekend werd omdat hij weigerde oud-VVD-minister Rita Verdonk (Integratie) een hand te geven. Suhayb werkt hiervoor samen met de Antwerpse islamitische jongerenorganisatie 'De Middenweg' (alias 'Jongeren Voor Islam') die gevestigd is op hetzelfde adres. De Middenweg staat bij politiediensten bekend voor haar radicaal islamitisch gedachtengoed en haar sympathie voor Hamas en Hezbollah.

http://nl.ivoe.nl/index.php?option=com_ ... Itemid=141

http://www.moslimjongeren.be/forum/show ... hp?p=11287

De activiteiten van het IVOE hebben al heel wat stof doen opwaaien in Nederland. Volgens onderzoeksjournalist Patrick Pouw brengt islamleraar Suhayb Salam zijn studenten haat jegens ongelovigen bij. Dat schrijft hij in zijn boek "Salaam! Een jaar onder orthodoxe moslims". Pouw volgde een jaar lang lessen bij de ultraorthodoxe salafistische Salam, directeur van het islamitische "Instituut voor Opvoeding & Educatie". Salam zou iedere les hebben gehamerd op de plicht om ongelovigen te haten. "We leerden dat alle ongelovigen vijanden van Allah waren, dat iedereen die niet de islam aanhangt een vijand van Allah is. We hoorden dat oprechte liefde voor Allah betekent dat we de vijanden van Hem moeten haten, en moeten zien als ónze vijanden. Dat was niets minder dan een verplichting", schrijft Pouw in zijn boek. Salam vertelde zijn leerlingen dat moslims elkaar niet bij de politie mogen aangeven.Want dat zou betekenen dat een niet-moslim, een ongelovige, over een moslim zou oordelen. Ook adviseerde hij een studente een bijbel die zij nog in huis had, te verbranden.

http://www.elsevier.nl/web/Dossiers/Ned ... ovigen.htm

Het IVOE werkt ondermeer samen met de Stichting El Tawheed en imam Shershaaby van de gelijknamige moskee in Amsterdam. Dat kunnen we lezen op de website van het IVOE. Stichting El Tawheed staat bekend om de publicatie en verspreiding van haar uiterst radicale boeken. In "De Weg van de Moslim" staat bijvoorbeeld dat homoseksuelen 'met het hoofd naar beneden' van een hoog gebouw gegooid moeten worden. In een ander boek, "Fatwas of Muslim women", staat dat vrouwen geslagen mogen worden zolang het mishandelen niet leidt tot 'zichtbaar' letsel. Het boek pleit ook voor de besnijdenis van vrouwen.Volgens de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD zou de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, kind aan huis zijn geweest in de omstreden Amsterdamse El Tawheed moskee.
Suhayb Salam werkt ook nauw samen met de radicale Haagse As Soennah moskee van imam Fawaz Jneid. Enkele weken voor de moord op Theo van Gogh gaf de imam een fel omstreden preek waarin hij Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh vervloekte. Bij die preek was Mohammed B., de moordenaar van Van Gogh, waarschijnlijk ook aanwezig.

http://nl.ivoe.nl/index.php?option=com_ ... &Itemid=69

"Met het oog op de betrouwbaarheid en de vertrouwelijkheid, wordt het Instituut erkend, gesteund en geautoriseerd in het overdragen van kennis door verschillende geleerden, waaronder shaykh aboe Suhayb Ahmad Salam en zijn leerlingen, en shaykh Shershaaby en shaykh Fawwaaz. Bovendien heeft het Instituut een nauwe samenwerking met de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en Stichting El Tawheed."

http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... voor_moord

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... ticle_form

De Antwerpse islamitische jongerenorganisatie 'De Middenweg' heeft naar eigen zeggen meer dan 1000 aanhangers in Vlaanderen. De samenwerking tussen deze Antwerpse moslimextremisten en de Nederlandse haatmadrassa IVOE belooft dan ook een gevaarlijke cocktail te worden...

Sinds kort is er ook een heuse mobiele jihad-madrassa actief in Antwerpen. De in Nederland gevestigde Dar-al-'Ilm madrassa schuimt met een team van islamitische 'geleerden' verschillende moskeëen af in de Scheldestad. De moskeëen 'El Fath en Nasr' (Sint-Bernardsesteenweg, ook thuisbasis van DE MIDDENWEG / JONGEREN VOOR ISLAM) en 'De Koepel' (Stenenbrug, onlangs erkend door Antwerps stadsbestuur)heten Remy Soekirman en zijn medewerkers van harte welkom. Koranrecitatie, shariawetgeving, dawah, enz. komen aan bod tijdens de lessen. De sfeer is sterk anti-westers. Alles wat buiten de 'zuivere' islam staat, is verderfelijk.

http://www.daralilm.nl/v3/content/view/183/226/

http://www.daralilm.nl/v3/content/view/62/101/

http://www.moslimjongeren.be/forum/show ... php?t=1504

http://www.islamic-events.be/2009/06/moslim-achteloos/

Geregeld worden er lezingen georganiseerd waarin haat tegenover joden, homoseksuelen en het Westen centraal staat. Bij speciale gelegenheden zoals tijdens de ramadan worden er buitenlandse haatpredikers uitgenodigd. Bilal Philips (Qatar), Khalid Yasin (VS), Shuaib Mirpuri (GB) en Khuram Bashir (GB) kwamen in Nederland en België reeds over de vloer en zijn aangesteld als raadgevers voor Dar-al-'Ilm.

Bilal Philips en Khalid Yasin staan bij het grotere publiek bekend als haatzaaiende predikers. Shuaib Mirpuri en Khuram Bashir zijn meer nobele onbekenden. Mirpuri is de topman van de internationale jihadbeweging 'Markazi Jamiat Ahle-Hadith' in GB. De organisatie heeft haar hoofdzetel in Pakistan waar ze meer dan 700 jihadi madrassa's runt. Terreurorganisaties als de Taliban, Al Qaeda en Lashkar-e-Toiba leiden er hun toekomstige strijders op. Bashir staat aan het hoofd van de Green Lane Mosque (Central Mosque) in Birmingham. Deze moskee kwam enige tijd geleden in opspraak toen een journalist van televisiezender Channel 4 er met een verborgen camera filmde voor een reportage over moslimextremisme in GB. Er werd haat en geweld gepredikt tegen de ongelovigen.

http://www.daralilm.nl/v3/content/view/66/107/

http://www.ip-global.org/archiv/volumes ... anted.html (Markazi Jamiat Ahle-Hadith)

http://www.newenglishreview.org/custpag ... ec_id=5508 (Green Lane Mosque, Birmingham)

De laatste jaren komt Antwerpen steeds meer in het vizier van buitenlandse moslimextremisten. Een trend die zich verder blijft doorzetten...

Extremistische madrassa in Hoboken wenst geen pottenkijkers

Moskee 'El Fath en Nassr' op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken bouwt verder aan haar mega-madrassa. Jisr Al Amana instituut (zie bijlagen), zo moet het nieuwe project noemen. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 4.000 m2 en kost maar liefst 3,9 miljoen euro. Het complex zal volgens de plannen dienst doen als koranschool, imamopleidingscentrum en islamitische bibliotheek. Het bouwwerk zal verder 'verfraaid' worden met een imposante koepel met daar bovenop als kers op de taart de islamitische halve maan. Het bestuur van vzw ‘Jisr Al Amana’ bestaat uit een exclusief mannelijk gezelschap van 11 Marokkaanse imams en geestelijken: Abderrahman Benallouch, Jamal Maftouhi, Mohamed Bouzakkoura, Abdeslam El Kahhan, Taher Tujgani, Mohammed El Massoudi, Said Mdaouchi, Abdelilah Chatar, Ahmed Sarrouj, Abdelhamid El Bejjati en Oukacha Hashassi. Het pand waarin de madrassa wordt gevestigd, is eigendom van de vzw ‘El Fath en Nassr’, die op de Sint-Bernardsesteenweg 265 nu reeds een gelijknamige moskee beheert. De voorzitter, de vice-voorzitter en de secretaris van de vzw El Fath en Nassr – Hashassi Oukacha, Abdelhamid El Bejjati en Ahmed Sarrouj – zetelen alle drie in de vzw Jisr Al Amana. Ook het beruchte 'Centre Islamique Belge (CIB)' is bij het project nauw betrokken. Imam Ayachi Bassam van het CIB werd in 2009 samen met een kompaan door Italiaanse justitie veroordeeld voor het plannen van terreuraanslagen in Europa.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... rijs.dhtml

In de vergadering van de 'Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen' (12 november 2009) had de heer Pascal Smet - Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel - het over de oprichting van het Jisr Al Amana instituut in Hoboken. Het betreffende islamitische instituut zou weigeren samen te werken met universiteiten, hogescholen en de overheid.

Hierbij citeer ik de heer Pascal Smet: "De onderzoekers van CeMIS (Centrum voor Migratie en Interculturele Studies) hebben contact gehad met het bestuur van de moskee van de vzw Jisr Al Amana in Hoboken om te zien in welke mate hun initiatief aansluiting zou kunnen vinden bij de modellen die CeMIS aan het uittekenen was. Dat is ook gedocumenteerd in het eerste onderzoeksrapport van CeMIS. De verantwoordelijken van de moskee leken toch wel terughoudend om in een samenwerking met een of meerdere universiteiten en de overheid te stappen. Zij leken eerder geneigd om dergelijke initiatieven in de eigen groep tot ontwikkeling te laten komen. Het zal u niet verbazen na eerdere uitspraken van mij in die zin, maar ik betreur een dergelijke opstelling. Ik kan niet verbieden dat de moskee een eigen initiatief neemt. Zij heeft daar het grondwettelijke recht toe, maar het lijkt me niet de beste optie als zij dit daadwerkelijk zou doen."

De moskee ‘El Fath en Nassr’ is de uitvalsbasis van de extremistische vereniging ‘Jongeren Voor Islam ‘ (JVI) (alias 'De Middenweg'). Volgens hun statuten is JVI gevestigd op de Sint-Bernardsesteenweg 271-273. JVI is een salafistische moslimorganisatie die als doel heeft de Antwerpse moslimjeugd te radicaliseren. JVI maakt geen geheim van haar sympathieën voor terroristische organisaties als Hamas, Hezbollah en Islamitische Jihad. Enige tijd geleden kreeg de Berchemse moskee Mohsinien in haar erkenningsprocedure nog een negatief advies van de Staatsveiligheid, omdat deze moskee gefrequenteerd wordt door JVI. 'Jongeren Voor Islam' staat ook op een officiële lijst van extremistische organisaties opgemaakt door de Federale Politie. Voorzitter Farid Zahnoun (alias Abou Anas) geeft tevens regelmatig lezingen in Antwerpen samen met andere beruchte moslimextremisten zoals Remy Soekirman (Nederland) en Khalid Yassine (VS).In 2004 werden er twee terreuraanslagen in Antwerpen op het nippertje verijdeld. Een Marokkaanse imam en zijn 3 zonen zouden het toen gemunt hebben op de nieuwe HST-tunnel van het Centraal Station en een joodse school. De betreffende personen werden gearresteerd en een tijdje later terug vrijgelaten wegens 'gebrek aan bewijzen'. Deze extremisten frequenteren nog steeds moskee 'El Fath en Nassr' in Hoboken.Peter Velle
Vlaams Comité voor Ex-moslims
Koran 2:256, ‘Er is geen dwang in de godsdienst’. De islam leert dat dit vers door latere openbaringen ‘opgeheven’ is. Het principe van de abrogatie wordt in de Koran zelf uiteengezet, het is geen bedenksel van buitenstaanders. Koran 2:106.
Avatar gebruiker
religiefoob
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 16 jun 2011, 11:17
Woonplaats: Boom

Re: Prachtig !

Berichtdoor Berjan » 30 aug 2011, 09:51

Wat een zielig jongetje. Een beetje zijn vader nadoen, en onverstaanbaar brabbelen. En toch voor vol aangezien worden.

Laat dat kind toch kind zijn, met het onverstaanbare brabbelen daarbij. En doe niet of het in tongentaal spreken is, of wat ze er ook maar van maken.
Berjan
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 13 aug 2011, 23:56


Keer terug naar Godsdienst/Religie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron